L'informe de la Diputació no esvaeix els dubtes sobre els comptes municipals

L’informe que l’Ajuntament de Molins de Rei va encarregar a la Diputació de Barcelona per auditar la situació comptable no ha servit per aclarir els dubtes. Govern i oposició els veuen de maneres radicalment diferents.

Els dubtes al voltant dels comptes públics de l’Ajuntament continuen creixent després de que el PSC hagi donat a conèixer que l’equip de govern municipal va rebre el passat 12 d’abril un ‘informe realitzat per la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una auditoria realitzada per Faura i Casas que va encarregar el propi equip de govern per tal de demostrar que la situació comptable de l’exercici 2009 era correcta després de la polèmica generada amb la publicació  dels informes de la interventora on es detectaven diverses irregularitats comptables.

El document que ha entrat al registre de l’Ajuntament és un esborrany i ara hi ha un termini per fer les al·legacions que es creguin convenients. Des de l’Ajuntament, tot i tenir l’informe des del 12 d’abril, no ha estat fins que el PSC ha donat a conèixer la seva existència que s’ha parlat d’ell.

“Desgavell” segons l’oposició

Xavi Paz va donar a conèixer l'existència de l'auditoria de la Diputació en roda de premsa // David Guerrero

Per al principal partit de l’oposició, “l’informe de la Diputació confirma el desgavell existent en la comptabilitat municipal provocat per l’actual govern de Molins de Rei, demostra una manca de transparència i de control”, ha assegurat Xavi Paz en roda de premsa. El portaveu socialista ha remarcat que “fins ara, l’actual govern tripartit havia amagat informació al PSC, però és sorprenent que encarreguin un informe econòmic per esvair els dubtes i no proporcionin tota la informació a qui ha de fer l’informe”. I és que segons han informat els socialistes, l’Ajuntament no ha presentat tota la informació que requeria la Diputació, tot i ser ells mateixos els que han encarregat l’informe. Segons Paz, “pot ser que no la puguin donar o pot ser que no la tinguin, el que demostraria el descontrol existent”.

A l’informe, segons ha explicat el PSC, es demostra com l’Ajuntament no té un inventari patrimonial i no hi ha una reserva per indemnitzacions d’expropiacions pendents, que hauria de ser de 5 milions i mig d’euros. També assegura el PSC que no s’informa a la Direcció General quan contrau operacions de crèdit, entre altres irregularitats.Paz ha donat a conèixer altres detalls de l’informe com per exemple, la provisió de les multes, que s’hauria de fer seguint els criteris de la Sindicatura de Comptes, eliminant les multes de fa quatre anys que no s’han cobrat i no es cobraran. En canvi, “l’Ajuntament de Molins de Rei arrossega una previsió de 400.000 euros en els pressupostos que desvirtuen la realitat”, assegura el líder socialista. Tot plegat, segons Paz,“justifica la dimissió d’Enric Franch i demostra la manca de lideratge i assumpció de responsabilitats a l’Ajuntament”.

Situació “estabilitzada i sanejada” segons l’Ajuntament

Tot el contrari del que critica l’oposició, per a l’alcalde, “la Diputació de Barcelona avala els comptes de l’Ajuntament i demostra el compliment de la normativa vigent en matèria comptable”. Segons Ivan Arcas, l’informe demostra que la situació econòmica està “estabilitzada i sanejada”. Arcas ha demanat a l’oposició que “no facin insinuacions malintencionades i no insisteixin en suposats problemes econòmics, ja que més enllà de les seves voluntats, l’Ajuntament funciona i funciona bé”.

El consistori molinenc ha aprofitat les acusacions del PSC per recordar que té en marxa un pla de xoc per accelerar el pagament de factures després de la resolució que deixava sense funcions a la interventora. Segons l’alcalde, “ja s’han pagat més del 60% de les factures pendents de pagar del 2010”.

 • Carles

  Pedid al Ayuntamiento que os dé el informe, no lo harán…el informe dibuja una ayuntamiento en bancarrota con los números falseados…a Ivan Arcas y su equipo les da igual…ya pedirán más préstamos…algo inventarán…porque esta gente la ley y el respeto se lo pasan por el forro

  • Teresa

   Todo eso de que ICV pide un informe a la Diputación , y luego no les da la documentación necesaria es puro café teatro, La Diputación es del PSOE y tiene como clientes a los ayuntamientos, ¿Cómo va a ser imparcial? , ¿Quien paga éste informe?, ¿Dónde van los dineros del informe, al mantenimiento de los sueldos de confianza como los 65.094,30 € del Sr. Paz ? , Para los partidos, el que participen muchos o pocos votantes es lo que menos les importa, ya que los 21 regidores a repartir serán los mismos.
   La suerte esta echada.

 • ciutadà

  l’alcalde Arcas és un cínic insuperable! diu: ….la Diputació avala els comptes perquè compleixen la normativa comptable….
  La normativa comptable la feia complir i la garantitzaba la Interventora.
  Perquè l’heu criminalitzat inventat una mentida de factures retingudes, quant les factures estàven en els serveis fins el 25 de febrer de’aquest any i llavors van començar a sortir factures….per cert el volum més gran de l’àrea que governa ICV!
  CÍNIC I MENTIDER! que algú li digui a la Veva que no s’entera!

  • Carles

   Totalmente de acuerdo, Ivan Arcas es un cínico insuperable…va por ahí haciendo ver que no se entera, que le han engañado…pero no tiene ningna vergüenza…recordemos com ha colocado a su querido concejal de Cerdantola i a los dos del partido de la Generalitat, todos con sus buenos sueldos y asistencia mínima al Ayuntamiento…y luego está el Director de Servicios del CLAM, que gasta gasta gasta gasta gasta y que va a dejar la cuentas a cero…
   La Diputación ha hecho un buen trabajo y lo ha dicho: el Ayuntamiento no está saneado, los números de ingresos no son correctos…el Ayuntamiento va hacia donde va: la bancarrota…pero seguro que al final se pasan la prohibiciones y hacen más y más préstamos…y ala a pagar los caprichos de estos señores con impuestos….Vergonzoso. Ivan Arcas es TÓXICO

 • ciutadà

  Que digui l'alcalde amb quins diners s'han pagat les factures.
  Qué expliqui també qué significa tenir un romanent negatiu de tresoreria.
  Qué expliqui també què significa un pla de sanejament i què comporta?
  Què digui la veritat d'una vegada! Que arribara un dia que ni podrà anar pel carrer!!!!

  Només 3 preguntes..què respongui!

 • ciutadà

  Durant el periode d’al·legacions l’actual govern segur que no en faran perquè com que la Diputació els dóna la raó!
  jaajjaaaaaaaajaaaaaaaa

 • Enric

  I k hi diu l'Enric Frank de'això

  • ciutadà

   …de moment calla… ha d’esperar que algun assessor li faci un argumentari…. deprés la factura la paguem tu i jo dels impostos….!

 • ciutadà

  …i aquest informe té a veure amb els compte del 2009 oi?
  què diran els comptes del 2010??
  si hi ha vanci de govern AIXÒ ESPEREM!!!, cal que facin una bona auditoria profunda, què pasa a RENDES? i que pasa sobre tot a l’àrea de territori, seu d’ICV!
  aquí hi ha MARRO, MARRO, MARRO!!!!!

 • Pingback: CiU proposa fer una auditoria al començament i al final del mandat | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els resultats de l'auditoria arribaran a finals de gener | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Pere García: Respecte per les institucions democràtiques... per a totes, és clar | Viu Molins de Rei()