Viu Molins de Rei proposa un cara a cara entre Ivan Arcas i Xavi Paz

Viu Molins de Rei ha proposat als responsables de campanya d’Iniciativa per Molins de Rei i el PSC la possibilitat d’organitzar un cara a cara obert al públic entre l’actual alcalde, Ivan Arcas, i el líder de l’oposició, Xavi Paz.

Ivan Arcas i Xavi Paz a la passada Fira de la Candelera // David Guerrero

Viu Molins de Rei ha proposat als responsables de campanya de les dues formacions polítiques més votades a les darreres eleccions la possibilitat de realitzar el cara a cara. Conscients de que el format exclou a la resta de forces polítiques, Viu Molins de Rei no ha fet l’oferta fins constatar que durant les dues setmanes de campanya es realitzaran fins a sis debats amb la presència de tots els partits polítics. El més important d’ells serà el proper dimecres 18 de maig a la Peni amb tots els caps de llista i organitzat per Ràdio Molins de Rei, El Llaç, Molins TV i aquest mitjà.

En una campanya a la que es presenten set partits polítics diferents -Iniciativa, PSC, ERC, CiU, PP, CUP i SI-, els debats es presenten molt plurals però alhora s’impossibilita la confrontació directa de dos models de vila: l’actual, encapçalat per Iniciativa, amb el suport d’ERC i CiU, i el del principal partit de l’oposició, el PSC. Davant d’aquesta situació, Viu Molins de Rei ha fet l’oferiment d’un cara a cara als dos partits que tenen més regidors a l’Ajuntament de Molins de Rei. Si els dos partits accepten la proposta, es produiria un tipus de debat mai vist en unes eleccions municipals a Molins de Rei.

 • Juanito

  ¿CARA A CARA? SERÁ UN CARA Y CRUZ. LA CRUZ QUE LLEVA ESTE TAL-IVAN ENCIMA POR LA NEFASTA MANERA EN QUE HA GESTIONADO EL AYUNTAMIENTO ESTOS ULTIMOS OCHO AÑOS, POR EL DESPILFARRO ECONOMICO QUE HA HABIDO, POR LA CANTIDAD DE IRREGULARIDADES LEGALES QUE HAN SALIDO A LA LUZ PUBLICA. POR LO ELEVADO DE LAS RETRIBUCIONES QUE HA COBRADO A CARGO DE LOS IMPUESTOS DE LOS CIUDADANOS DE MOLINS. UNA VERDADERA CRUZ QUE HEMOS TENIDO QUE AGUANTAR Y QUE ESTAMOS DISPUESTOS A CAMBIAR.

 • charly

  i la resta de forces polítiques què? molins de rei no és precisament un bipartidisme!! ja us val viu molins de rei…!
  molta gent no se sentirà gens representada!

 • marcel marin

  Si fins ara, la pluralitat política és una de les riqueses de la nostra Vila, juntament amb totes les Entitats. Enfocar un cara a cara amb les dues forces majoritàries és excloure 3948 vilatants / s de les darreres eleccions del 2007 (o sigui la força mes majoritaria) Per tant es excloura el 39,51 % dels vilatants/es .

 • Pingback: Xavi Paz accepta la proposta d'un cara a cara amb Ivan Arcas | Viu Molins de Rei()

 • Alex

  Penso que només teniu en compte les dues forces més votades… i a Molins de Rei prevaleixen moltes més variables, si tenim en compte, que son les 2 forces que sent les més votades, també son les que més vots han perdut. Per tant, seguint la tendencia esteu intentant bipolaritzar unes eleccions on estic convençut que no serà cosa de 2, no ho ha estat mai, i menys en aquestes. Per tant, dir que busqueu la confrontació de 2 models de Vila, es un argument que no s'agafa per enlloc… perqué aquests partits polítics no son els únics que representen un model de vila propi. Seran unes eleccions amb moltes sorpreses. Molins de Rei, no es una vila de cara a cara, fa molt de temps que tenim la mateixa cara i si els molinencs volen canviar-la tenen el poder de fer-ho. Però esteu donant per fet, que l'alternativa, com a força més votada, es el cap de l'oposició i no és així, Joan Ramón Casals tindrà coses a dir, passant al 2007 de 1 a 3 regidors, sent la força política que més va pujar. Crec, personalmente, que en un afany de protagonisme periodístic us heu ficat en un basal…

 • viumolinsderei

  No s'està excloent a ningú en aquesta campanya. Ho plantegem com un debat complementari als SIS DEBATS amb representació de tots els partits. Som part implicada en el debat amb totes les forces polítiques del proper dimecres a la Peni i estem cobrint la informació de la resta de debats. Creiem que un cara a cara és, simplement, un afegit que complementa, en cap cas resta. Gràcies pels vostres comentaris.

 • Albert

  Amics del Viu Molins,

  Perdoneu, però aquesta proposta vostra fa molta olor d'haver estat cuinada juntament amb en Xavi Paz i el PSC molinenc, que per algun motiu ha trigat poques hores a acceptar la vostra "invitació".

  Com ja s'ha dit, aquest cara a cara només beneficiaria els dos participants, presentant-los com a úniques opcions reals.

  • viumolinsderei

   Albert, la proposta es va fer en privat als responsables de campanya dels dos partits el passat dilluns. Esperem la resposta d'Iniciativa també al llarg del dia d'avui.

 • Alex

  Però complementari dels altres sis debats? de quina manera? On està la formula que diu que suma i no resta? Es en base a una enquesta dels vilatans que han demanat aquest cara a cara, o una iniciativa particular?. Desde el meu punt de vista personal, un complement es un valor afegit a alguna cosa. Com un debat de 2 pot ser un complement als debats on hi participen 7 ??? Com pot ser complementari, si com bé deia el Marcel, obvies el 39,51% dels molinencs (El mateix % que va votar CiU a les eleccions del Parlament de forma histórica, voleu dir que això no pot ser una tendencia?). S'esta fent us del model PSOE-PP i el "Si tu no vas, ellos vuelven" on es bipolaratitzen les opcions, i a Molins de Rei, no funciona així. Un cara a cara, en el moment que estem, no es un "simple afegitó" als debats… Perdoneu, però segueixo mostrant la meva total i absoluta disconformitat a aquesta iniciativa instrumentalitzada i amb caire partidista. Perdoneu pero algú ho havia de dir.

 • Teresa

  Bueno, por lo menos parece que con éste debate de enfrentamiento se despeja el que no habrá coalición entre PSC e ICV , ya que en Molins de Rei por el "morro" , todo es posible en coaliciones.
  ¿ La iniciativa de éste debate para el próximo miércoles día 18 en la Peni de quien ha surgido de Ràdio Molins de Rei, El Llaç, Molins TV o de Viu molins? , ¿ Quien será el moderador? , ¿Podrá haber preguntas del publico, o será un desastre humillante, escusándose como siempre en "esta de baja" o el "no nos funciona Facebook", como el del día 11 en RMR .

 • Alex

  Teresa,

  No és el mateix "enfrontament" que "confrontació". I per a mi, que ViuMolins vulgui organitzar aquesta "costellada" no clarifica res de res. Es a dir, vols dir que perqué ViuMolins posi a l'aparador 2 polítics, aquests de forma natural ja no pactarán? Osti! tant de poder te doncs, viumolins?. Crec que estem confonent "gimnasia amb magnesia"…

  • Teresa

   Tranquilo Alex, tranquilo,… , Coincido contigo que , será "una costellada" , y tranquilo, ya verás que ICV y PSC no harán coalición.
   No estoy nada seguro en cambio, de lo que hará CIU , ya que con ese deseo exagerado en querer gobernar Molins al precio que sea, con verdaderos deseos de entablar conversaciones para confrontar ideas con otros partidos, con presentación de propuestas de sueldos y regidores a tiempo completo a repartir. Ud. que sabe de los entresijos, ¿ Con esos impetuosos deseos , será posible el día 23 , una sociovergencia en Molins de Rei ? . Saludos

 • marcel marin

  No entenc res, des de la Junta Electoral i després acord de tots els partits polítics es sortegen els fanals per a la col.locació de propaganda electoral (les mateixes per a tots) amb preferència per escollir segons els resultats del 2007 (inclòs Solidaritat) De la mateixa manera (més espai de temps a qui té més representació) en els espai electorals de RMR, es demanen els llocs per fer actes a la mateixa Junta, la qual assigna segons les peticions. La meva pregunta no només com un partit implicat (CiU) sinó pels cinc exclosos, estem votant en segona volta a un president ? (eleccions franceses amb només dos candidats) A mes recordar que només l'any 1995 (fa 16 anys) un partit va obtenir la majoria absoluta, amb la qual cosa l'Alcaldia no és només cosa de dos. Com a mitjà de comunicació privat trobaria lògic que valoreu la imparcialitat, plantejar a mitja campanya un debat a dos (fins i tot si fos el cas que CiU estigués entre aquests dos) és privar d'escoltar les altres forçes

  • Teresa

   Sr. Marcel :
   Gracias por sus respuestas, Sin querer entrar en una controversia de preguntas/respuestas ya que para eso están los los profesionales de la comunicación, Me quedado claro, los currículums CIU los recibiré por correo, Gracias,… Quería hacer unas preguntas:
   1) Mi not entender eso de que “les coalicions estan vinculades en primer lloc a la voluntat expressada per la ciutadania” , ¿Después del 22 , consultarán a sus votantes si hacen coalición o no, o lo decidirá la directiva?
   2) Según se desprende (ver debate 11-5-2011 RMR), excepto eso de la ubicación de la biblioteca en el edificio del Moli, parece que no hay apenas diferencias entre CIU y los demás partidos y “acords vinculats al programa electoral” que presentan.
   3) En cuantos votantes estiman o porcentaje de votos para eso de alcanzar la “confiança desitjada” , ¿Puede indicarmelo?

   • Teresa

    4) Sr. Marcel, creo que me infravalora al indicar que “no coneix qui conforma l'equip de CiU a Molins de Rei” , Soy ciudadana que vive y paga sus impuestos en de Molins de Rei , y no como otras, Escucho las tertulias de los miércoles en RMR y al candidato CIU los jueves, Miro Molins –TV, Observo ociosamente al Sr. Martí por las calles con el movil, ¿ Ficha ese Sr en el Ayuntamiento? , Observo los comercios arruinados, Los cursos para formar empresarios en vez de empleados, Contratación a 1 concursante de Candelera, etc. etc
    5) ¿ No cree que opinión y anonimato sea posible? , Yo no no juzgo a les persones, simplemente doy mi opinión. ¿ Es pecado opinar? . Saludos

    • marcel marin

     Per tercera vegada Sra / Srta Teresa li torno a oferir la possibilitat de conèixer-nos a CiU Molins de Rei personalment i torno per tercera vegada a contestar amb el major respecte:
     1 .- Pel que fa a pactes, els ciutadans amb el seu vot posaran a cadascú al seu lloc, nosaltres (ni ningú) per endavant no pot vaticinar que representació s'obtindrà, si vol pot formular aquesta pregunta als 7 partits quina resposta li dóna cada un, encara que només ens fa aquesta pregunta a nosaltres. (perquè no un pacte PSC- ICV )
     2 .- Crec que tots paguem els impostos a Molins de Rei, si ho formula per una persona en concret voldria manifestar que resideix a Molins de Rei
     3 .- A la tertúlia dels dimecres a RMR jo mateix intervinc, encara que si vostè creu conèixer pels 8 minuts que puc parlar, jo només llegeixo els seus comentaris i en la coneixo i miro de no jutjar-la, encara que desconec les seves motivacions dels seus atacs directes i continus en una sola direcció.
     4 .- També critica a una persona que veu passejant ociosament amb el mobil al carrer, torno a reiterar que jo observo a més persones en la mateixa actitud, però això no em dóna peu a pensar que per anar corrent i sense mobil siguin més o menys eficients, per la mateixa regla de tres les persones que practiquen el atletisme o footing han de tenir una capacitat impressionant.
     5 .- També comenta que tots els programes són iguals, hi ha una sèrie de coses que són necessàries per a la Vila i tots volem aconseguir-les, com i de quina manera són diferents, és impossible que vostè tingui una idea clara ,quan en una tertúlia / debat intervenen set persones en un espai de temps reduït, poder desenvolupar com i de quina manera proposa cadascun, és impossible que una xerrada d'hora i mitja es pugui resumir en 20 segons a TV Molins.
     Per això per a una major amplitud de visió li recomanaria que anés als diferents actes que realitzen els partits polítics.
     L'anonimat es pot entendre de moltes maneres (llegeixo altres comentaris sobre la veritable identitat de vostè i les seves intencions) com no la conec personalment no crec que la pugui jutjar, encara que entenc que per la nostra part donant-li la possibilitat de conèixer-nos i vostè descartar-la no impedira que continuï amb els prejudicis cap a nosaltres, jo tracto de conèixer a les persones i tinc el plaer de poder mantenir converses amb persones ideològicament diferents d'altres partits, amb respecte davant les seves opinions encara que difereixi radicalment, però tots en el fons som veïns de Molins de Rei i cadascú a la seva manera vol el millor per al seu poble

     • Teresa

      Sr. Marcel : Gracias por su ofrecimiento de conocerle personalmente, pero,.. realmente me falta tiempo y encuentro infantil y aburrridisimo eso de los mitings. "tot está fet, tot está per fer" Le contesto amb el major respecte:
      A ) No soy patrocinador de anuncios de campaña, y le aseguro que dar mi opinión en estos foros me es muy dificil por las borraduras constantes y sin explicación que me hace Viu molins, en el más absoluto desprecio hacia la libertad de expresión , y sin dar explicacion alguna. Pierdo mucho tiempo, Creame.

     • marcel marin

      sento no poder conèixer per la seva falta de temps, en el fet que em coneix solsament de RMR informar que les tertúlies de RMR pateixen diversos aturades al llarg de l'any (vacances d'estiu, Setmana Santa i Nadal) i pel que fa als temes a tractar majoritàriament es parla de notícies d'actualitat, menys aquests dos últims mesos que s'ha centrat més en política municipal

     • Teresa

      Sr. Marcel :
      Gracias por su interés , Es muy amable, Bueno,.. esperaré a que salgan los "Curriculums" De momento, por lo que he visto, las descripciones en los folletos de ICV y PSC, no llegan al aprobado, ¿ De qué tienen miedo?, Por lo menos podría extenderse en los 5 o 6 primeros de la lista, ¿ No? .
      Sr. Marcel , creo que le conózco lo suficiente, 8min x 32 semanas x 3 años, y me cae muy bien , Felicidades. En mi opinión tendría que ir en posisción nº 1 en vez de la 12ª, muy por delante de algunos zopencos/as sin oficio ni beneficio, que no saben dónde caerse muertos. Gracias.

 • Pingback: Iniciativa condiciona el cara a cara al vist-i-plau de la resta de partits | Viu Molins de Rei()

 • pepi

  que no coneixem a CIU!!!! vinga home que heu estat en el govern 4 anys!!!! i tant que us coneixem!
  no representeu a CIU esteu sota les seves sigles però no teniu nivell, ni compromís ciutadà, les vostres maneres de fer deixen veure que només penseu en el vostre benefici ególatra.

 • molinenc

  Iniciativa es clar que condiciona,,,sempre tergiversant, edulcorant, anant per darrera és el seu estil!
  CARA A CARA !!!!! jajjjajjaja

 • Pingback: No hi haurà cara a cara | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La biblioteca i la zona esportiva del Canal són les prioritats del PSC | Viu Molins de Rei()