Jordi Romeu: Esquerres per Molins de Rei

Han passat tres setmanes des del meu primer article en el Viu Molins de Rei. Tres setmanes molt intenses de contactes, reunions, trobades que s’han concretat en una decisió molt important. La gent de l’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei acordàvem participar en les properes eleccions municipals en una candidatura conjunta amb ERC i persones independents vinculades a l’àmbit polític del nacionalisme d’esquerres i l’independentisme. Després de 20 anys de compartir candidatura amb ICV amb fórmules electorals diverses, els nacionalistes d’esquerra hem fet un pas molt important per tal d’articular una candidatura que reculli el bo i millor de l’experiència de govern d’aquests anys i totes aquelles idees, propostes i aportacions que les noves fornades de molinencs i molinenques plantegen pel nou govern municipal.

Esquerres per Molins de Rei neix, doncs, de l’acord entre l’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei, formació política local nascuda fa més de 23 anys i de la que tinc l’honor de ser-ne membre fundador i Esquerra Republicana de Catalunya la formació amb més història, tradició i referent ineludible, a nivell nacional, per a a tots aquells que ens sentim nacionalistes d’esquerra i que sempre hem defensat els valors republicans. Després d’un llarg camí en el que hem compartit tota mena de moments, de bons i de menys bons, d’encontres i desencontres, perquè la nostra trajectòria és llarga i plena d’experiències, davant el moment històric que estem vivint a la nostra vila i el nostre país hem fet un acte de responsabilitat i de generositat i hem decidit, conjuntament, compartir projecte electoral, il·lusions i els millors propòsits per la nostra vila i, per extensió, per Catalunya.

A ningú se li escapa que a Molins de Rei li convé una nova majoria política. Nosaltres pensem que això hauria de ser conseqüència directa d’aquesta nova majoria social que es va manifestar, ara fa poc més d’un any, a través de la Consulta Popular per la Independència. D’aquella mobilització popular, d’aquella lluita comuna i unitària en favor de la democràcia i la llibertat nacional, n’hem tret la ferma conclusió que per fer possible l’avenç i el progrés de la nostra vila era necessària la suma de les forces polítiques amb més història i trajectòria en l’àmbit del nacionalisme d’esquerres. I ho hem fet per convicció, i per la passió que sentim per Molins de Rei.

Nosaltres no anem en contra de ningú. Ni considerem que siguem els únics que vam fer possible Molins Decideix i el seu èxit en la Consulta Popular. Però volem fer nostres tots els valors polítics d’aquella mobilització perquè creiem que representen el que nosaltres volem compartir amb el conjunt de la ciutadania de Molins de Rei. Per tant el que sí que volem és convèncer a una majoria de molinencs i molinenques que sigui Esquerres per Molins de Rei qui lideri el govern potent, rigorós i solvent que ens cal, ara mateix, a la nostra vila. El nostre és un projecte que suma i som conscients que ens caldrà afegir-hi més suport. Perquè Molins de Rei és plural i diversa ens caldran aquelles persones que essent progressistes i nacionalistes dubten de la política i del seu paper transformador o bé podrien decantar-se per opcions més conservadores o més noves, però que no poden aportar el convenient equilibri entre l’experiència i la necessària renovació i joventut . I ens caldran tots aquells que sense ser especialment sensibles a la qüestió nacional, veuen com des del govern de l’Estat se’ns vol fer pagar la crisi per partida doble: a partir de l’expoli econòmic que el mateix govern espanyol reconeix amb la publicació de les balances fiscals i a partir de les reformes i les retallades socials que impulsa i que poden tenir un impacte molt negatiu sobre els més desfavorits i, de retruc, sobre la necessària i fonamental convivència a casa nostra

Esquerres per Molins de Rei serem la gent que, junts, treballarem per al conjunt de la ciutadania posant per davant de tot, els interessos de la gent i de la vila de Molins de Rei i la defensa i afirmació dels drets nacionals de Catalunya sense límits. Ja ens coneixeu i sabeu del nostre compromís i del rigor i l’eficàcia de la nostra feina. Ens heu d’ajudar a fer el salt definitiu cap a la nova majoria nacionalista i d’esquerres que Molins de Rei tant  necessita. No us decebrem.

Recomanacions personalitzades