Solidaritat presenta una candidatura amb cares noves a la política local

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha presentat la seva candidatura encapçalada per Jordi Casas amb el suport del diputat al Parlament, Uriel Bertran. L’alcaldable del nou partit va defensar la necessitat de dur a terme una “regeneració democràtica” a l’Ajuntament.

Jordi Casas i Uriel Bertran (al centre), acompanyats de membres de SI a Molins de Rei // SI

L’acte de presentació de la candidatura, celebrat el passat diumenge 3 d’abril, va aplegar una vuitantena de persones al cafè del Foment. El candidat a l’alcaldia, Jordi Casas, es va mostrar plenament confiat en aconseguir uns bons resultats el proper 22 de maig, destacant la gent que s’ha incorporat al projecte des que es va fer pública la participació de SI a les eleccions. Casas va destacar “la força i l’honestedat de tots els membres que composen la llista”, l’única que és capaç, segons Casas, de dur a terme “la necessària regeneració democràtica que necessita l’Ajuntament de Molins de Rei”.

L´acte va comptar amb la presència del Diputat al Parlament i Secretari General de SI, Uriel Bertran, qui va destacar la importància que suposa el fet de poder debatre al Parlament la proposició de llei d’independència que SI va presentar i que es debatrà aquesta setmana al Parlament.

Els membres de la llista de Solidaritat acompanyats d'Uriel Bertran // SI

La llista completa de Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions del 22 de maig:

 1. Jordi Casas Martí
 2. Gemma Parramon Soler
 3. Jordi Raventós Juan
 4. Maria Remei Català Escursell
 5. Xavier Casas Martí
 6. Marta Amigó Rodrigo
 7. Roc Nubiola Porta (independent)
 8. Cecília Fandos Esteva
 9. Joan Arbós Margarit (independent)
 10. Marc Pedredol Felip (independent)
 11. Martí Català Sabaté
 12. Maria Mercè Gatnau Sabaté (independent)
 13. Ramon Cardona Palà
 14. Mireia Soler Duarte
 15. Víctor Mateu Renau
 16. Enric Cabrera Güell
 17. Francisca García Pintor
 18. Joan Deu Prats (independent)
 19. Núria Rubio Mas
 20. Albert Romeu Sala
 21. Lluís Casas Borràs
 22. Olga Cortés Solé (independent)
 23. Laura Valero Cascales (independent)
 24. Pere Adell Winkler (independent)

 

 • Gemma

  Jo vaig votar a Solidaritat a les autonomiques però votaré a la CUP a les municipals perquè s'ho han treballat durant aquests 4 anys. No entenc perquè es presenta Solidaritat quan no han fet practicament res fins ara i no vaig veure cap dels seus membres treballant activament en la Consulta.

 • Teresa

  Si realmente estamos convencidos que el alcalde actual es un autentico incompetente y ha llevado al Ayuntamiento a su peor momento histórico, la solución está en las urnas para él y los otros partidos que ya han anunciado hacer coalición con él.
  Cada vez estoy más convencida, el dia 22 de mayo voy a votar SI, , un soplo de aire fresco para Molins de Rei, y que no son corruptos, todavía. Lamento la falta de sensibilidad y desconocimiento de las movidas en Molins de los dirigentes de SI en que hayan seleccionado para realizar mitings el Bar del Foment, en plena crisis por el boicor a la empresa MAYANS 2000 SL de falta de profesionalidad, por el no disponer de periódicos a libre disposición los clientes, argumentando una sarta de mentiras.

 • Xavier

  Es fals que no hi hagués gent de SI a les consultes. El problema és que SI encara no existia. També crec que SI almenys tindrà una actitud positiva i no entrarà en la política del no a tot per sistema. Això si, treballant per la independència de Catalunya per mitjans únicament pacífics i condemnant qualsevol tipus de violència, inclosa la d'ETA. A veure si les CUP poden mantenir aquesta actitud moral.
  Jo si que votaré SI.

 • Miquel

  Jo veig la llista de SI i tot són gent del poble i cares noves. A mi em donen confiança i els penso votar. Ho es que pel fet de no haver estat en política algú té dret a dir que es coneix menys la problemàtica de la nostra vila? Ja n'estem farts de què sempre remenin les cireres els mateixos, que tots porten entre 12 i 20 anys a l'Ajuntament.
  Veig en la gent de SI una bona opció, fins i tot, per sobre del mateix partit en si.
  Jo i molta gent del meu entorn els votarem

 • Jordi

  Jo ja vaig votar Solidaritat a les nacionals i ara ho tornaré a fer; son els únics que realment volen que els catalans assolim la plena sobirania, com ho estem veient ara al parlament amb la proposició de llei presentada.
  També crec que a Molins necessitem gent així: honesta, sense interessos partidistes i amb capacitat d'integrar tothom, sense extremismes ni etiquetes ideològiques.

 • Maria

  Us en recordeu del "siempre negativo, nunca positivo"? Això és el que han fet les CUP durant quatre anys a l'Ajuntament. Molt criticar les retribucions dels polítics, però el seu regidor també cobra i ara estrenen local nou…Necessitem una opció política sobiranista basada en la crítica constructiva de les moltes deficiències i irregularitats amb que l'equip de govern sortint ens ha obsequiat; necessitem una opció com Solidaritat. Jo votaré SI.

 • Teresa

  Miquel: Nos indicas que todos los de la lista de SI son de Molins, pues,.. lo pongo en duda ya núnca he visto participando en ninguna asociación y menos en artículos en revistas culturales como el Llaç ¿ Seguro que hace tiempo que estan en Molins?, ¿ En qué trabajan? , ¿ Dónde trabajan? , ¿ Lo sabremos antes de que vayamos a votar?
  Maria : La CUP ha sido la única oposición existente en Molins en éstos últimos 4 años, el del PP siempre dormitando, pero cobrando el dinerito cada mes sin enterarse de nada de lo que pasa, y los del PSC con el sueldazo del Sr. Paz de 65.094,30 € (10.800.000 Ptas), avergonzados, no se han atrevido a decir nada sobre la retribución de los políticos en Molins. Los unicos que han dicho algo ha sido la CUP , y sus dineros lo sortean entre distintos proyectos culturales , ¿ No?
  ¿ Los de SI piensan renunciar a los dineros como han hecho los de la CUP o seguirán callando como los del PSC? , ¿ Sabremos que piensan hacer antes del día 22?

 • Joan Garcia

  Amic Xavier,

  La CUP el que no ha fet es donar suport a declaracions de condemna de la ma de partits com el PP. Ells han dit que condemnen totes les violencies però no estaven d'acord amb el text de la declaració. Em sembla molt bé que votis a SI però no utilitzis el discurs antiterrorista com ho faria un del PP. Penso que entre independentistes no ens hem d'atacar per temes com aquests i fins ara la CUP ha tingut molt de respecte per Solidaritat i el seu regidor per la tele Molins no us va criticar en cap moment.

  Jo votaré a la CUP però desitjo que Solidaritat també obtingui representació.

 • Carles

  Jo vaig estar bastant implicat en la Consulta per la Independència i de la gent de la foto no en recordo ni un. Potser estaria algú com a simple voluntari però penso que si aquesta gent creu tant en la independència hagués estat bé que s'haguessin implicat activament i no només ara que venen eleccions. A la Consulta hi havia gent molt implicada que no era de cap partit polític i precisament en aquestes eleccions alguns d'ells donaran suport a la CUP o a ERC, que son els dos únics partits que es van bolcar perquè tot anés bé.

 • Albert Roca

  Gent de Solidaritat, us equivoqueu d'enemic. Parleu molt de la CUP però poc de partits com ERC o el regidor etern Jordi Romeu que estan alla dins de l'Ajuntament de fa molts anys!

  La política local és complexa i no crec que s'hagi de barrejar gaire amb la política a nivell autonomic. Jo encara no se que votaré però dubto que voti ni a la CUP ni a SI. Parlant amb amics veig que la CUP pot augmentar molt i de Solidaritat no tinc aquesta percepció perquè molta gent no sap que us presenteu.

  Des d'una visió més imparcial penso que la CUP si que ha fet bastanta feina i la gent de la CUP son gent coneguda perquè estan posats a moltes entitats i això en unes municipals compta molt. No és fàcil estar a l'oposició només amb un regidor i poder seguir la dinàmica d'un ajuntament. A CiU li va passar durant 2 legislatures.

  ERC suposo que baixarà però no tant com a les autonomiques pel mateix efecte ja que tenen a gent coneguda.

  De Solidaritat penso que tot dependrà molt de la recta final ja que de moment no us heu donat a conèixer gaire. Penso que serà dificil que treieu un regidor. Sinó existís la CUP segur que el treieu.

  I pel demés penso que guanyarà CiU aquestes eleccions donant la gran sorpresa.

  • Teresa

   Los partidos locales en Molins de Rei, en éstas elecciones municipales, se llenarán la boca con eso de conseguir una àmplia participación ciudadana en las elecciones, pero realmente no será un problema en todos los partidos,.. Lo importante para los partidos es que si participan muchos o pocos votantes es lo que menos les importa, ya que las 21 regidurías a repartir serán las mismas, y la breva les caerá igualmente..
   Propongo una porra para las concubiciones previstas para después del 22 , ERC+IV, ERC+IV+CIU, ERC+CIU, PSC+CIU+PP
   En mi opinión el día 22 tendremos las inercias de siempre, la clásica en Molins de ICV y la nueva por lo del “exito” de lo del Parlament de CIU, ERC esta vez muy calladitos y estan esperando pasivamente que los demás se peleen, y a lo que caiga de los 21 regidores, y que les caiga la breva sin esfuerzo, y que les caerá seguro
   PSC+ICV : No será posible después de la denuncia del PSC en contra a ICV en el tribunal de cuentas, y esto duele,..
   ICV+ERC : Creo que es muy probable
   ICV+ERC-CUP-SI : No será posible ya que el Sr. Puntas ha calificado ( ver hemeroteca Radio molins) de “infectos” a los de la CUP , por haber denunciado eso de los sueldos municipales, equipamientos deportivos de la Sinia, adjudicacion Llar d’avis, etc.
   CIU, de momento tiene pocos argumentos y son intranscendentes, que si las calles están sucias, que si la zona azul en el CAP, que si esterilizar los gatos, que si la caña americana en Baruta, etc.
   Cada vez estoy más convencida, el dia 22 de mayo voy a votar SI, , un soplo de aire fresco en Molins, y que no son corruptos, todavía.

 • Elisabet

  Critiqueu molt a la gent d'ERC perquè porten molts anys en la política però son gent que ha perdut moltes hores del seu temps lliure per intentar millorar el nostre poble ja sigui des de la política com des de les entitats.

  On estava la gent de SI durant tots aquests anys? al sofa de casa seva?

  Segur que ERC ha comès molts errors perquè només es poden cometre errors si fas alguna cosa. A casa sentat segur que no fas cap error. Jo votaré al Victor Puntas perquè és un gran candidat i perquè representa un partit històric que ha lluitat molt per Catalunya.

  • Antoni Bancs

   Soc simpatitzant de SI…com ho saps si tinc o no sofà a casa meva?

  • Teresa

   Elisabet : ¿ Alguien del partido o algún militante avanzado de ERC, nos podria clarificar lo que nos indicaba ernest en: Viu/pilitica/Paz/ernest/07-04/11?
   "el concejal Bellido y sus 4.000 eur al mes, de los contratos de deportes a favor del militante de ERC" , "corrupción en el convenio de la llar d’avis". Gracias

 • Enric

  Teresa la de las porras, analista con catedra de la realidad poltica municipal, la que en articulos de opinion (ver comentarios de Genoveva de ICV) tacha al pueblo de "catetos"(según dice por un informe, que por cierto nadie a visto) y ahora se permite hacer preguntas a ERC porque un tal Ernest en un foro dice , evidentemente sin pruebas corrupción en el convenio de la Llar d'Avis y ontratos de deportes a favor de un militante de ERC.
  Si defiendes la gestión de información de la CUP y esta no lo ha denunciado solamente porque una persona diga un comentario ya es una realidad.
  Como viendo las propuestas de Teresa en otros foros de hacer una ronda por Molins y equipar el nuevo Ayuntamiento con muebles Ikea (descartando la opcion Merkamueble) mis preguntas si quieres responderlas son:
  – Tienes algún familiar de alguna empresa de construcción o empresa de asfaltado para defender la postura de las Rondas .
  – Tienes alguna comisión por ventas en la cadena Ikea.

  Cuando se juega con el desprestigio de todo el mundo, mira si es facil jugar todos a la misma "moneda"

  Como veras, te puedes repasar el escrito de arriba-abajo de izquierda-derecha y me dices si hay algun insulto, solamente dudas, (legitimas como las tuyas )

  • Teresa

   Enric : Yo no defirndo la gestión de la CUP, sólo pido clarificación, o habrá que aplicae aquello de que “Quien calla otorga” , Te recomiendo leer Viu/Opinio/Domenech/Teresa/01-04-11. Saludos.

  • Teresa

   Pero,… Que rollo, Se te ha ido la olla , Chaval !

 • Pere Gallarí

  Aquí el que passa és que hi ha uns senyors que tenen el poder i no el volen deixar. Els que es presenten nous (SI) han de tenir com a mínim el mateix respecte que els que hi ha; amb una diferència, encara no ho han fet malament. Per tant, la renovació seriosa és SI

 • Enric

  En respuesta a la Sra/Srta Teresa, parece mentira que por tu nivel cultural y como bien dijiste con educación franquista (a pesar que tambien manifestaste que no profesas) que digas "olla" cuando quieres decir cabeza, parece mentira con tu nivel cultural……. Te debo agradecer el halago de "chaval" a pesar de tener canas…..y como no respondes a las preguntas "quien calla otorga" Porque tu eres muy dada a realizar preguntas a todo el mundo . Te reomiendo Viu/opinio/Domenech/ Teresa y tus preguntas por cierto en ese articulo cuando no te responden dice "fugint d'estudi" Como eres muy dada a los refranes "antes se pilla a un mentiroso que a un cojo ". Saludos

  • Teresa

   Sin comentarios, Repito: No aporta nada positivo al debate

 • Pingback: Jordi Casas: Aire fresc i una nova manera de fer política | Viu Molins de Rei()