CiU aposta per les càmeres de seguretat i la igualtat entre col·lectius per fer una vila "per les persones"

Convergència proposa fer un repartiment més equitatiu dels serveis públics entre tots els col·lectius socials ja que segons el seu candidat, Joan Ramon Casals, “hi ha la sensació de que certs grups reben tots els serveis socials”. CiU també aposta per la instal·lació de càmeres de seguretat als llocs més conflictius de la vila.

L'escenografia de l'acte va ser molt senzilla, amb un "Power Point" i un cartell de campanya // Jose Polo

L’escenografia de l’acte va ser molt senzilla, amb un “Power Point” i un cartell de campanya // Jose Polo

CiU Molins de Rei presenta el seu programa electoral mitjançant tres actes on es combinen les veus dels polítics locals amb les d’experts del partit en les diferents temàtiques dels actes. A la primera d’aquestes sessions informatives la coalició nacionalista ha parlat sobre sanitat, dependència, infància, gent gran, joventut,  igualtat, nova ciutadania, seguretat, cultura, esports i educació sota el lema “Un Molins de Rei per les persones”. Més de 40 persones van omplir l’auditori de l’ONCE el passat dilluns 2 de maig en un acte que es va allargar més de 90 minuts.

Un Molins de Rei més segur

Els convergents volen fer de Molins de Rei una vila més segura dotant als llocs més conflictius de càmeres de vigilància, un sistema que fins ara mai s’ha utilitzat a Molins de Rei i que ha aixecat controvèrsia en aquells municipis on s’ha instal·lat. Joan Ramon Casals, d’aquesta manera indica que hi ha punts que no són segurs a la vila. Fins ara, només el PP havia parlat d’inseguretat després d’una sèrie de robatoris produïts al barri del Canal durant els últims mesos del 2010.

Una altra de les propostes del partit en seguretat és establir un model de policia de proximitat on hi hagin “policies especialitzats en els barris per tal de que la gent reconegui a les forces de seguretat com a persones més properes” i sempre amb l’objectiu del “servei a la gent i no l’esperit recaptatori”.

La número 2 de CiU, Mònica Santamans, va explicar un pla amb l’objectiu de fer front a la violència de gènere on les dones que pateixen aquesta xacra “tinguin contacte directe amb la policia”. En materia de seguretat, el programa de Convergència també opta per instal·lar una “finestra única” on Mossos d’Esquadra i Guardia Urbana tinguin més comunicació i d’aquesta manera els molinencs no hagin de desplaçar-se a altres indrets per tal de tramitar denúncies. Una de les veus expertes d’aquesta primera sessió, el coordinador de polítiques públiques en seguretat dins l’àmbit local de CDC, Joan Carles de Blas, va argumentar algunes d’aquestes idees i altres com l’“absoluta necessitat de que la Guardia Urbana es vegi recolzada per l’alcalde”.

Més igualtat entre els col·lectius i atenció a la gent gran

Segons el candidat convergent a l’alcaldia, Joan Ramon Casals, el poble té la sensació de que “hi ha certs col·lectius que reben tots els serveis socials”. CiU vol fer un repartiment més equitatiu dels serveis públics entre els diferents grups socials donant més atenció especialment a la “gent gran”. A la campanya de les autonòmiques del passat novembre, en un acte amb la presència de l’actual conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, diversos assistents van queixar-se de com els immigrants rebien més ajuts. L’executiva local ha recollit ara el neguit dels seus votants més fidels. Segons Casals, els nouvinguts “han d’integrar-se en la cultura del treball i no pas en la de la subvenció”.

L'auditori de l'ONCE es va omplir amb més de 40 persones // Jose Polo

L’auditori de l’ONCE es va omplir amb més de 40 persones // Jose Polo

Per explicar les propostes en educació, CiU Molins de Rei va portar al professor de la UIC Miquel Àngel Comas, el qual va explicar molts del problemes que segons ell pateix l’actual sistema educatiu a nivell català, espanyol i europeu com la pèrdua de “l’excel·lència educativa”. En l’ambit local, Convergència destaca la importància de que cada centre educatiu de Molins de Rei “tingui un segell propi” i que els pares i mares tinguin la possibilitat d’“escollir el centre educatiu que vol pel seu fill” tot i que, segons l’ajuntament, el 96,5% dels nous alumnes de P3 i primer d’ESO cursaran l’any vinent estudis al centre educatiu que havien triat com a primera opció de la preinscripció.

En cultura, Joan Ramon Casals va destacar que “no hem de fer-li la competència a les entitats culturals, sinó recolzar-les”. La posada en marxa de la Federació Obrera i la creació d’una biblioteca al Molí són els eixos més destacats del programa convergent en aquest tema, diferenciant-se en aquest últim punt de les propostes d’Iniciativa i ERC, els seus actuals socis de govern, que aposten per la biblioteca a la plaça de la Llibertat.

En esports, Mònica Santamans, proposa obrir les portes de les pistes de les escoles en horari extra-escolar per “donar més possibilitats als joves de practicar esport” a més a més de “recolzar a les entitats esportives i els esports minoritaris”.

En l’àmbit d’Internet, Joan Ramón Casals creu que s’ha d’adaptar l’Ajuntament a les eines 2.0 per dotar-lo de més “rapidesa i transparència” amb “aplicatius per smartphones” i la instal·lació de “wifi per tothom”.

Recomanacions personalitzades