Pas enrere en el preu del transport públic

Avui mateix ha entrat en vigor una rebaixa del preu del transport públic gràcies a un acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment de fa unes setmanes. La mesura durarà fins el juliol, i al contrari del que s’havia anunciat inicialment els títols de transport no caducaran fins al març de 2012.

Aquesta és una de les mesures anunciades pel govern espanyol fa unes setmanes per reduir el consum energètic, entre les quals també es troba la limitació a 110 km/h o la substitució dels llums tradicionals per altres de tipus ‘LED’. Es va anunciar que s’abaixaria el preu dels bitllets de tren de Rodalies i de Mitjana Distància de tot el país per potenciar-ne l’ús i així estalviar energia. Això també incloïa Catalunya, tot i que ambdues competències estan traspassades a la Generalitat des de 2010 i 2011 respectivament i la Generalitat és la responsable de fixar-ne el preu. Des d’un primer moment la Generalitat ja va posar en dubte l’eficàcia d’aquesta mesura, argumentant que per potenciar l’ús del transport públic s’ha de fer mitjançant inversions i millorant-ne el servei, i no pas reduint-ne el preu. Tot i això, aquestes inversions acaben repercutint en el preu del bitllet, que a Barcelona porta anys augmentant molt per sobre de l’IPC interanual.

El Ministeri de Foment va exigir a la Generalitat que abaixés el preu dels bitllets, però aquesta s’hi va negar, ja que això li suposaria una pèrdua d’ingressos, que va xifrar en 26 milions d’euros. El seu portaveu, Francesc Homs, ho resumia amb aquesta frase: “Ells conviden a cafè, la gent se’l pren i llavors et diuen que paguis el compte!”. A l’altre bàndol hi havia José Blanco, ministre de Foment, que sostenia que la rebaixa en les tarifes es veuria compensada per l’augment d’usuaris que la mesura ha de portar. També va preguntar que com s’ho farien per explicar als usuaris que Catalunya seria l’única Comunitat on no s’apliqués el descompte.

Després de negociacions entre la Generalitat i el Ministeri, es va acordar que aquest descompte s’aplicaria inicialment durant un trimestre, per la qual cosa l’Estat aportaria els 6,7 milions d’euros que es calculava que la Generalitat deixaria d’ingressar. Concretament, es va acordar que la rebaixa seria efectiva als títols que es compressin entre avui 1 d’abril i el proper 30 de juny, tot i que hi ha la possibilitat que la mesura s’allargui uns mesos més. En anunciar-ho, des de la Generalitat es va explicar que es buscaria una data de caducitat “raonable” per evitar la picaresca d’alguns que pensessin comprar molts abonaments durant aquest període per utilitzar-los durant els mesos següents. Finalment, però, s’ha anunciat que els títols comprats durant aquests tres mesos tindran la mateixa caducitat que la resta: el 29 de febrer de 2012.

Retorn al passat

La mesura s’aplicarà tant en els bitllets integrats com en els exclusius de Rodalies. La rebaixa, a diferència de l’augment del passat 1 de gener, és homogènia amb tots els títols, i se situa al voltant del 5%. Així, des d’avui dos dels abonaments més utilitzats a la nostra vila seran més econòmics: la T-10 de 2 zones costa 80 cèntims menys, passant dels 16,40€ als 15,60, i la d’1 zona redueix el preu en 40 cèntims i passa dels 8,25€ als 7,85. Aquest valor significa tornar al mateix preu que es va fixar en la T-10 d’una zona el gener de 2010, és a dir, com si el gener passat no s’haguessin pujat les tarifes ni al juliol de 2010 s’hagués apujat l’IVA. És el primer cop en la història de la T-10 que l’actualització de tarifes no significa un augment del seu preu.


 

La rebaixa també afecta el Bonotren de 2 zones, usat també per usuaris molinencs. En aquest cas la reducció és de 55 cèntims i en comptes de costar 11,25€ ara en costa 10,70. Al principi es va dir que no es rebaixarien abonaments com aquests (exclusius de Rodalies), però en aprovar els nous preus també se’ls ha inclòs. Així mateix, el bitllet senzill de 2 zones ara costa 10 cèntims menys i té un preu de 1,60€. Inicialment aquest era l’únic bitllet exclusiu de Rodalies que es pretenia abaixar. També dins l’àmbit dels títols de Rodalies cal destacar la rebaixa de la Targeta Studi, que el gener passat no va augmentar de preu i ara s’ha rebaixat. És a dir, s’ha aplicat un 5% de descompte en un títol que encara tenia la tarifa de 2010, i que ara costa gairebé 5 euros menys.

A continuació podeu veure tots els nous preus, tant dels títols integrats de l’ATM com els exclusius de Rodalies, juntament amb el preu que tenien fins ara.