Iniciativa penja banderoles abans de l'inici de la campanya

Banderoles d’Iniciativa per Molins de Rei ja lluïen a diferents carrers de Molins de Rei el passat dijous al vespre, hores abans de l’inici de la campanya electoral. Ivan Arcas demana disculpes i assegura que és “un problema” de l’empresa contractada per fer la penjada de banderoles.

Cartell d'Iniciativa per Molins de Rei a l'avinguda Primer de Maig en una imatge presa minuts abans de les 9 de la nit // David Guerrero

Dijous al vespre, quatre hores abans de l’inici oficial de la campanya electoral, qualsevol veí que passés per l’avinguda Barcelona, el carrer del Primer de Maig -on es troba el Caprabo i el Holiday Inn- o diversos carrers del polígon El Pla, entre ells la mateixa carretera N-340, es podia trobar amb banderoles d’Iniciativa per Molins de Rei penjades dels fanals.

Aquest fet incompleix la normativa de la Llei Electoral, que prohibeix demanar el vot i exhibir propaganda electoral, com les banderoles penjades, abans de les 12 de la nit de dijous ja que oficialment és divendres quan comença la campanya electoral.

El candidat i actual alcalde, Ivan Arcas, va assegurar hores després a Viu Molins de Rei que havia estat “un problema amb l’empresa que els està penjant, amb qui ens hem intentat posar en contacte però no ho hem aconseguit”. Arcas no va voler magnificar el fet, defensant que “no hi ha cap problema ni cap conflicte perquè demà els cartells de tots els partits estaran el seu lloc” i va demanar disculpes.

Ivan Arcas va recordar, fent referència al seu soci de govern, CiU, que “hi ha partits que porten tres mesos repartint propaganda electoral i fa un mes la vam rebre tots els molinencs a les nostres bústies”.

No ha estat l’únic

Iniciativa per Molins de Rei no va ser l’únic partit que havia penjat cartells al vespre, hores abans de l’inici de la campanya electoral. El PP ho va fer a diferents capitals espanyoles com Sevilla, Albacete, Oviedo i Toledo. Sense anar més lluny, segons va explicar l’Agència Catalana de Notícies, el PSC també va caure en el mateix error a Cornellà de Llobregat, on banderoles demanant el vot per Antonio Balmón ja penjaven dels fanals d’algunes avingudes de la ciutat.

A Molins de Rei, un cop oberta la veda abans d’hora, a partir de les onze de la nit ja es podien veure per diversos carrers militants del PSC, Esquerres per Molins de Rei i la CUP penjant cartells minuts abans de les dotze de la nit.

 • DIGNITAT

  QUINA BARRA! AQUEST ARCAS…. EL MÉS BO, SEMPRE ÉS ESCOLTAR-LO!

  • DIGNITAT

   Si ha quedat ben clar, han infringit la Llei electoral, no respecten la Llei!
   perquè no el il·legalitzen?

 • Carlos

  Entenc que sigui notícia però, de Ciu hi ha propaganda fa temps, del Psc es veien penjades a la granja abans d'hora, a part de la que arriba a la bústia i segur que hi ha més anomalies sobre això, a més la notícia ho explica, gairabe tots van infringir la norma, però només s'encapçala un partit. Tant si comences tres hores abans com una, està mal fet.
  Utilitzar en política el "i tu més" com ens estem acostumant em sembla lamentable, però no deixa de ser una opinió molt particular.

 • Pepita

  Si no respeca les mínimes normes de joc de la democràcia, què voleu esperar d'aquest home? Al final sempre és el mateix feixistes disfressats de democràtes que amb l'excusa de què són d'esquerres,(que només són d'esquerres per mantenir els seus privilegis personals) s'aprofiten dels ciutadans.

 • Alex

  Benvolgut Carlos,

  El que digui el Sr. Arcas, sobre CiU, partit del que formo part, no te res a veure amb la "patinada" del partit que representa el Sr. Arcas. Convergència i Unió, sempre s'ha mantigut dins de la legalitat del que marca la llei electoral. En cap cas, CiU no ha enviat cap informació demanant el vot, com clarament posa en les banderoles del Sr. Arcas, i fet que està expressament prohibit tal i com redacta la llei electoral. Com a Convergència i Unió hem complert fil per randa totes les directrius de la llei electorial. Potser el que li dol al Sr. Arcas es que hem sabut interpreta el que es pot fer i no es pot fer amb més astúcia, o bé perqué hem estat més ràpids en intentar arribar a les llars i explicar el nostre projecte per canviar la fosilització de 30 anys a l'ajuntament. Salutacions

  • Teresa

   Alex, Gracias por clarificarnos a qué partido perteneces,
   Todo eso de si antes o después , no tiene la más mínima importancia, Es la "chocolate del loro" , lo importante para los partidos, el que participen muchos o pocos votantes es lo que menos les importa, ya que las 21 regidurías a repartir serán las mismas, y les caerá igualmente la "breva"
   La suerte esta echada , Te propongo 2 porras , una para los/as regidores/as y la otra para las coaliciones.
   IV de 7 a 4 , PSC de 6 a 6 , ERC(EM) de 3 a 4 , CIU de 3 a 4 , PP de 1 a 1 , CUP de 1 a 1 , SI de 0 a 1
   ERC+IV = 4+4 =8 , ERC+IV+CIU = 4+4+4=12 , ERC+CIU=4+4=8 , PSC+CIU+PP =6+4+1=11
   CIU volverá con el mismo tripartito de antes.
   Saludos

   • Alex

    Teresa,

    La meva porra es CiU 21 regidors. D’altra banda, te’n portaràs una sorpresa… crec que et falten moltes variables a aquesta porra.

    Fins ara.

    • Teresa

     Alex
     Gracias por tu previsión, un tanto ilusa como eso de la. Copa del Rey 2011 para el Barça, ¿No?. Saludos

 • Accountability

  "…………………El candidat i actual alcalde, Ivan Arcas, va assegurar hores després a Viu Molins de Rei que havia estat “un problema amb l’empresa que els està penjant, amb qui ens hem intentat posar en contacte però no ho hem aconseguit”.

  ES CURIOSO, PARA UN TAL-IVAN "LA CULPA SIEMPRE ES DE LOS OTROS", DE LA INTERVENTORA, DEL SERVICIO JURÍDICO, DE LOS ASESORES, DE LA OPOSICIÓN QUE NO SE HA QUEJADO, Y AHORA, DE LA EMPRESA QUE HA CUMPLIDO CON EL ENCARGO QUE EL, COMO MAXIMO RESPONSABLE DE INICIATIVA, LES HA HECHO.

  EN SICOLOGIA ESTA PATOLOGIA SE DENOMINA "MECANISMO DE DEFENSA PROJECTIVO" Y CONSISTE EN ATRIBUIR A LOS DEMÁS LAS PROPIAS DEFICIENCIAS DE UNO MISMO.

  LUZ VERDE AL FUTURO, PERO LUZ ROJA A LA GESTION LLEVADA A CABO EN EL AYUNTAMIENTO POR PARTE DEL IVAN ARCAS.

  IVAN ARCAS, TARJETA ROJA Y A LA CALLE, COMO AL MOURIÑO. Y DE SANCIÓN: CUATRO AÑOS EN LA OPOSICIÓN

 • Accountability

  Ivan Arcas a la festa d'ICV a La Granja: 'La sociovergencia seria com posar el llop a cuidar les ovelles".

  PUES YA SABEIS LO QUE TEME ESTE PAPANATA: LA SOCIOVERGÈNCIA.

  YO HACE AÑOS QUE VOTO AL PSC Y MI ESPOSA A CiU, Y LA VERDAD, NUESTRO MATRIMONIO FUNCIONA DE MARAVILLA. TENEMOS DIEZ HIJOS Y SON PRECIOSOS.

  OS LO ACONSEJO PARA MOLINS DE REI

  Accountability

 • Accountability

  ATENTA LA COMPAÑIA: OPERACIÓN SECRETA DE LOS MARINES SOCIOVENGENTES. ESTAN ULTIMANDO LOS PREPARATIVOS DEL ATAQUE A LA FORTALEZA DEL TAL-IVAN. OS TENDREMOS INFORMADOS. SOLO PODEMOS ABANZAR EL DIA D: 22 DE MAYO, HORA H: 20:00

  PROBLEMAS DE LOGÍSTICA: NO TENEMOS MAR, TENDREMOS QUE UTILIZAR ELS AIGUAMOLLOS DEL RIO LLOBREGAT

 • juan manuel

  Es increible este Ivan, creo que hay una Junta Electoral donde se denuncian las infracciones, ICV lo hace ante dos partidos por dar información sin pedir el voto, la respuesta es clara "existe una Ley Electoral donde se puede hacer propaganda del candidato y de sus propuestas " ICV se siente menospreciada. Segun la Ley Electoral solo se puede pedir el voto a partir del dia 6 (0,00 horas) joder 5 horas antes ICV solo en Molins de Rei (porque sera ??? ) inicia la campaña. Tal vez estos dos partidos que fueron acusados ahora podrian lanzar las misma queja (documentada) de su infracción, pero paque que ? esto lo ha visto todo el pueblo y este debera ser quien pase la factura a quien se erige como acusador enin "ven la paja del ojo ajeno y no ven la viga del suyo" Y a lo mejor tambien se podria hablar por parte de Viu Molins porque en un medio audiovisual TV Molins no se emite espacios publicitarios y porque y nos dariamos cuenta de que se hace para mantener el puesto

  • Teresa

   Juan Manuel
   Todo eso de si antes o después , no tiene la más mínima importancia, Es la "chocolate del loro" , lo importante para los partidos, el que participen muchos o pocos votantes es lo que menos les importa, ya que las 21 regidurías a repartir serán las mismas, y les caerá , sin hacer apenas nada, igualmente la "breva"
   La suerte esta echada , Te propongo 2 porras , una para los/as regidores/as y la otra para las concuviciones.
   IV de 7 a 4 , PSC de 6 a 6 , ERC(EM) de 3 a 4 , CIU de 3 a 4 , PP de 1 a 1 , CUP de 1 a 1 , SI de 0 a 1
   ERC+IV = 4+4 =8 , ERC+IV+CIU = 4+4+4=12 , ERC+CIU=4+4=8 , PSC+CIU+PP =6+4+1=11
   Tranquilo, CIU volverá a gobernar con el mismo tripartito de antes.
   Saludos

 • Pingback: La campanya electoral arrenca amb la penjada de cartells | Viu Molins de Rei()

 • Juanito

  ¡¡¡¡Y ENCIMA PIDE JUEGO LIMPIO¡¡¡¡¡ “No ens fem bé a ningú si utilitzem el sistema Mourinho, ha de ser una campanya neta, explicant en positiu, amb optimisme”.