L’escola Ferran Agulló passa a ser Josep Maria Madorell

L’escola pública d’educació infantil i primària Ferran Agulló canvia de nom i passa a dir-se Josep Maria Madorell. El centre educatiu del Canal ha adoptat el nom de l’il·lustre dibuixant molinenc per donar “personalitat pròpia a l’escola i vincular-la a la vila”.

El Consell Escolar va proposar canviar el nom de l’escola. Entre molts noms que van estar sobre la taula, la decisió final va quedar entre dos populars molinencs: el dibuixant Josep Maria Madorell i la pintora Carme Sala. Una votació popular realitzada el passat mes de febrer entre els pares dels alumnes va decantar la balança pel primer.

El canvi de nom s’ha realitzat per vincular l’escola amb el nom d’alguna persona de Molins de Rei. “Es va creure important donar personalitat pròpia al centre i vincular l’escola a una persona rellevant de la vila”, asseguren des del centre. Madorell, que va morir el 2 de febrer del 2004, és fill predilecte de Molins de Rei i va ser molt popular per ser el dibuixant de personatges com Massagran, Pere Vidal i Jep i Fidel, entre d’altres.

L’escola Ferran Agulló es va construir als anys 70 al carrer Ferran Agulló. Després de diverses reivindicacions durant els 90, es va construir el nou centre al carrer Menéndez Pelayo, on es va traslladar al 2003. Des de l’any passat, l’escola compta amb un edifici nou per donar cabuda a la segona línia que està en marxa des del 2007.

El proper 27 de març es farà una festa per celebrar el canvi de nom de l’escola, que anirà acompanyada d’una nova imatge i un logotip sorgit d’un concurs amb els propis alumnes del ja anomenat CEIP Josep Maria Madorell.

Recomanacions personalitzades