Víctor Puntas és proclamat candidat a l’alcaldia d’Esquerres per Molins de Rei

Víctor Puntas ha estat el primer candidat en ser presentat en societat després de fer-se públic l’acord amb Esquerra Nacionalista. “Esquerres per Molins de Rei” defensa l’esperit de la consulta per la independència plasmat en la suma d’ERC amb ENMR.

La coalició entre Esquerra Republicana de Catalunya i Esquerra Nacionalista per Molins de Rei s’agruparà sota el nom d’Esquerres per Molins de Rei. La candidatura encapçalada per Víctor Puntas va ser presentada el passat 13 de març a la Sala Gòtica. Era el primer acte polític que es feia al nou espai rehabilitat i va aconseguir aplegar un centenar de persones.

El número 1 d’Esquerres per Molins de Rei, Víctor Puntas, va posar-se com a repte “superar la crisi sense que es vegin afectats els serveis públics” i va desgranar els pilars bàsics de la seva candidatura: “catalanisme, civisme i cohesió social”. Puntas, experimentat polític, va assegurar que gestionaran “eficaçment els pressupostos, però també els sentiments i les emocions”. Tot i que Esquerra ha jugat a fet i amagar durant les crisis de govern, guardant silenci, aquest diumenge Puntas va començar també a desmarcar-se, molt sutilment, de l’equip de govern i va parlar per primer cop de canvi: “30 anys després de les primeres eleccions es pot produir un canvi; la política local ja no és mou en els eixos de sempre”.

Víctor Puntas va convidar a tots els assistents a sumar-se al seu projecte // David Guerrero

El candidat a l’alcaldia per Esquerres de Molins de Rei va defensar com a principal objectiu, “treballar per fer avançar Molins de Rei”. Per això, ha implicat ja a gent coneguda i activa socialment a la vila, que van pujar a l’escenari a acompanyar a les cares més visibles. Puntas va convidar als assistents a sumar-se al projecte: “Si voleu gent seriosa a l’Ajuntament, ajudeu-nos; si voleu que Esquerres per Molins de Rei assoleixi l’alcaldia, ajudeu-nos”, va cridar a l’acabar l’acte.

Contra el socialisme espanyolista i el catalanisme conservador

Jordi Romeu va pujar a l'escenari precedint a Víctor Puntas // David Guerrero

Durant l’acte de proclamació, la consulta sobre la independència del 28 de febrer del 2010 va estar molt present. L’actual regidor de Cultura i cap visible d’Esquerra Nacionalista, Jordi Romeu, es va mostrar per primer cop al costat de Víctor Puntas després de que es fes pública la coalició. Romeu, després de gairebé 20 anys al costat d’IiE es va moure còmode davant el públic republicà i va defensar el seu canvi: “Ara es donen les millors condicions per retrobar les forces nacionalistes d’esquerres, després de la feina transversal de la Consulta”. L’exemple de l’experiència de la consulta va ser reiterat, i Romeu va atacar al “socialisme espanyolista i al catalanisme conservador“, obviant a Iniciativa, el que ja demostra des del primer minut contra qui es juga el partit aquestes eleccions. “A Molins hi ha molts nacionalistes, però molts no estan aquí”, va lamentar Romeu, que es va mostrar més conciliador que l’aparell d’ERC amb aquelles forces independentistes que no s’han sumat al projecte de coalició.

La defensa aferrissada de l’esperit de la consulta per la independència a la candidatura “Esquerres per Molins de Rei” va arribar només tres dies després de que la CUP critiqués a la coalició encapçalada per Esquerra i demanés a tots els partits que no facin “apropiacions partidistes de la consulta per la independència”.

A l’acte de proclamació de Puntas,  diversos membres actius de la Consulta van prendre la paraula. Entre ells, Silvia Guillén, actual cap de premsa d’Esquerra Molins de Rei, que va explicar com després de la seva participació al referèndum popular es va preguntar “i ara què?”. Guillén va explicar que “ERC ens va venir a buscar i vam dir que sí perquè és el projecte que millor representa el que volem per a Molins de Rei”.

Joan Tardà va acompanyar a Víctor Puntas i Jordi Romeu a la Sala Gòtica // David Guerrero

Joan Tardà com a recolzament

Víctor Puntas va comptar amb el recolzament de Joan Tardà, diputat d’Esquerra al Congrés dels Diputats, qui va lamentar que “la dreta està guanyant la batalla ideològica, i en temps d’urgències, només ens queda la política”. Tardà va defensar “el municipalisme republicà” i va apel·lar als personatges històrics d’ERC, que enguany celebra el seu vuitantè aniversari, “però ara falta que els nostres néts estiguin orgullosos de nosaltres”. El diputat republicà de Cornellà de Llobregat va acabar el seu discurs amb un enigmàtic: “Espero que a Molins de Rei fem un paper tant important com el de Cornellà”, un municipi en el que ERC només té una regidora.

Suport de les entitats

El projecte d’ERC també comptarà amb el suport d’algunes entitats molinenques. Emilià Revenga dels Tres Tombs, Meritxell Puig dels Matossers i Oriol Sicart del Camell van donar suport públic al projecte polític d’Esquerres per Molins de Rei en l’acte conduït pels actors Jordi Costa i Estel Tort, i van considerar les entitats com “el puntal que diferencia a Molins de Rei dins de l’àmbit metropolità”.

Jordi Romeu acompanyat de militants del partit // David Guerrero

Víctor Puntas també és acompanyat per un altre grup de militants // David Guerrero

 

 

 

 

 

 

 

Tot i que encara no s’ha fet pública la llista que acompanyarà a Puntas, s’ha confirmat que a més de membres d’Esquerra, Esquerra Nacionalista de Molins de Rei i ex-militants de Reagrupament, hi haurà un grup de persones provinents del teixit associatiu de la vila.

 • Teresa

  La primera pregunta que nos deberíamos hacer los ciudadanos de Molins de Rei de la efemeide,tal como está de caldeado el ambiente político local , es si ERC en la presentación de la candidatura del Sr. Víctor Puntas el pasado día 13 de marzo en la Sala Gòtica, dispone del correspondiente recibo de pago, por el uso de dicha sala , o si por esos de la coalición de ERC con EN , siendo actualmente de regidor de cultura su nuevo socio, les ha condemado el importe, ¿Estan vigentes las tarifas en las ordenanzas , ¿ Se pueden consular las tarifas por la web?
  Un centenar de personas, entre ERC + EN , es muy poco , ¿ No? .
  No nos gustan las frases milagrosas y gratuitas como, “vamos a superar la crisi sense que es vegin afectats els serveis públics” ¿ ERC va a organizar un autocar a Lourdes? , tampoco nos gusta lo de “catalanisme, civisme i cohesió social” ¿Alguien que haya recibido respuesta del Sr. Puntas como accidental, ante un recurso de alguna multa de aparcamiento cree que sus respuestas de funcionarillo autómata, ayudan a la cohesión social ? , ¿ El Sr. Puntas un “experimentado político”? , en el el forum de viu/opinió/oasis/16-03-2011, lo tildan de viejo zorro listillo y oportunista . No es nada original cuando dice lo que dicen los demás partidos, de que gestionaran “eficaçment els pressupostos”, ¿ Lo haran jugando al`gato y al ratón como han hecho como sus socios de gobierno de IV , guardando los “silencios”?, ¿ Cree ERC que “la política local ja no és mou en els eixos de sempre” y que IV ya no volverán a ganar como es habitual en la plaza? , Creo que s equivocan de lleno, El gran elefante blanco de IV tiene mucha inercia en Molins, no le afectarán los escándolos , y volverá a ganar. Tiempo al tiempo.
  En cuanto a las declaraciones del socio de EN en que hay que “treballar per fer avançar Molins de Rei”, también es pura palabreria política, nada original y lo dicen ya todos los partidos, y todo eso de la “feina transversal de la Consulta” , nos de nuevo que demuestra que se perderán en los plenos en moción tras moción con eso de la indepencencia , descuidando lo local.
  En cuanto a la Sra. Silvia Guillen que dijo “ERC ens va venir a buscar i vam dir que sí” , ¿Nos pueden avanzar si aparecerá en las listas o no ? , ¿Y la Sra. Rafols de Tems de Silenci de Radio Molins ( jueves noche) , aparecerá también en listas?
  No nos gusta que las entidades locales se mezclen en temas políticos y reprobamos a Emilià Revenga dels Tres Tombs, Meritxell Puig dels Matossers i Oriol Sicart del Camell , y a los actores locales envueltos en escándolos de plagios de camisetas del Barça

  • Juan

   Vamos a analizar detenidamente el expediente que lleva el siguiente nombre: LLOP

   vICTOR= TRAFICO DE INFLUENCIAS.

   Esta noche, con toda seguridad vICTOR no dormirá, pero quedan muchas noches hasta el 22 de mayo.

 • Teresa

  Sr. Jordi Costa, perdon, pensaba que era otro,..

 • Jordi Costa

  Attn: Sra, Srta, o simplement Teresa.

  Li parlaré de vosté perquè no tinc cap mena de confiança ni falta que em fa.

  Trobo de molt mal gust que barregi les coses com ho ha fet.

  Es legítim la idea que pot tenir de la política de la vila i els seus dirigents, alcaldables i demès… tal i com s'expressa en el seu escrit.

  Li dic que trobo de molt mal gust que tregui un tema com el de "plagi" de samarretes en el qual jo i la meva botiga em estat implicats, encara que d'una manera errònia, però sí, realment implicats.

  Jo des del primer moment vaig sortir al pas donant la cara, ja que no m'havia d'amagar de res. Evidentment també ens hem querellat amb aquells que han acusat sense coneixement i faltant a la nostra dignitat, persona i honorabilitat. En aquest cas li recomano que vigili segons quins comentaris fa sobre mi i la meva empresa.

  La convido a llegir el penúltim número del Llaç on expliquem els fets reals sota el nostre punt de vista del que va succeïr amb tot aquest enrenou dels supostats plagis de samarretes. Busqui en un diccionari la paraula "plagi".

  El meu paper i el de la meva companya en l'acte de les esquerres, va ser simplement artístic, en cap cas ens vam posicionar de color ni de vessant política. Tota manera en el meu cas no és gaire difícil veure quines són les meves tendències polítiques, que de ven segur són molt llunyanes a les seves, després de llegir el seu escrit.

  La convido també a presentar-se per sabr qui és, ja que els altres ho fem i d'aquesta manera ens poguem mirar a la cara, i d'aquesta manera també vingui a veure'm a la meva botiga li faré una visita inter-activa i podrà veure insitu, a on confeccionem aquests suposades samarretes que ens queden tant xules… de debó vagi en compte en posar-se a on no la demanen, que després tot torna.

  Recordi, l'espero a la botiga, inclús potser la convido a fer un cafè i xerrem com a persones, i sense atacar i faltar com fan vostés.

  M'agradaria dir que ha estat un plaer!

  Jordi Costa Puigvert (46.813.68M)

 • Jordi Costa

  Perdó he tingut un error en el Meu document d'identitat: Jordi Costa Puigvert (46.813.768M)

 • Ernest

  Estos de ERC no tienen vergüenza: Vícto Puntas y Alvarado ha sido un apoyo imprescindible para Ivan Arcas para extender el clima de corrupción que vive el Ayuntamiento, impidiendo cualquier mejora que pudiera garantizar la transparencia,

  Víctor, ha disfrutado del cargo, lo ha aprovechado y ha beneficiado a otros. Adjudicó a CLAM a pesar de saber que ere al cuñado del director de servicios de ICV, éste a su vez hermano de un concejal de ERC,y se quedó tan ancho, porque su lema es: saca lo que puedas mientras dure.

  Esperemos que no dure más, es un usted una farsa que debe acabar y responder por su mala gestión.

  VÁYASE VÍCTOR PUNTAS, ME DA VERGÜENZA POR ERC, MERECEN OTRO CANDIDATO

 • VPA

  com està el pati, la veritat és que no entenc tant d’odi i mala llet. Pots estar a favor o contra de moltes coses que hem fet, dit o defensat però per molta gent “anònima” que s’amaga darrera de l’anonimat de les xarxes socials s’ha creuat una ratlla que no té retorn. Difamar és gratis i sempre queda alguna cosa, m’agradaria que viumolins intentés posar remei a tot això.

 • Teresa

  Sr. anonimo VPA , Yo tampoco entiendo tanto odio y mala leche de esa gente “anonima” que se esconde detras del anonimato de las redes sociales y que se ha traspasado la raya sin retorno pero,.. el anónimo VPA ¿ No será el que en radio Molins el martes día 29 (ver hemeroteca) dijo que el Alex Maymo de la CUP era un “infecto”? , ¿ puede ese VPA responder a lo que afirmaba en Viu molins/opinió/domenech CIU/Bernat on 22/03 at 21.07 en que es “para más información para el respetable, el Sr.VPA, no le perdamos de vista, ya que el alto funcionario de confianza de ICV i el principal implicado en la trama de las contrataciones ilegales (la empresa del cuñado, cuñada y suegro) es a la vez, y curiosamente, el HERMANO del segundo regidor de ERC y hombre de la máxima confianza del Sr. VPA. ¿Sabía el Sr. VPA de las actividades familiares de la gente más cercana a él en su partido?. ¿Hablo más del Sr. VPA y su relación con el polideportivo de La Granja?. Porqué hay tela para cortar y hacerle un par de trajes als Gegants de Molins” ? ¿Silencios?

  • Ernest

   Teresa,

   Completamente de acuerdo, VPA es un incoherente. Que empiece a explicar los contratos de LLop con sus concejalías…, com se atreven con tanto descaro a beneficiar a sus militantes des de sus concejalías. Por favor!

 • Arcangel Sant Gabrie

  VAP el/la noto molt nerviós/sa…

 • víctor

  Teresa,presentate para alcalde ya !!!!!!!!!!!!!! te estamos esperando, la extrema derecha te necesita como candidata/o, por cierto cuelga alguna foto tuya para que te conozca la gente por la calle y te aclame….

  • Teresa

   Gracias Victor , gracias, Eres muy amable, me rejuveneces,.. lo tendré en cuenta si gano,…

   Si realmente estamos convencidos que éste alcalde es un autentico incompetente y que ha llevado al Ayuntamiento a su peor momento histórico, la solución está en las urnas para él y a los otros partidos que ya han anunciado hacer coalición con él, lo mejor es no votarles.

   Cada vez estoy más convencida, el dia 22 de mayo voy a votar SI, , Un soplo de aire fresco, y no son corruptos, aún.

 • Pingback: La biblioteca Pau Vila estrena ascensor | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Ivan Arcas es presenta a la reeleció com alcalde encarant una nova etapa d’Iniciativa | Viu Molins de Rei()