L'Ajuntament ja ha pagat el 50% de les factures pendents

El pla de xoc dut a terme per l’Ajuntament després de la reorganització que ha deixat a la interventora fora de joc està donant resultats. Segons l’Ajuntament, en només deu dies s’ha abonat el 50% de les factures pendents del 2010. La oposició critica les mesures preses mentre els socis de govern guarden silenci.

En el ple municipal ordinari del passat dimecres, l’alcalde va sorprendre a tots quan va començar el ple donant compte de la resolució 586, que ha suposat la reestructuració interna de l’organigrama municipal de les àrees de comptabilitat i tresoreria. Normalment les resolucions arriben a ple un mes després, però en aquest cas, Ivan Arcas va voler explicar les mesures de xoc adoptades davant les acusacions de prevaricació i tràfic d’influències fetes per la interventora i que van provocar la reorganització de l’Ajuntament.

Sense la interventora com a tap, les mesures de xoc dutes a terme des de fa dues setmanes per agilitzar el pagament de factures han permès que l’Ajuntament pugui accelerar el pagament a proveïdors. Les prestacions socials que també estaven aturades estan començant a sortir de les arques municipals.

Segons les dades fetes públiques per l’alcalde durant el ple, s’han resolt pràcticament el 50% de les factures retingudes a Intervenció. En només deu dies s’ha aconseguit donar l’ordre de pagament a 1.141 factures, d’un total de 2.199 de l’exercici del 2010. La quantitat abonada de les factures és de 1.927.536 euros, d’un total de 4.138.684. L’alcalde es va mostrar satisfet i considera que la mesura “ha estat encertada, ja que ha reduït a la meitat el coll d’ampolla que frenava el pagament de les factures”. Arcas es va mostrar confiat de que en les properes setmanes es podran fer efectius la resta de pagaments, el 70% dels quals corresponen a contractacions menors, en el temps que marca la llei -40 dies.

Durant la defensa dels canvis duts a terme, l’alcalde va recordar que “en tot moment s’ha respectat la legislació vigent” i va agrair públicament el “compromís, dedicació i professionalitat dels treballadors de l’Ajuntament”, tot i que alguns d’ells han mostrat la seva disconformitat durant els últims dies. Arcas es va mostrar segur d’estar fent el correcte i va concloure: “El temps i els informes ens donaran la raó”.

Desacord de l’oposició i silenci dels socis de govern

Ple municipal d'arxiu // Ràdio Molins de Rei

Tant el PSC com la CUP es van mostrar sorpresos de que l’alcalde donés compte de la resolució al ple municipal ja que no s’havia dit res a la junta de portaveus prèvia a la convocatòria del ple ordinari. Els dos partits actius de l’oposició van lamentar la manca d’informació, com ja han fet en anteriors ocasions, i van criticar el pla de xoc i les formes com s’ha dut a terme.

Mentre CUP i PSC criticaven les mesures preses per l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU) a un costat, i Víctor Puntas (ERC) a l’altre, van guardar silenci. Els convergents havien anunciat pocs dies abans que portaven a l’Oficina Antifrau l’informe de la interventora, però en canvi al ple no van dir res. Els dos socis de govern van optar per mantenir-se callats al ple municipal, mostrant el doble joc que juguen: silenci davant l’alcalde, dures crítiques quan es posen davant d’unes sigles polítiques pensant en la cada cop més propera contesa electoral del 22 de maig.

Recomanacions personalitzades