CiU presenta una campanya "verda" deixant l'economia en un segon pla

Convergència i Unió prioritza el temes mediambientals per sobre dels econòmics en la segona trobada explicativa del seu programa. L’acte va omplir la sala d’actes de la Federació Agrària amb més de 50 persones.

Cartell de l'acte

Cartell de l'acte

El propi cartell de l’acte diu moltes coses. El somriure de color verd amb les paraules “medi ambient i Territori” per sobre d’“economia i comerç” resumeix part de l’estratègia electoral de CiU a Molins de Rei. A ningú se li escapa que hi ha un cert clima de càstig per les retallades d’Artur Mas. Ni tampoc que molts partits fan de l’eslògan “no a les retallades” un dels seus lemes de campanya. Una estratègia que, com a mínim, dona resultats als conservadors entre els seus votants més fidels ja que, a l’acte del passat 5 de maig, més de 5o persones omplien la sala i, fins i tot, hi havia gent a fora sense poder-hi entrar.

Un programa que fa seves les polítiques verdes

Una de les veus expertes convidades a donar-li suport a Joan Ramon Casals va ser la directora general de polítiques ambientals de la Generalitat, Marta Subirats. Aquesta, coneixedora del terreny que trepitjava, va començar el seu discurs amb un clar atac cap a Iniciativa: “Després de la mort del comunisme, alguns es van quedar sense discurs, i han fet propi un discurs ecologista que mai s’han acabat de creure”. Després, Subirats va explicar que una actitud respectuosa amb el medi ambient no és res més que “actuar amb sentit comú aplicant sistemes que ja utilitzaven els nostres avantpassats”.

En clau local, la número dos de CiU, Mònica Santamans, va explicar la intenció del seu partit de “augmentar la vigilància als aiguamolls ja que hi ha molt vandalisme” posant un nexe d’unió amb el primer acte de presentació, on el seu partit va proposar l’ús de càmeres de vigilància per aconseguir una vila més segura. Després es van explicar propostes com “enjardinar les places del Molí, Llibertat i Mercat” o “la instal·lació de mini deixalleries” per tot el poble.

Més de 50 persones van acudir a l'acte // Jose Polo

Més de 50 persones van acudir a l'acte // Jose Polo

Una arenga de les polítiques econòmiques d’Artur Mas

La segona veu experta del vespre, el professor de l’Universitat de Barcelona Eduard Berenguer, va fer una justificació històrica de les polítiques econòmiques de l’actual govern de la Generalitat. Com si es tractés d’una classe magistral de la universitat, Berenguer va explicar les raons històriques de l’actual crisi durant més de 40 minuts per finalitzar amb un “i crec que CiU és el partit idoni per sortir de la crisi”. Un discurs que hagués servit igual a la passada campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya.

Després, en clau local, Joan Ramon Casals va declarar que “no baixarem els impostos, però bonificarem a les empreses que fomentin el treball a la vila”. Casals també va remarcar que vol “un Molins de Rei emprenedor” i que farà “trobades entre empreses” per fomentar-lo.

En matèries d’urbanisme i mobilitat, Mònica Santamans va remarcar que, degut a les construccions fetes, “en 20 anys Molins de Rei s’ha tornat un poble impersonal”. La regidora convergent també va mostrar el seu compromís per lluitar pels barris de muntanya i per seguir la bona feina feta en matèria d’habitatge. L’actual número tres de CiU, Joaquim Martí, el qual està tenint molt menys pes en aquesta campanya electoral que en les anteriors, va explicar algunes propostes en mobilitat apostant per fer una vila amb molta més “agilitat” en la circulació i amb la “millora del Molins Bus“.

 • marcel marin

  Entenc i comprenc que per a un periodista fer una crònica d'un acte d'hora i mitja en unes línies és difícil, però voldria recordar que en aquesta xerrada es va parlar d'economia amb les següents mesures clares i contundents per reactivar l'economia:
  1 .- No apujar els impostos municipals per sobre de l'IPC.
  2 .- Bonificar amb un 10% dels impostos i taxes municipals a les empreses i / o autònoms que s'implantin a Molins de Rei.
  3 .- Bonificar fins a un 20% dels impostos i taxes municipals a les noves empreses i / o autònoms que donin treball als ciutadans de Molins de Rei.
  4 .- Per fer una Vila atractiva comercialment, la implantació en diferents llocs de la Vila de 600 aparcaments provisionals gratuïts (utilitzant terrenys municipals per a equipaments mentre no es realitzin)
  5 .- Una regulació efectiva de la circulació: canvis en l'horari de tancament d'alguns carrers i la presència de la Guàrdia Urbana.

 • Teresa

  Sr. Marcel Marin
  Gracias por sus clarificaciones, precisamente era lo que yo les preguntaba en una pregunta pero Viu molins inexplicablemente no me la ha publicado. ¿Cree Ud. que opinión y anonimato son incompatibles?. El otro foro Opinio/CIU R.Domenecg/5-6-11 se ha bloqueado por hacer demasiadas preguntas a CIU . ¿Soy una maleducada por solicitat los “curriculums" a los de CIU? , ¿Es de mala educación preguntar a CIU si van a ir al notario para certificar el que no harán coalición con “los del desgavell” ICV+ERC ? . Gracias

 • marcel marin

  Voldria aclarir algunes respostes, sense voler entrar en una controvèrsia de preguntes / respostes per això estan els professionals dels mitjans de comunicació o bé a la xerrades obertes que s'anuncien per part de CiU on hi ha un espai obert per a realitzar preguntes.
  En primer terme estem en un estat democràtic on l'opinió és lliure, una altra cosa és quan es formula des de l'anonimat, amb segons quines intencions buscant crear polemicas on no n'hi ha i oferint dades erronis, hi ha la llibertat d'expressar com un vulgui, però també és fàcil de reconèixer que en un estat lliure i en aquests mitjans ja que un ofereix la seva identitat tambe li agradaria saber amb qui debat.
  No crec que CiU tingui la potestat, ni vol, ni desitja de bloquejar cap mitjà lliure, ja que nosaltres quan responem donem la identitat, si has de formular les teves queixes hauries formular a l'editor d'aquesta pàgina. Pel que fa als "currículums de CiU"al llarg de la setmana que ve, rebràs per correu, (si resideixes a Molins de Rei) el nostre equip amb els seus currículums i les propostes detallades del nostre programa electoral.
  Pel que fa al notari, nosaltres som un partit que té l'aspiració de governar i segons els resultats del 22 M (la nostra formació que força pot tenir) i de la decisió que adopti Molins de Rei entaularem converses per confrontar les idees amb els altres partits tenint sempre present que que nosaltres presentem unes propostes que volem complir davant les persones que ens dipositin la seva confiança

  • Teresa

   Sr. Marcel Marin :
   No , no me importa que Ud. sea un anónimo, un sipatizante, un militante , un tertuliano en RMR o que pertenezca a la directiva de CIU, simplemente creo que con buena educación, sin insultar, se puede debatir cualquier opinión , ¿ Sino qué sentido tiene Viu molins , sólo deportes? Lamento el no poder asistir a les xerrades obertes CIU, soy una mujer mayor y no tengo mucho tiempo libre.
   ¿Si estamos en un estat democràtic on l'opinió és lliure, "poque" tantos miedos y barreras a unas preguntillas?
   No sé si CiU tiene potestat, ni si vol, ni si desitja bloquejar cap mitjà lliure, pero le aseguro que Viu molins me ha bloqueando opiniones de CIU.
   Gracias por responder mis dudas antes de votar, de saber los currículums de los de CiU al llarg de la setmana que ve. ¿Conoce ya dónde vivo , por lo del correo?
   Por la respuesta que me da del "notari", creo que aún no han ido , ni para ICV , ni para la posibilidad de una "sociovergencia" aparecida hoy.

 • Pepita

  Clar que Ciu no parla d'economia, com voleu que expliqui que el tripartit molinenc ha deixat l'Ajuntament en números vermells amb una gestió de la qual són responsables…s'han rifat els nostres impostos…

 • Pingback: CiU proclama la seva superioritat a l'acte final de campanya | Viu Molins de Rei()