Ivan Arcas alerta del "llops" de la sociovergència

L’alcalde, Ivan Arcas, ha advertit d’una possible sociovergència a l’Ajuntament després del 22 de maig. “No podem posar el llop a cuidar les ovelles”, ha assegurat Arcas, criticant les retallades de CiU i la reforma laboral del PSOE.

Ivan Arcas i Joan Herrera a l'entrada de la fideuada // IxMdR

El candidat d’Iniciativa a la reelecció com alcalde s’ha pronunciat per primer cop sobre els possibles pactes en funció dels resultats del 22 de maig. Arcas assegura que cap combinació de forces li fa por “sempre i quan sigui escollida pel plenari”. Preguntat per la possibilitat de la sociovergència -pacte entre el PSC i CiU- , l’alcalde va ironitzar que “seria com posar el llop a cuidar les ovelles”. Segons Arcas, “les polítiques econòmiques dels socialistes i les retallades de CiU estan congelades fins el 23 de maig”, advertint del que pot suposar això per Molins de Rei.

L’advertiment el va fer, acompanyat de Joan Herrera, a la Festa del Baix Llobregat que organitza l’agrupació comarcal d’ICV cada any tradicionalment a El Prat de Llobregat. Estava previst que es celebrés el passat dissabte a la Rambla de la Granja de Molins de Rei però la pluja va obligar a canviar els plans i finalment es va acabar realitzant sota els porxos de l’escola la Sínia. Unes 150 persones es van cobrir de la pluja i van menjar una fideuada cuinada pel president d’Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco.

El president d'Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco, va cuinar per als 150 assistents // David Guerrero

No va ser l’alcalde l’únic que es va enrecordar de socialistes i convergents.La portaveu del grup municipal i regidora d’educació, Laura Duran, va ser contundent amb el desmarcatge de CiU respecte els seus socis de govern. Ara diuen que volen una vila millor quan el primer que fan és retallar les possibilitats de mantenir els serveis públics de qualitat com són la sanitat o l’educació”, va indicar Duran. Al PSC, els va acusar de “fer la traveta” perquè Molins de Rei disposés del nou ambulatori a La Granja.

 

L’eslògan que encapçalava la festa era prou clar: “No deixis que et retallin les idees”. El secretari general d’ICV, Joan Herrera, va plantejar les eleccions municipals del proper 22 de maig com una manera d’oposar-se a les retallades proposades per CiU. Herrera va alertar del risc que corren serveis bàsics en matèria de salut i educació i va considerar la propera contesa electoral com “unes eleccions clau perquè hi ha partits que creuen que després del 22 de maig tenen un xec en blanc per practicar retallades que afecten als serveis públics”. Per fer front a les retallades, el líder d’ICV va parlar de la importància de la comarca: “Al Baix Llobregat aspirem a ser decisius i, en alguns casos, governar”, va recordar Herrera, acompanyat de Lluís Tejedor, l’històric alcalde ecosocialista del Prat de Llobregat, i de Jordi San José, el candidat que pot recuperar per ICV el tradicional feu de Sant Feliu de Llobregat.

Recomanacions personalitzades