Iniciativa recorda l'1 de maig amb una ofrena floral a la Federació Obrera

L’1 de maig, Dia Internacional del Treballador, va ser commemorat a Molins de Rei amb una ofrena floral organitzada per Iniciativa per Molins de Rei en homenatge als lluitadors obrers que varen fundar la Federació Obrera.

La ofrena floral es va realitzar pocs minuts després de les nou del matí a la porta de la Federació Obrera. Els membres d’Iniciativa per Molins de Rei van col·locar un ram de flors amb els colors de la bandera republicana a l’entrada de la Federació Obrera, renovada i encara per estrenar. D’aquesta manera van voler retre homenatge als fundadors de la Federació Obrera, símbol de la lluita de la classe treballadora a Molins de Rei.

També van llegir un breu manifest en el que repassaven la història de l’emblemàtic edifici molinenc, nascut per donar un mínim de benestar als treballadors abans de l’arribada de la II República. La Federació Obrera, “punt de trobada plural i civilitzat de les esquerres molinenques de l’època” va ser glosada pels membres d’Iniciativa, partit que encara conserva algunes arrels del PSUC, precisament sorgit a partir de l’Unió Socialista de Catalunya, amb seu a la Federació Obrera molinenca en el seu moment, abans de l’arribada del franquisme, que va confiscar l’edifici.

Després del petit homenatge, diversos representants d’ICV Molins de Rei es van desplaçar a la manifestació de l’1 de maig a Barcelona. “Ara més que mai hem de defensar les conquestes de benestar i oposar-nos a les retallades socials del govern de dretes de la Generalitat”, va assegurar l’alcalde, Ivan Arcas, que va encapçalar durant tot el matí la pancarta d’ICV a la manifestació, acompanyat d’altres candidats com el santfeliuenc Jordi San José.

Recomanacions personalitzades