Esquerres per Molins de Rei presenta una llista hereva de la consulta per la independència

Esquerres per Molins de Rei ha presentat una llista electoral encapçalada pel tàndem Víctor Puntas – Jordi Romeu. Els segueixen participants actius de Molins Decideix!, diversos independents i tanquen la llista tots els ex-regidors d’ERC i ENMR.

La coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya i Esquerra Nacionalista de Molins de Rei va presentar el passat dissabte les 28 persones que formen part de la llista electoral. Després de fer-se públic que Jordi Romeu -actual regidor de Cultura- aniria de número 2, formant tàndem amb el cap de llista, Víctor Puntas -actual primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Solidaritat i Nova Ciutadania-, faltava per conèixer quins serien els possibles nous regidors de l’Ajuntament després de que tant Ferran Portolà com Xavier Montserrat anunciessin que no repetirien.

Sílvia Guillén passa a ser la número 3 de la coalició Esquerres per Molins de Rei // David Guerrero

Davant una setantena de persones a la plaça del Mercat, es va donar a conèixer que Sílvia Guillén serà la número 3 d’Esquerres per Molins de Rei. Si la coalició aconsegueix mantenir els regidors que té actualment, la periodista i coordinadora de Comunicació de Molins Decideix! seria una de les noves cares en entrar al consistori. Guillén va assegurar que es va quedar “amb ganes de continuar treballant després de la consulta i Esquerres per Molins de Rei és qui millor recollia aquest esperit”. A més de Sílvia Guillén, també provenen de la consulta independentista Marc Rebulà -número 6 de la llista-, Pere Jordi López -número 9- i Rossend Costa, al desè lloc de la llista. Tots ells van participar a la consulta del 28 de febrer i Víctor Puntas ho va voler remarcar, com ho ha fet des del primer dia que es va donar a conèixer la coalició entre ERC i ENMR. Aquest gest mai ha agradat a la CUP, on militen alguns dels membres més actius de Molins Decideix!, que ha demanat en reiterades ocasions que no es faci una apropiació partidista de la Consulta.

El número 4 de la llista l’ocupa el president de la secció local d’ERC, Toni de la Flor. El segueix la geògrafa i dinamitzadora sociocultural, Meritxell Puig, que apareix com independent, igual que l’empresaria molinenca Isabel Romero, que ocupa el vuitè lloc. A més de Jordi Romeu, d’Esquerra Nacionalista és present la doctora en economia per la UB, Enriqueta Aragonés, ocupa el número 7. ENMR, amb un número minso de militants, també compta amb Emilià Revenga al número 15.

Els membres de la llista d'Esquerres per Molins de Rei es van fer una foto junts al finalitzar l'acte // David Guerrero

L’alcaldable d’Esquerres per Molins de Rei, Víctor Puntas, va explicar que tots els membres de la llista electoral tenen tres elements en comú: “són persones arrelades al país, són persones progressistes i d’esquerres i són persones amb un clar sentiment de pertinença a Molins de Rei”. Puntas es va mostrar convençut que aquests elements són un “sentiment majoritari a la vila”.

Acabar amb el desgovern municipal

Jordi Romeu va fer balanç dels esdeveniments succeïts durant els últims mesos // David Guerrero

El número 2, Jordi Romeu, va ser qui més es va mullar i va fer balanç de la legislatura que ja acaba. El regidor de Cultura es va mostrar contundent en la seva crítica al govern actual del que forma part: “S’han d’acabar els regnes de taifes a l’Ajuntament” i va reconèixer que “ens ha faltat lideratge en els moments més difícils del mandat”. Per a Romeu, “alguna cosa ha fallat quan hi ha més elements de polèmica que de satisfacció”, reconeixent que “l’Ajuntament ha mostrat una imatge de desgovern amb picabaralles”. Romeu es va qualificar com “corresponsable d’aquest govern municipal” i va argumentar en la seva defensa que els membres d’Esquerres per Molins de Rei han denunciat “actituds que no ens han agradat, perquè hi ha maneres de fer que s’han de canviar”.

Romeu no es va oblidar de la oposició, a qui va acusar de jugar “un paper ben galdós, actuant més per interessos polítics que no pas per responsabilitat institucional”. Sorprenentment no va a deixar a ningú fora del seu discurs, ni tant sols a la interventora: “els polítics, amb les nostres virtuts i els nostres defectes, passem l’examen de les eleccions cada quatre anys; els interventors han de passar les oposicions només un cop a la vida”, va assegurar Jordi Romeu, deixant clar que tot i ser número 2 pensa jugar un paper principal durant la campanya electoral.

Suport dels exregidors

Tanquen la llista tots els regidors d’Esquerra i ENMR des de l’any 1979: Xavier Montserrat (1999-2011), Núria Garriga (1999-2007), Ferran Portolà (2007-2011), Hortènsia Ràfols (2005-2007), Òscar Navarro (2003-2005), Joan Sàbat (1991-1999), Francesca Riera (1987-1991), i Francesc Rimblas (1979-1983). Garriga i Sàbat són els dos exregidors d’Esquerra Nacionalista, la resta ho són d’ERC. Segons Víctor Puntas, és un gest de “continuïtat del fil conductor de la gent que ha treballat des de 1979 per Molins de Rei”.

Víctor Puntas ha aconseguit que Esquerres per Molins de Rei compti amb el suport de tots els exregidors // David Guerrero

El regidor de Serveis Socials,Infància, Emancipació Juvenil i Gent Gran, Xavier Montserrat, va reconèixer que “ha estat impagable ser regidor” i va confessar el que havia estat més important per a ell: “representar a la gent de Molins, a la que ens va votar i a la que no, amb l’objectiu de fer Molins de Rei un referent”. Montserrat va contestar a les acusacions de falta de lideratge a l’equip de govern, arribades des de l’oposició però també dels mateixos socis de govern, i va assegurar que a les seves regidories “hi ha hagut molt lideratge, s’ha fet 1 progressió molt gran”. Tot i això, Montserrat va reconèixer que “potser ha fallat la direcció”.

Tot i mantenir com a número 1 i 2 les cares més conegudes i visibles de la coalició, dels quinze primers llocs de la llista, només 4 persones ja han format part d’alguna llista electoral. “Es tracta d’un projecte renovat”, va defensar Puntas. En total, la candidatura està formada per 16 homes i 12 dones. D’elles, 12 són militants d’ERC, 5 d’ENMR i 11 són independents.

La llista completa d’Esquerres per Molins de Rei:

 1. Víctor Puntas (ERC)
 2. Jordi Romeu (ENMR)
 3. Sílvia Guillén (independent)
 4. Toni de la Flor (ERC)
 5. Meritxell Puig (independent)
 6. Marc Rebulà (independent)
 7. Enriqueta Aragonés (ENMR)
 8. Isabel Romero (independent)
 9. Pere Jordi López (independent)
 10. Rossend Costa (ERC)
 11. Ariadna Buendía (independent)
 12. Pep Surià (ERC)
 13. Elisabet Busquet (independent)
 14. Vícto Marcos (independent)
 15. Emilià Revenga (ENMR)
 16. Montse Serra (ERC)
 17. Jordi Capdevila (ERC)
 18. Rosalia Cornet (independent)
 19. Lluís Benet (ERC)
 20. Aina Surià (ERC)
 21. Xavier Montserrat (ERC)
 22. Núria Garriga  (ENMR)
 23. Ferran Portolà (independent)
 24. Hortènsia Ràfols (ERC)
 25. Òscar Navarro (independent)
 26. Joan Sàbat (ENMR)
 27. Francesca Riera (ERC)
 28. Francesc Rimblas (ERC)
 • Elena Jiménez

  vaja, saltant-se el compromís de no apropiar-se de la Consulta…, o és problema dels periodistes? El cap de campanya, el secretari, el portaveu, la coordinadora, els qui van produir la majoria dels actes i molta altra gent que va ser molt activa en l'organització de la Consulta a Molins de Rei no estan a la llista d'ERC precisament.

 • Esteve Haquet

  No s´adonen aquest gent que es fan pesadets amb les consultes????…aquest és l´únic argument que tenen????…parlen de renovació i entre els dos primers candidats de la llista sumen 32 anys a l´Ajuntament!!!!…quins collons!

  • Teresa

   Esteve : Te doy toda la razón, Parece mentira que esos de ERC no se den cuenta de que se hacen unos pesados con todo eso de las consultas y que hablan de renovación,, y entre el Sr. Puntas ( geógrafo en paro, ex chupatintas de la Diputación) y el Sr. Romeu ( prejubilado de banca, que el banco no lo quiere ni ver) sumen 32 años de “poltronitis” o “suelditis” , que es lo mismo, en el ´Ajuntament
   En cuanto a la Sra. Guillen (periodista), el presidente Sr. Flor (en paro, comentarista los miércoles en RMR) y la Srta Meritxell (geógrafa en paro) , ¿ Ya han hecho el “master” en organización que les aconsejaba a los futuros regidores, el Sr. Montserrat en MTV , para que no se los coman, y puedan coordinar a los técnicos, y entiendan su lenguaje? , ¿ Cual será la “sorpresa agradable” de las próximas elecciones que vaticinaba el Sr. Montserrat en MTV? , ¿ Serán acaso los de SI?

 • Pep

  Vaya huevos que tiene el Romeu!!!
  A quién quiere engañar? Se piensa que en Molins somos tontos. Solo quiere seguir viviendo del cuento y a Molins que lo zurzan. No le importa lo más mínimo Molins. Solo le importan sus intereses personales y nada más.
  Está de acuerdo con la resolución "fuera de Ley" del alcalde contra la Interventora? Habrá que denunciarlo a él también como ya se ha hecho con el alcalde?

 • Josep Vilà

  Una llista hereva de la consulta??

  Déu ni dó amb el titular,… suposo que és fruit dels diferents escrits que porten fent els d'ERC sobre que tenen gent de la Consulta,…En aquest cas no els culpo a ells, ja que això és un article d'una persona de Viu Molins, però potser tanta menjada d'olla d'ERC ha acabat quallant.

  Prou de parlar de la consulta que hi ha molta gent d'aquesta que està a altres formacions polítiques, especialment a la CUP i en molt menor mesura CiU i ICV i molts d'altres que no estan en cap partit polític que es poden sentir molestos. ERC no és herevera de res més que de la seva història!!

 • Rossend Costa

  Elena, on es el problema, es que la gent independent de la consulta no te dret a posar-se en política local si li ve de gust? Erc no s'apropia de la consulta, en tot cas, busca gent vàlida que vulgui participar en un bon projecte pel poble. No hi ha mes.
  Ah!, els que esteu cansats de la consulta, doncs, sapigueu que mes aviat del que us penseu n'hi haurà un altre de consulta i serà la de veritat.

 • Carles

  Aquí l'única renovació que volen aquest parell d'aprofitats que són Víctor Puntas i Jordi Romeu és renovar les seves nòmines 4 anys més, perquè aquests dos o cobren de l'Ajuntament o no tenen on caure morts. El que es tracta és de fer servir d'excusa l'estelada per tapar tota porqueria i corrupció de la que són corresponsables amb el govern Arcas, però Molins de Rei ja no traga amb aquests dos personatges…amb ells no es pot aspirar a res

  • Teresa

   Carles : Propongo 2 porras , una para los/as regidores/as y la otra para las coaliciones previstas el 22 ,
   ICV de 7 a 4 , PSC de 6 a 6 , ERC(EM) de 3 a 4 , CIU de 3 a 4 , PP de 1 a 1 , CUP de 1 a 1 , SI de 0 a 1
   ERC+IV = 4+4 =8 , ERC+IV+CIU = 4+4+4=12 , ERC+CIU=4+4=8 , PSC+CIU+PP =6+4+1=11
   ICV por lo del "comunismo", siempre ganaban y tenian gente medianamente formada, pero ahora , con lo de la Interventora, el Clam, la dimision de Franch, Caterura, Vila , retirada de la Puig , y las cadicaturas de Carrasco, García, para echar unas "peona" y ver si pueden mejorar su pensión, ICV bajará.
   ERC llama a los de la CUP "infectos" y a los de SI "frikis", no creo que hagan coalición.
   Los candidatos del PSC son unos niñacos, funcionarillos y los de la CUP más niñacos que no quiren gobernar..
   ERC y ENMR : Puntas y Romeu llevan muchos años de poltrona y la gente les considera que tienen experiéncia.
   Los de Si , no los conoce nadie , no creo que saquen más de 1, Saludos

 • Esteve Haquet

  Sr. Rossend Costa, estem farts de que l´únic argument que faci servir ERC siguin les consultes del 28F…no he llegit encara cap explicació del cas Clam Consulting…això no dóna vots oi?

 • Miquel Ruterfort

  Ja comença a ser hora que a Molins de Rei entri gent nova a l´Ajuntament, mire-ho els primers llocs de tots els partits de l´actual legislatura…"no fa fata dir res més oi?"…el cas d´ERC clama al cel, 32 anys xuclant de la mamella…potser ja n´hi ha prou no?

 • Raül P.

  Ja no és ni oportunista 'una llista hereva de la consulta per la independència' sinó que una gran mentida, no veig gaire gent que va participar activament a la consulta, i encara que fós veritat apropiar-se una iniciativa i una mobilització popular per treure redit electoral i econòmic és lamentable per dir-ho d'una forma suau. La credibilitat cada cop está més pels terres. Coses com aquestes ens demostren el fons i les formes d'ERC, la por a una nova estampada electoral fa que és fagin aquest tipus de coses, però la gent n'está farta d'aquests vividors que volem continuar fent el joc a Inicitiva però amb les sigles ERC+EN i fer un nou tripartit per continuar tenint la seva cadira i el seus sous insultants per a la classe treballadora i la gent que está a la'atur i ja no té ni ajudes.

 • Rossend Costa

  Si Carlers, a la consulta hi havia gent honrada, treballadora i desinteressada, com jo mateix, i un pilot de amics i companys meus de partit. I si Carles, tots, som gent honrada, treballadora i desinteressada. I el que es mes important Carles, donem la cara i no ens amaguem darrera noms inexistents ó anónims. Saps perquè?, perque no tenim res a amagar , ni tenim res de que avergonyir-nos.
  I sobretot perque es de molt baix nivell, i de molt mal gust, acusar i difamar amagat darrera una careta.

 • Pingback: Esquerres per Molins de Rei centra en sis grans propostes el programa electoral | Viu Molins de Rei()

 • Raül P.

  botiflers

 • Pingback: Sílvia Guillén és escollida cap de llista d'ERC a les properes eleccions municipals en substitució de Jordi Juárez | Viu Molins de Rei()