El CEM publica un llibre per celebrar els seus 50 anys

El Centre  Excursionista Molins de Rei està celebrant durant aquest 2011 els seus 50 anys d’existència. Per deixar constància de la seva història, publicarà el llibre “50 anys d’excursionisme i cultura a Molins de Rei: 1961-2011”. La presentació es farà aquest dissabte a la Sala Gòtica.

Es tracta d’un treball de recerca sobre la història del CEM i de retruc de la història dels darrers 50 anys de la vila de Molins de Rei. Una investigació realitzada per un equip de socis de l’entitat que van començar a treballar el novembre del 2009 recuperant programes, cartells, documents i fotografies del passat. Per poder escriure el text amb la màxima objectivitat han enregistrat testimonis orals i han resseguit fonts documentals, com ara les cròniques de l’Ajuntament de Molins de Rei dels anys 60, i l’antiga revista “Senderos” de la Unió Excursionista de Catalunya, ja que el CEM en va ser una delegació durant vint anys. Les altres fonts emprades per redactar el text han estat els llibres d’actes de les juntes directives que s’han anat succeint al llarg de tots aquests anys, i sobretot la revista interna del CEM, “El Butlletí”, publicada regularment des de l’any 1981 amb molt poques interrupcions.

El resultat final ha estat un llibre espectacular de 272 pàgines, format 21 x 29,7 cm, i amb un total de 479 imatges. La publicació ha estat encomanada a Jordi Hurtado Torrres de l’editorial NAONO i ha estat finançada íntegrament pel CEM. Segons Àngel Beumala, autor del text, “la meva feina ha estat posar les imatges en el context històric de cada època i no donar res per sabut. A l’hora d’escriure sempre he tingut present que el llibre l’havia d’entendre un lector jove nascut el segle XXI”.

La presentació del llibre es farà aquest dissabte, 16 d’abril, a les set de la tarda a la Sala Gòtica. Anirà a càrrec de Francesc Roma i Casanovas, sociòleg, doctor en ciències de l’activitat física i l’esport,  redactor de la revista especialitzada en muntanya Vèrtex, i autor de nombrosos llibres sobre excursionisme. El llibre del CEM es podrà adquirir el mateix dia de la presentació a un preu per sota del seu cost per a que sigui assequible a totes les butxaques, només 15 euros. També es podrà adquirir a la parada que tindrà el Centre Excursionista Molins de Rei a la Fira del Llibre en Català que cada any es fa el dia de Sant Jordi a la Plaça de la Creu.

Recomanacions personalitzades