Onze alumnes fan tires còmiques per fomentar la igualtat de gènere

Durant el mes de març, en el marc de les jornades del Dia Internacional de les Dones, es va convocar la primera edició del concurs de Tires Còmiques “Es…tira de la Igualtat” entre els alumnes dels centres d’educació secundària de Molins de Rei. En total s’han presentat cinc obres i un total d’onze persones.

Les guanyadores d’aquesta primera convocatòria han estat la Carla Cereceda i l’Aida Figueras, ambdues del centre educatiu Sant Miquel.

El còmic de Carla Cereceda i Aida Figueras ha estat el guanyador del concurs

Aquest concurs tenia el doble objectiu de fomentar la creativitat i participació de les persones joves i de també fomentar la reflexió envers les desigualtats de gènere existents a la nostra societat. Els temes que han treballat són diversos: desigualtats de gènere i vida quotidiana, la convivència entre dones i homes, desigualtats de gènere al món laboral, violència masclista, conciliació de la vida laboral, familiar i personal, entre altres.

El lliurament del premi es va dur a terme a la sala d’actes de Ca n’Ametller, el passat 16 de març. Durant l’acte, Carolina Camanyes -llicenciada en Belles Arts, pintora, professora d’història de l’art i membre de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya- va fer una conferència per tal de reconèixer com, a través de l’expressió artística, es pot dir prou a les desigualtats de gènere que pateixen les dones a la nostra societat.