Víctor Puntas és proclamat candidat a l’alcaldia d’Esquerres per Molins de Rei

Víctor Puntas ha estat el primer candidat en ser presentat en societat després de fer-se públic l’acord amb Esquerra Nacionalista. “Esquerres per Molins de Rei” defensa l’esperit de la consulta per la independència plasmat en la suma d’ERC amb ENMR.

La coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya i Esquerra Nacionalista per Molins de Rei s’agruparà sota el nom d’Esquerres per Molins de Rei. La candidatura encapçalada per Víctor Puntas va ser presentada el passat 13 de març a la Sala Gòtica. Era el primer acte polític que es feia al nou espai rehabilitat i va aconseguir aplegar un centenar de persones.

El número 1 d’Esquerres per Molins de Rei, Víctor Puntas, va posar-se com a repte “superar la crisi sense que es vegin afectats els serveis públics” i va desgranar els pilars bàsics de la seva candidatura: “catalanisme, civisme i cohesió social”. Puntas, experimentat polític, va assegurar que gestionaran “eficaçment els pressupostos, però també els sentiments i les emocions”. Tot i que Esquerra ha jugat a fet i amagar durant les crisis de govern, guardant silenci, aquest diumenge Puntas va començar també a desmarcar-se, molt sutilment, de l’equip de govern i va parlar per primer cop de canvi: “30 anys després de les primeres eleccions es pot produir un canvi; la política local ja no és mou en els eixos de sempre”.

Víctor Puntas va convidar a tots els assistents a sumar-se al seu projecte // David Guerrero

El candidat a l’alcaldia per Esquerres de Molins de Rei va defensar com a principal objectiu, “treballar per fer avançar Molins de Rei”. Per això, ha implicat ja a gent coneguda i activa socialment a la vila, que van pujar a l’escenari a acompanyar a les cares més visibles. Puntas va convidar als assistents a sumar-se al projecte: “Si voleu gent seriosa a l’Ajuntament, ajudeu-nos; si voleu que Esquerres per Molins de Rei assoleixi l’alcaldia, ajudeu-nos”, va cridar a l’acabar l’acte.

Contra el socialisme espanyolista i el catalanisme conservador

Jordi Romeu va pujar a l'escenari precedint a Víctor Puntas // David Guerrero

Durant l’acte de proclamació, la consulta sobre la independència del 28 de febrer del 2010 va estar molt present. L’actual regidor de Cultura i cap visible d’Esquerra Nacionalista, Jordi Romeu, es va mostrar per primer cop al costat de Víctor Puntas després de que es fes pública la coalició. Romeu, després de gairebé 20 anys al costat d’IiE es va moure còmode davant el públic republicà i va defensar el seu canvi: “Ara es donen les millors condicions per retrobar les forces nacionalistes d’esquerres, després de la feina transversal de la Consulta”. L’exemple de l’experiència de la consulta va ser reiterat, i Romeu va atacar al “socialisme espanyolista i al catalanisme conservador“, obviant a Iniciativa, el que ja demostra des del primer minut contra qui es juga el partit aquestes eleccions. “A Molins hi ha molts nacionalistes, però molts no estan aquí”, va lamentar Romeu, que es va mostrar més conciliador que l’aparell d’ERC amb aquelles forces independentistes que no s’han sumat al projecte de coalició.

La defensa aferrissada de l’esperit de la consulta per la independència a la candidatura “Esquerres per Molins de Rei” va arribar només tres dies després de que la CUP critiqués a la coalició encapçalada per Esquerra i demanés a tots els partits que no facin “apropiacions partidistes de la consulta per la independència”.

A l’acte de proclamació de Puntas,  diversos membres actius de la Consulta van prendre la paraula. Entre ells, Silvia Guillén, actual cap de premsa d’Esquerra Molins de Rei, que va explicar com després de la seva participació al referèndum popular es va preguntar “i ara què?”. Guillén va explicar que “ERC ens va venir a buscar i vam dir que sí perquè és el projecte que millor representa el que volem per a Molins de Rei”.

Joan Tardà va acompanyar a Víctor Puntas i Jordi Romeu a la Sala Gòtica // David Guerrero

Joan Tardà com a recolzament

Víctor Puntas va comptar amb el recolzament de Joan Tardà, diputat d’Esquerra al Congrés dels Diputats, qui va lamentar que “la dreta està guanyant la batalla ideològica, i en temps d’urgències, només ens queda la política”. Tardà va defensar “el municipalisme republicà” i va apel·lar als personatges històrics d’ERC, que enguany celebra el seu vuitantè aniversari, “però ara falta que els nostres néts estiguin orgullosos de nosaltres”. El diputat republicà de Cornellà de Llobregat va acabar el seu discurs amb un enigmàtic: “Espero que a Molins de Rei fem un paper tant important com el de Cornellà”, un municipi en el que ERC només té una regidora.

Suport de les entitats

El projecte d’ERC també comptarà amb el suport d’algunes entitats molinenques. Emilià Revenga dels Tres Tombs, Meritxell Puig dels Matossers i Oriol Sicart del Camell van donar suport públic al projecte polític d’Esquerres per Molins de Rei en l’acte conduït pels actors Jordi Costa i Estel Tort, i van considerar les entitats com “el puntal que diferencia a Molins de Rei dins de l’àmbit metropolità”.

Jordi Romeu acompanyat de militants del partit // David Guerrero

Víctor Puntas també és acompanyat per un altre grup de militants // David Guerrero

 

 

 

 

 

 

 

Tot i que encara no s’ha fet pública la llista que acompanyarà a Puntas, s’ha confirmat que a més de membres d’Esquerra, Esquerra Nacionalista de Molins de Rei i ex-militants de Reagrupament, hi haurà un grup de persones provinents del teixit associatiu de la vila.

Recomanacions personalitzades