Dos alumnes del IES Lluís de Requesens creen un bloc sobre ciència

Pau Mercier i Víctor Román, dos adolescents de 15 anys que estudien al IES Lluís de Requesens, han creat un blog que s’anomena Va de ciència i es dedica a la divulgació científica, especialment en el camp de la física i l’astrofísica.

Captura de la portada del blog Va de ciència

Aquests joves apassionats de la ciència van obrir el bloc al 2010, amb la intenció de tractar els temes més abstractes d’aquests camps per tal que qualsevol curiós de la pàgina pogués sortir-ne amb alguna noció. De fet, l’objectiu més alt que s’han marcat el Pau i el Víctor és “fer d’aquest, un món més culte”. En el blog expliquen que ho fan “simplement com una distracció per aplicar els nostres coneixements davant d’un ordinador i compartir-los”.

Al blog, Va de ciència (http://vdciencia.blogspot.com), es poden trobar tota mena de curiositats sobre el tema, lleis estrafolàries, teories impensables… I un suplement mensual, del qual ja se’n pot consultar la setena edició, que és com una revista mensual destinada a la divulgació científica. Al blog es centren principalment en temes relacionats amb el camp de la física, l’astrofísica, la mecànica quàntica i, en algunes ocasions, de la termodinàmica.

Tant en Pau com en Víctor també col·laboren regularment en la redacció d’entrades a la Viquipèdia. Les seves contribucions es poden llegir en entrades de tecnologia i, sobretot, ciència.

Recomanacions personalitzades