Un llibre reuneix els relats del concurs literari Mercè Rodoreda

L’autoestopista i altres narracions és el volum que recull les obres guanyadores de la 19a edició del concurs de narrativa literària Mercè Rodoreda. El 17 de març es va celebrar la seva presentació a la Sala Gòtica de Molins de Rei i el llibre serà distribuït a diverses llibreries del territori català.

La regidora d'Igualtat, Laura Duran, va donar pas a la presentació del llibre // Ajuntament de Molins de Rei

La convidada especial va ser la periodista i escriptora Joana Alexander que va comentar les obres publicades a L’autoestopista i altres narracions, a més a més, de la obra de Mercè Rodoreda. Alexander va publicar la seva primera novel·la als 19 anys, Criatures extranyes, i la seva última publicació ha estat L’hivernacle.

Durant l’acte es van recitar fragments de les obres Aloma, La plaça del Diamant i Mirall trencat a càrrec de les actrius Estel Tort, Irene Terrón, Paula Pujol i Laura Soler. Les finalistes i autores del recull de contes que es presentava també van assistir a la presentació celebrada a la sala Gòtica. L’alcalde Ivan Arcas va ser l’encarregat de tancar la celebració, va felicitar a les guanyadores del concurs i va destacar l’edat tan jove d’algunes participants alhora que va elogiar l’experiència de les més veteranes.

El concurs bianual de Narrativa Literària Mercè Rodoreda es remunta a l’any 1983, quan l’empenta del Grup de Dones de Molins de Rei engega la primera convocatòria amb l’objectiu de visibilitzar la creativitat de moltes dones, objectiu que avui dia, 28 anys després, continua vigent. Aquest any 2011 s’ha convocat la 20a edició del concurs, organitzat per l’Ajuntament des de la regidoria d’Igualtat en homenatge a totes les dones que escriuen o llegeixen.

Recomanacions personalitzades