CiU també porta l’informe de la interventora a l’Oficina Antifrau

CiU ha donat la punyalada definitiva als seus socis de govern (IiE i ERC). Després de mesos desmarcant-se de l’equip de govern, els convergents han tirat pel dret i porten a l’Oficina Antifrau l’informe de la interventora que detecta irregularitats a l’Ajuntament de Molins de Rei.

Joan Ramon Casals durant un acte a la seu de CiU Molins de Rei // David Guerrero

A l’Oficina Antifrau se li acumulen els informes provinents de Molins de Rei. Primer va ser el PSC, després la pròpia interventora i ara CiU, que ha decidit portar l’informe de la interventora a Antifrau després de que així es recomanés a l’informe i l’equip de govern es fes el sord. El grup municipal de CiU ha assegurat en roda de premsa que després de tenir coneixement de l’informe de reparament de la interventora va demanar a l’Ajuntament que l’enviés a l’Oficina Antifrau. “No podem permetre que es dubti de la transparència i de la imatge de l’Ajuntament”, assegura el portaveu de CiU, Joan Ramon Casals, que davant de la inacció de l’alcalde ha optat per fer-ho ell mateix.

“Traslladem l’informe a l’Oficina Antifrau perquè estem convençuts que l’Ajuntament ha de fer el possible perquè s’aclareixin els fets”, ha defensat Casals, que confia en que Antifrau “aclareixi si hi hagut irregularitats i si són greus o no”.

Contracte suspès amb Clam Consulting

Després de donar-se a conèixer l’informe, CiU assegura que també va demanar als seus socis de govern la suspensió del contracte vigent amb Clam Consulting. En aquest cas si que van ser escoltats i el contracte entre l’Ajuntament i l’assessoria mediambiental es troba suspès a dia d’avui.

El tercer soci del tripartit molinenc demana una major transparència a l’Ajuntament i que s’aclareixin els fets descrits a l’informe. Per això, s’han compromès a crear una comissió de contractació amb participació de la societat civil -entitats, treballadors i representants empresarials- durant la propera legislatura si aconsegueixen suficient representació per impulsar-la. L’objectiu de la comissió seria “fiscalitzar tota la contractació municipal, tal i com fan altres ajuntaments i proposen les entitats municipalistes a Catalunya”, ha explicat Joan Ramon Casals, considerant que d’aquesta manera s’aconseguiria un sistema de contractació “totalment transparent”.

Falta de capacitat de gestió i lideratge

Pel que fa a les mesures preses per Alcaldia a través de la resolució 586 per agilitzar el pagament de les factures,Joan Ramon Casals considera que “l’alcalde i el grup municipal d’Iniciativa no han estat a l’alçada de les circumstàncies i ens han fet arribar a una situació lamentable”. Els convergents critiquen les formes amb les que s’ha fet la resolució i consideren que “ha faltat diàleg i s’ha actuat de forma autoritària”. El grup municipal de CiU ha criticat explícitament que s’entrés al despatx de la interventora de la manera que es va fer i que s’hagi actuat “tard i de forma precipitada, amb errors importants en les formes”.

Casals acusa directament a ICV com a responsable de “la falta de capacitat de gestió per assumir el problema i falta de lideratge per gestionar correctament la qüestió”.Joan Ramon Casals titlla de “lamentable” que els ecosocialistes acusin a la interventora dels retards en els pagaments i es treu de sobre les acusacions d’aquells que li reclamen a CiU part de la seva responsabilitat. El portaveu de CiU a Molins de Rei defensa que “la gestió econòmica i contractual de l’Ajuntament depèn exclusivament de l’alcalde i de regidories d’Iniciativa”.

Recomanacions personalitzades