El primer debat de la campanya serà sobre independència

Tots els partits polítics de Molins de Rei, inclòs el PP que inicialment havia estat exclòs, participen en un debat sobre el paper dels municipis en el dret a l’autodeterminació. Serà aquest dimarts 10 de maig a les vuit del vespre a l’Ateneu Mulei.

El primer debat electoral dels que se celebraran a Molins de Rei durant la campanya electoral tractarà sobre el paper de l’àmbit municipal en les polítiques de construcció nacional i de defensa del dret a l’autodeterminació. Està organitzat per l’Ateneu Mulei, l’entitat impulsora de la Consulta sobre la Independència, i finalment hi participaran representants de tots els partits polítics.

En el debat participaran Laura Duran (ICV), Pep Puiggarí (PSC), Víctor Puntas (ERC-ENMR), Ricard Domènech (CiU), Daniel Sánchez (PP), Albert Botran (CUP) i Jordi Casas (SI). Tot i que inicialment s’havia anunciat el debat amb la única absència del PP, finalment s’ha inclòs al cartell el número 2 dels populars. Segons la organització del debat, com el Partit Popular va rebutjar la invitació fa quatre anys, aquest cop ja no havien estat ni tant sols convidats. Aquest fet ha molestat al PP de Molins de Rei que ha hagut de demanar expressament participar al debat. L’Ateneu Mulei ha acceptat incloure’ls i finalment estaran representats tots els partits polítics que es presenten a les eleccions del proper 22 de maig.

En la darrera legislatura, l’àmbit municipal ha estat protagonista de les reivindicacions nacionals, ja sigui mitjançant la implicació de molts ajuntaments en la celebració de les consultes, ja sigui en l’aprovació de mocions que declaren el municipi “moralment exclòs” de la constitució espanyola. Al llarg de la campanya s’organitzaran diversos debats per confrontar propostes i parlar del model de vila pel que fa a habitatge, urbanisme, economia o educació, entre d’altres. El debat d’aquest dimarts a l’Ateneu Mulei, en canvi, es centrarà en la independència i les reivindicacions nacionalistes.

Recomanacions personalitzades