El Prat tindrà un 15% més de vols aquest estiu

L’aeroport del Prat ja té reservades un 15% més d’operacions que l’any passat per a la temporada d’estiu. S’espera que això impliqui un augment dels passatgers al voltant d’un 20% gràcies al increment de freqüències i als nous vols, entre els que destaquen les noves destinacions intercontinentals que es faran des de dilluns a Sao Paulo i, des de dimarts, a Miami.

Les bones perspectives es complementen amb l’augment de passatgers amb un alt nivell adquisitiu provinents de països com Rússia. El secretari d’Estat de Transports, Isaías Táboas, creu que la privatització d’Aena “ajudarà a augmentar la competitivitat de l’aeroport i donarà més eines per buscar més rutes i més empreses de càrrega”.

Ampliació del centre de càrrega

El trànsit de mercaderies també ha crescut a El Prat. Al 2010 es va registrar un augment del 16,1% en el número de tones que van passar per l’aeroport després d’un gran retrocés mundial degut a la crisi econòmica. Els responsables de Clasa –la filial dels centres logístics d’Aena- vaticinen que la tendència de creixement continuarà a l’alça, el que interpreten com un bon símptoma. El secretari d’Estat de Transports considera que “el transport aeri és un indicador avançat de l’economia, i en aquest cas ens mostra que l’economia torna a recuperar-se”.

Per encabir el creixement de mercaderies, el Centre de Càrrega Aèria ubicat entre les dues terminals s’ampliarà en una tercera fase amb 104.000 metres quadrats nous, el que suposa una inversió de 11,3 milions d’euros per part d’Aena. De moment hi ha confirmada l’arribada de dos noves empreses: la companyia de handling Flightcare i Transportes Azkar, que es sumaran a les 120 empreses que han anat arribant durant els últims 13 anys a les instal·lacions que ocupen un total de 471.000 metres quadrats.

Recomanacions personalitzades