La penjada de cartells dóna el tret de sortida a la campanya electoral

Cinc dels set partits que es presenten a les eleccions -PSC, CUP, Esquerres per Molins de Rei, Iniciativa per Molins de Rei i CiU- van aprofitar la nit de dijous a divendres per posar els cartells electorals. Viu Molins de Rei els va acompanyar en els primers minuts de campanya.

Xavi Paz va penjar el primer cartell a la Rambla de la Granja // David Guerrero

El PSC va convocar als seus militants i simpatitzants a les nou de la nit a la Rambla de la Granja. Després d’unes paraules de Miguel Zaragoza i el candidat del PSC, Xavi Paz, es va col·locar de manera simbòlica el primer cartell de la candidatura a la Rambla de la Granja. Xavi Paz va assegurar sentir-se “convençut de que arribem en la millor de les condicions possibles, amb els deures fets mentre que les forces de l’equip de govern no poden dir el mateix perquè, com el mal estudiant, es presenten a l’examen final amb moltes assignatures pendents i en la pitjor de les condicions possibles”. El candidat a l’alcaldia del PSC es va comprometre a oferir una campanya “en positiu i amb respecte, sense caure en falses batalles” i va respondre, preguntat per Viu Molins de Rei, a les paraules de Víctor Puntas a través del seu Twitter on demanava “més debats i menys banderoles”. Per a Paz, “el debat és sa, la pancarta és necessària, no són excloents”. El candidat socialista va recordar al candidat d’Esquerres per Molins de Rei que “tant de bo hagués tingut la mateixa voluntat de debatre a la sala de plens durant els últims vuit anys”.

Passaven pocs minuts de dos quarts de deu i la seixantena d’assistents va carregar forces amb un sopar a peu dret que van organitzar a la mateixa Rambla de la Granja. A les onze de la nit, amb un gran mapa de Molins de Rei entre mans, es van repartir la feina i van començar a penjar cartells als 120 fanals adjudicats al PSC.

Alex Maymó va posar el primer cartell de la CUP mirant a l'Ajuntament // David Guerrero

A la mateixa hora arribaven a la plaça de l’Ajuntament diversos cotxes de militants de la CUP carregats de cartells i brides. Havien quedat allà per començar la penjada de cartells després de repartir-se la feina a la recent estrenada seu electoral de la Candidatura d’Unitat Popular. El seu cap de llista, Àlex Maymó, va ser l’encarregat de penjar el primer cartell d’una campanya electoral de la que esperen que “cada opció política presenti les seves propostes i doni compte de la feina feta durant els últims quatre anys”. El candidat de la CUP va explicar que la seva campanya es centrarà en “l’habitatge, la recerca de feina, els serveis socials i la demanda d’una major transparència i millor gestió a l’Ajuntament”. Maymó es va mostrar convençut de que el 22 de maig milloraran els resultats de la CUP: “Els dos regidors els donem per fets. Creiem que la feina feta durant l’última legislatura és molt bona, hi ha hagut molta gent treballant i en els últims mesos s’ha incorporat gent nova al projecte”. El regidor que es va estrenar al 2007 i que ara ja compta amb quatre anys d’experiència per mostrar als seus votants va concloure: “Arribarem fins on el poble vulgui”

Víctor Puntas va començar al carrer Major i minuts després ja posava cartells al carrer Verdaguer // David Guerrero

Al mateix temps que la CUP acabava de penjar el seu primer cartell de campanya, membres d’Esquerres per Molins de Rei arribaven des del carrer Major carregats dels vuitanta cartells que han repartit per Molins de Rei. Van començar a la seva seu del carrer Major i van continuar fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, seguint pel carrer Verdaguer. Allà, el cap de llista, Víctor Puntas, explicava a Viu Molins de Rei que encaren la campanya “amb molta il·lusió, amb moltes ganes de que la gent conegui el nostre programa i la gent que va a la nostra llista”. Puntas va reflexionar que “en moments de crisi com aquests, els partits hem de fer menys banderoles, menys propaganda, menys cartells i dedicar-nos a debatre, a contrastar programes i lideratges”. El candidat d’Esquerres per Molins de Rei es va queixar de que falten més debats a la campanya de les municipals, tot i que de moment ja n’hi ha sis programats. “Estem convertint les campanyes en actes propagandístics on la gent es gasta molts diners i deixem en un segon pla el debat i la confrontació d’idees”, va lamentar Puntas quan faltaven uns minuts per a les dotze de la nit i Jordi Romeu penjava cartells al costat de Víctor Puntas enlloc de fer-ho amb Ivan Arcas, com havia passat durant molts anys.

Ivan Arcas va posar el primer cartell d'Iniciativa al passeig del Terraplè // David Guerrero

La candidatura d’Iniciativa per Molins de Rei va convocar als seus militants a la seu del partit al carrer Molí. Després d’una assamblea per assenyalar els reptes de les properes dues setmanes, van menjar coca i brindar amb cava per celebrar l’aniversari d’un dels membres de la llista. Tot i que hi havia cartells del partit penjats hores abans de l’inici de la campanya a diferents carrers de Molins de Rei, Ivan Arcas va esperar a les dotze de la nit per fer la penjada oficial del cartell electoral a la cantonada del passeig del Terraplè amb el carrer Molí.

L’actual alcalde, rodejat de fidels, va fer una petició a la resta de forces polítiques: “M’agradaria que fos una campanya molt més neta que la precampanya, que tothom sigui capaç d’explicar als molinencs les raons per les que volen estar a l’Ajuntament”. El símil futbolístic, tant de moda després de l’empatx de partits entre el Barça i el Madrid, va anar bé al candidat d’Iniciativa per Molins de Rei: “No ens fem bé a ningú si utilitzem el sistema Mourinho, ha de ser una campanya neta, explicant en positiu, amb optimisme”. Arcas va defensar l’experiència i l’il·lusió dels membres de la seva llista, on també hi ha cares noves, per seguir garantint que “tots els serveis públics que oferim segueixin funcionant i ho facin en bones condicions”. Mirant al futur, com indica l’eslògan utilitzat en campanya, el candidat a la reelecció va assegurar que en el proper mandat s’han de posar en marxa polítiques estratègiques per “fer atractiu el comerç i els serveis de Molins de Rei”. Arcas també va defensar “una actitud ferma des de l’Ajuntament contra les retallades que el govern de CiU anuncia”.

L’últim partit en començar a penjar cartells va ser Convergència i Unió, que van esperar a que fossin les dotze tocades per evitar problemes com les denúncies presentades a la Junta Electoral per altres forces polítiques després de la penjada de banderoles i el repartiment de propaganda realitzat setmanes abans de la convocatòria oficial d’eleccions.

Joan Ramon Casals va començar a posar cartells de CiU al carrer Verdaguer passades les 12 de la nit // David Guerrero

Després d’un sopar de germanor, a les dotze de la nit, els militants de CiU amb Joan Ramon Casals al capdavant, van treure el material de la seu del carrer Verdaguer i van començar a penjar els primers cartells en aquell mateix carrer. El candidat a l’alcaldia de CiU va assegurar que afronta la campanya aspirant a guanyar les eleccions. “Estem convençuts de que tenim el millor programa, les millors idees i el millor equip, aspirem a guanyar i arribar al màxim de gent possible”, va assegurar a Viu Molins de Rei després de penjar el primer cartell. Joan Ramon Casals es va apuntar a la demanda de joc net que de moment tots han subscrit: “Espero que les diferents propostes que vagin fent els partits polítics siguin el centre del debat, crec i espero que no sigui una campanya bruta, tothom vol fer les coses ben fetes”. El candidat de CiU va apuntar que centraran la seva campanya en aspectes com l’ocupació, la millora de l’àmbit social en un context de crisi, i centrant-se en Molins de Rei aspectes com “millorar la neteja, crear més zones verdes, més serveis a la gent gran i millorar la circulació i l’aparcament” són alguns dels eixos de la campanya convergent.

Gemma Parramon i Jordi Casas enganxen el primer cartell electoral de SI // SI

Solidaritat Catalana per la Independència (SI), per últim, tot i no convocar als mitjans de comunicació a la penjada del primer cartell electoral, també va enganxar els primers cartells al voltant de les dotze de la nit. Al cap de llista, Jordi Casas, el van acompanyar diferents membres de la llista electoral.

La nit va anar avançant i els membres de CiU, Iniciativa per Molins, Esquerres per Molins de Rei, la CUP i el PSC es van anar trobant pels carrers després d’un repartiment en el que s’han dividit fanals de molts carrers entre diferents forces polítiques. Aquest fet és pràcticament únic a la comarca, on habitualment es reparteixen directament carrers sencers i es repeteix el mateix rostre durant molts metres.

El PP va ser l’únic partit que no va penjar cartells la primera nit de campanya electoral. Ara, amb el poble inundat de cartells polítics toquen dues setmanes de campanya on tots els candidats reconeixen que es centraran més en guanyar-se el vot a peu de carrer que en grans actes.

Recomanacions personalitzades