Neix a Gavà un festival per fomentar la música en català

La primera edició del Memorial Marc Grau no arribarà fins el 2012, però aquest divendres es donarà el tret de sortida amb un concert inèdit de Gerard Quintana, Lluís Gavaldà i Adrià Punti a l’Espai Maragall de Gavà.

Inspirats en la figura de Marc Grau, els seus amics i el seu fill han volgut crear un festival amb el nom del desaparegut compositor i productor musical que molts consideren el pare del rock en català.

La primera edició del “Memorial Marc Grau” serà al maig del 2012 i el seu objectiu és fomentar l’exhibició i la creació d’artistes emergents que comencen, en grup o en solitari, en el món de la música. Els concerts es concentraran en un cap de setmana i també tindran cabuda les bandes consolidades. El nou festival contempla implicar-se amb els artistes més enllà dels concerts i no descarta enfocar també algunes accions a la formació i difusió musical de diverses bandes. De fet, les bandes que siguin escollides per participar comptaran amb un tutor musical que s’encarregarà des de la producció fins l’assessorament legal, entre d’altres aspectes.

La direcció artística del festival recau en el fill de l’artista que dona nom al esdeveniment, Marc Grau, i en el músic i productor Jordi Gas. Grau ha assegurat que “és un petit somni per a la família i ens agrada especialment que pugui arribar a ser una cosa amb entitat, buscant la promoció de l’escena pop-rock del país maximitzant les possibilitats dels projectes que surten de la terra com ja va fer el meu pare”.

Presentació pública

Abans de la primera edició del festival, aquest divendres ja es donarà el tret de sortida amb un concert inèdit de Gerard Quintana, Lluis Gavaldà i Adrià Punti.  Els tres artistes tocaran temes de Sopa de Cabra i dels Pets que van ser produïts per Marc Grau. El concert, que ha estat considerat per l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, com “una festa per reivindicar la figura de Marc Grau”, es clourà amb una interpretació conjunta de tots els músics convidats.

Recomanacions personalitzades