CiU presenta una campanya "verda" deixant l'economia en un segon pla

Convergència i Unió prioritza el temes mediambientals per sobre dels econòmics en la segona trobada explicativa del seu programa. L’acte va omplir la sala d’actes de la Federació Agrària amb més de 50 persones.

Cartell de l'acte

Cartell de l'acte

El propi cartell de l’acte diu moltes coses. El somriure de color verd amb les paraules “medi ambient i Territori” per sobre d’“economia i comerç” resumeix part de l’estratègia electoral de CiU a Molins de Rei. A ningú se li escapa que hi ha un cert clima de càstig per les retallades d’Artur Mas. Ni tampoc que molts partits fan de l’eslògan “no a les retallades” un dels seus lemes de campanya. Una estratègia que, com a mínim, dona resultats als conservadors entre els seus votants més fidels ja que, a l’acte del passat 5 de maig, més de 5o persones omplien la sala i, fins i tot, hi havia gent a fora sense poder-hi entrar.

Un programa que fa seves les polítiques verdes

Una de les veus expertes convidades a donar-li suport a Joan Ramon Casals va ser la directora general de polítiques ambientals de la Generalitat, Marta Subirats. Aquesta, coneixedora del terreny que trepitjava, va començar el seu discurs amb un clar atac cap a Iniciativa: “Després de la mort del comunisme, alguns es van quedar sense discurs, i han fet propi un discurs ecologista que mai s’han acabat de creure”. Després, Subirats va explicar que una actitud respectuosa amb el medi ambient no és res més que “actuar amb sentit comú aplicant sistemes que ja utilitzaven els nostres avantpassats”.

En clau local, la número dos de CiU, Mònica Santamans, va explicar la intenció del seu partit de “augmentar la vigilància als aiguamolls ja que hi ha molt vandalisme” posant un nexe d’unió amb el primer acte de presentació, on el seu partit va proposar l’ús de càmeres de vigilància per aconseguir una vila més segura. Després es van explicar propostes com “enjardinar les places del Molí, Llibertat i Mercat” o “la instal·lació de mini deixalleries” per tot el poble.

Més de 50 persones van acudir a l'acte // Jose Polo

Més de 50 persones van acudir a l'acte // Jose Polo

Una arenga de les polítiques econòmiques d’Artur Mas

La segona veu experta del vespre, el professor de l’Universitat de Barcelona Eduard Berenguer, va fer una justificació històrica de les polítiques econòmiques de l’actual govern de la Generalitat. Com si es tractés d’una classe magistral de la universitat, Berenguer va explicar les raons històriques de l’actual crisi durant més de 40 minuts per finalitzar amb un “i crec que CiU és el partit idoni per sortir de la crisi”. Un discurs que hagués servit igual a la passada campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya.

Després, en clau local, Joan Ramon Casals va declarar que “no baixarem els impostos, però bonificarem a les empreses que fomentin el treball a la vila”. Casals també va remarcar que vol “un Molins de Rei emprenedor” i que farà “trobades entre empreses” per fomentar-lo.

En matèries d’urbanisme i mobilitat, Mònica Santamans va remarcar que, degut a les construccions fetes, “en 20 anys Molins de Rei s’ha tornat un poble impersonal”. La regidora convergent també va mostrar el seu compromís per lluitar pels barris de muntanya i per seguir la bona feina feta en matèria d’habitatge. L’actual número tres de CiU, Joaquim Martí, el qual està tenint molt menys pes en aquesta campanya electoral que en les anteriors, va explicar algunes propostes en mobilitat apostant per fer una vila amb molta més “agilitat” en la circulació i amb la “millora del Molins Bus“.

Recomanacions personalitzades