Ivan Arcas alerta del "llops" de la sociovergència

L’alcalde, Ivan Arcas, ha advertit d’una possible sociovergència a l’Ajuntament després del 22 de maig. “No podem posar el llop a cuidar les ovelles”, ha assegurat Arcas, criticant les retallades de CiU i la reforma laboral del PSOE.

Ivan Arcas i Joan Herrera a l'entrada de la fideuada // IxMdR

El candidat d’Iniciativa a la reelecció com alcalde s’ha pronunciat per primer cop sobre els possibles pactes en funció dels resultats del 22 de maig. Arcas assegura que cap combinació de forces li fa por “sempre i quan sigui escollida pel plenari”. Preguntat per la possibilitat de la sociovergència -pacte entre el PSC i CiU- , l’alcalde va ironitzar que “seria com posar el llop a cuidar les ovelles”. Segons Arcas, “les polítiques econòmiques dels socialistes i les retallades de CiU estan congelades fins el 23 de maig”, advertint del que pot suposar això per Molins de Rei.

L’advertiment el va fer, acompanyat de Joan Herrera, a la Festa del Baix Llobregat que organitza l’agrupació comarcal d’ICV cada any tradicionalment a El Prat de Llobregat. Estava previst que es celebrés el passat dissabte a la Rambla de la Granja de Molins de Rei però la pluja va obligar a canviar els plans i finalment es va acabar realitzant sota els porxos de l’escola la Sínia. Unes 150 persones es van cobrir de la pluja i van menjar una fideuada cuinada pel president d’Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco.

El president d'Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco, va cuinar per als 150 assistents // David Guerrero

No va ser l’alcalde l’únic que es va enrecordar de socialistes i convergents.La portaveu del grup municipal i regidora d’educació, Laura Duran, va ser contundent amb el desmarcatge de CiU respecte els seus socis de govern. Ara diuen que volen una vila millor quan el primer que fan és retallar les possibilitats de mantenir els serveis públics de qualitat com són la sanitat o l’educació”, va indicar Duran. Al PSC, els va acusar de “fer la traveta” perquè Molins de Rei disposés del nou ambulatori a La Granja.

 

L’eslògan que encapçalava la festa era prou clar: “No deixis que et retallin les idees”. El secretari general d’ICV, Joan Herrera, va plantejar les eleccions municipals del proper 22 de maig com una manera d’oposar-se a les retallades proposades per CiU. Herrera va alertar del risc que corren serveis bàsics en matèria de salut i educació i va considerar la propera contesa electoral com “unes eleccions clau perquè hi ha partits que creuen que després del 22 de maig tenen un xec en blanc per practicar retallades que afecten als serveis públics”. Per fer front a les retallades, el líder d’ICV va parlar de la importància de la comarca: “Al Baix Llobregat aspirem a ser decisius i, en alguns casos, governar”, va recordar Herrera, acompanyat de Lluís Tejedor, l’històric alcalde ecosocialista del Prat de Llobregat, i de Jordi San José, el candidat que pot recuperar per ICV el tradicional feu de Sant Feliu de Llobregat.

 • Juanito

  ESTOS DE INICIATIVA UTILIZAN EL MIEDO PARA PODER CONSEGUIR VOTOS. SON UNOS IMPRESENTABLES.

  EN SANT FELIU LA SOCIOVERGÈNCIA BIENE FUNCIONANDO MUY BIEN DESDE HACE 8 AÑOS.

 • Juanito

  “Després de la mort del comunisme, alguns es van quedar sense discurs, i han fet propi un discurs ecologista que mai s’han acabat de creure”.

 • PEPI

  L'IVAN ARCAS que parli de com i amb qui a governat i si ha de parlar de llop ja té prou feina.
  Què ens doni explicacions als molinencs dels comptes municipals, de perquè ha reaccionat com una bèstia ferotge contra un professional independent com la Interventora quant li deia que no estava fent les coses d'acord amb la llei.
  Què ens expliqui el perquè de tots els contractes d'amics i assessors.
  Què parli de le contractacions.
  Que parli de com ha funcionat l'àrea de mediambient i territori…AQUÍ HI HA MARRO!!!!

 • PEPI

  A ICV nomes els queda El Prat i Molins.
  S’expliquen moltes actuacions. En les properes eleccions s’han de quedar a darrera de tot . A veure on col·loquen a totes les garrapates.

 • Esteve

  Sembla mentida que un "Dictador" com ha estat ell ara i després del "canvi de camisa" d'alguna persona del seu govern ara ell ens adverteixi d'una Sociovergència?, potser un bon canvi després de quasi 30 anys d'immobilisme no ens aniria malament, el problema és on colocaran els seus càrrecs de confiança si perden ara Molins?, alguns suposats "verds" ténen tants colors que ara ja no saben ni de quín són i els hi fa molta, molta por perdre el seu "modus vivendi".

 • Xavier Arnau

  SR. Arcas,
  Ja que per un altre lloc del VIU, sembla que podem ja parlar de política, grácies a la que és creu el fi de la famosa "Teresa", no s'amagui i doni una mica de detalls del que farà per Molins de Rei. Li dic a vosté, perque és l'únic candidat, que no parla de Molins de Rei, sinó dels altres. Vosté sap i així ho tindria que explicar als molinencs, que no fer pactes serà molt difícil. Està vosté en situació de prometre als molinencs aquí en un mitjà com aquest, que no pactarà amb ningú si te la possibiliatat?
  Per cert, han crescut les plantes i els s'han multiplicat els vehicles de neteja els últims dies, ho m'ho sembla a mi?

 • Teresa

  ¿Viene el lobo? , puro "café teatro" , Para los partidos, el que participen muchos o pocos votantes en las próximas elecciones municipales es lo que menos les importa, ya que las 21 regidurías a repartir serán las mismas, y hagan lo que hagan les caerá igualmente la "breva" La suerte esta echada.
  Propongo 2 porras para el reparto de los 21 regidores , una para los/as regidores/as y la otra para las coaliciones.
  ICV de 7 a 4 , PSC de 6 a 6 , ERC(EM) de 3 a 4 , CIU de 3 a 4 , PP de 1 a 1 , CUP de 1 a 1 , SI de 0 a 1
  ERC+IV = 4+4 =8 , ERC+ICV+CIU = 4+4+4=12 , ERC+CIU=4+4=8 , PSC+CIU+PP =6+4+1=11
  Me falta saber si los de CIU ya han ido al notario para certificar que no cocubinarán en el mismo tripartito actual ICV+ERC+CIU, negociando altenancia 1/3 en la alcaldía, Puntas, Casals, Arcas.

 • Juanito

  Pues a la vista de la web que a continuación se indica, la sociovergència, es decir, el lobo y las ovejas no lo pasan tan mal juntos. Veamos:
  http://www.google.es/imgres?imgurl=http://www.top

  • Teresa

   Pero,… ¿ Quien es el lobo y quien la oveja? . Saludos.

 • Carlesa

  Ivan Arcas alerta de la sociovergencia porque él y el Víctor quieren continuar com sea…han corrompido el ayuntamiento en beneficio propio…creo que Molins de Rei necesita un cambio…necesitamos que estos parásitos vayan a la calle y que se hagan las cosas bien y con transparencia…

 • Juanito

  SOLO TENEIS QUE VER LOS SUELDOS QUE HAN LLEGADO A COBRAR A CARGO DE LOS IMPUESTOS COBRADOS A LOS CIUDADANOS. (VER BLOG ALEX MAYMO)

 • Juanito

  POR CIERTO, ANTES SE DECÍA: "…CORRE, CORRE, QUE VIENE EL LOBO" , AHORA SE DICE: "……CORRE, CORRE, QUE VIENE UN TAL-IVAN"

 • Pingback: Víctor Puntas assegura que es “plantarà” davant les retallades de CiU | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Mercadona crearà finalment 14 llocs de treball per a molinencs | Viu Molins de Rei()