L'Ajuntament organitza un taller per potenciar la igualtat de gènere a l'educació

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Molins de Rei organitza un taller de reflexió sobre la coeducació al Centre Joan García-Nieto. L’objectiu és sensibilitzar als joves per promoure una educació basada en la igualtat real d’oportunitats.

Sota el títol: “Reflexionem sobre la coeducació”, aquest taller és una eina de sensibilització dirigida als joves per tal de promoure una educació que potenciï la igualtat real d’oportunitats  als espais educatius. Es durà a terme els propers dijous 28 i divendres 29 d’abril i el divendres 6 de maig.

Els objectius del taller són aproximar als adolescents els conceptes: sexe, gènere, rols de gènere, estereotips de gènere i coeducació; reflexionar sobre la coeducació com a estratègia educativa transversal; oferir estratègies pràctiques per treballar la coeducació als espais educatius formals, no formals i informals; i oferir recursos teòrics per treballar la coeducació.

Aquesta activitat s’afegeix al seguit de conferències, tallers i taules que s’organitzen al llarg de l’any amb l’objectiu d’eliminar tot tipus de discriminació per raó de sexe. Moltes de les activitats es fan als centres educatius de la vila.

També a l’institut

Els passats 12 i 14 d’abril es va dur a terme a l’institut Bernat el Ferrer un taller de reflexió crítica envers la “construcció cultural del gènere” dirigit a l’alumnat de segon d’ESO. Amb aquest taller es pretenia promoure una reflexió crítica sobre les construccions que es fan dels models de feminitat i masculinitat que defineixen els patrons culturals normatius actuals.

Els objectius del taller eren aproximar als adolescents els conceptes: sexe, gènere, rols de gènere, estereotips de gènere i al mateix temps reflexionar sobre la construcció cultural del gènere per tal d’aprendre a desconstruir les desigualtats entre dones i homes

Recomanacions personalitzades