La marquesina solar de la parada d'autobusos es posa com a exemple a unes jornades de mobilitat

La marquesina solar de la parada d’autobusos de l’avinguda València va ser una de les protagonistes de l’última trobada de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) al ser escollida entre una vintena d’experiències innovadores.

La marquesina solar és un dels punts més concorreguts de l'avinguda de València // Jordi Julià

Aquesta instal·lació destaca perquè és la primera marquesina solar que s’instal·la a la segona corona metropolitana de Barcelona. Després de gairebé un any en funcionament, els seus responsables estan satisfets del funcionament que està tenint, amb unes plaques fotovoltaiques a la part superior que alimenten la il·luminació a base de leds i les pantalles informatives de les que consta la marquesina. A les pantalles apareix informació del temps que falta pel proper autobus i també s’informa de si es produeix alguna incidència en el servei de transport públic.

La presentació que es va presentar a les jornades de mobilitat de l’AMTU, i que Viu Molins de Rei us permet consultar, també destaca la facilitat d’instal·lació de la marquesina, plantejant així l’exportació del model de marquesina a altres municipis de l’àrea metropolitana.

Les jornades es van dur a terme el passat 9 de març al teatre auditori de Sant Cugat del Vallès. La reunió de representants municipals va comptar amb una ponència a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder i una primera sessió dedicada a l’eficiència del transport públic en època de crisis a càrrec d’un consultor holàndes.

A la segona sessió és on va aparèixer la marquesina solar de Molins de Rei. A través d’un format ràpid i simple en el que es presentaven 20 imatges durant 20 segons, es van donar a conèixer una vintena d’iniciatives que destacaven pel seu caràcter innovador. Entre elles hi havia la Rambla de Terrassa pel transport públic, l’oficina de mobilitat de Terrassa, el bus híbrid de Sant Cugat, el programa “Viatjo amb tu!” de l’AMTU i la marquesina solar de Molins de Rei.

L’empresa Capmar és la responsable del seu disseny. A més de la marquesina mencionada a les jornades, també s’han instal·lat diverses parades sense marquesina però amb un punt d’informació que funciona amb energia solar. Es poden trobar a altres parades d’aquest tipus a l’avinguda València, a la Clínica o a l’Alzina entre altres punts de la vila.