CiU fa balanç de la legislatura marcada pel “soroll i la deriva” d’Iniciativa

Joan Ramon Casals considera que la legislatura ha estat acompanyada de “molt soroll” i assegura que “Iniciativa s’està desfent i va a la deriva”. Tot i això, al mateix temps, defensa la feina feta pels seus tres regidors dins de l’equip de govern que encapçala ICV.

Joan Ramon Casals va fer balanç de la legislatura a la seu de CiU Molins de Rei // David Guerrero

A poc més de dos mesos per a les eleccions i amb la legislatura ja pràcticament esgotada, CiU ha fet balanç de la feina feta durant aquests quatre anys. CiU valora positivament el seu paper dins del govern municipal però al mateix temps dispara contra els seus socis, als que ha dedicat dures paraules. “La deriva i la debilitat del projecte d’ICV ha estat el pitjor d’aquesta legislatura”, va assegurar el portaveu del partit, Joan Ramon Casals,durant l’acte realitzat a la seu del partit la setmana passada.

Pel que fa a la gestió econòmica de l’Ajuntament, el portaveu convergent va acusar a Iniciativa i Esquerra de “minimitzar el problema, el que comporta una pèrdua de credibilitat”. Casals va reconèixer que ara s’estan resolent alguns problemes que havien d’estar solucionats fa vuit mesos, però va lamentar que “la resolució ha estat cruel perquè hi ha hagut regidors que s’han retirat pel camí”. Una mostra de que “ICV s’està desfent ja que no han tingut lideratge i s’han enfrontat entre ells”, segons Joan Ramon Casals.

Casals va lamentar el “soroll que ha acompanyat aquesta legislatura”, fent referència a les irregularitats en la gestió econòmica i les obres. “S’han fet algunes obres tres vegades, s’han fet malament les obres”, va criticar Casals, defensant que les obres del carrer Major han tingut un bon resultat perquè s’han seguit els criteris plantejats pels convergents.

Per al portaveu convergent, “les esquerres ens han portat a una vila que ha perdut atractiu, potencialitats i oportunitats respecte els municipis del seu entorn”. Joan Ramon Casals va lamentar que “ja no som el referent que érem i no tenim una administració a l’alçada del que  ens mereixem”. Davant les crítiques de deslleialtat per part dels seus socis de govern, Casals defensa la seva posició assegurant que ells només deuen lleialtat “als votants i al programa electoral”.

Casals va criticar tant al model socialista de fa més d’una dècada com al d’Iniciativa i ERC, posant-los com exemple de “mala gestió, augment d’impostos i oferir pocs i pitjors serveis”. “Molins de Rei no funciona com nosaltres voldríem”, va reconèixer el segon tinent d’alcalde, destacant entre les coses a millorar “una administració més àgil i eficient, i sobretot, la transparència”.

 

Joaquim Martí, Joan Ramon Casals i Mònica Santamans van defensar la feina feta a les seves respectives regidories // David Guerrero

Defensa de l’obra de govern

A l’acte realitzat la setmana passada al local de CiU, els tres regidors convergents – Mònica Santamans, Joaquim Martí i Joan Ramon Casals- van desgranar durant una hora davant una vintena d’assistents les àrees en les que han dut a terme la seva feina. Mònica Santamans, regidora de Sanitat, Medi Natural i Salut Pública, va destacar l’actuació de l’Ajuntament al retirar els arbres caiguts per les ventades i les nevades i la reducció de coloms amb mètodes cívics. Joaquim Martí, regidor de Comerç, Consum i Turisme, va posar èmfasi en el pla d’ordenació comercial i la regulació de l’oci nocturn. Pel que fa a Joan Ramon Casals, regidor de Promoció Econòmica i Fira, va destacar la generació de llocs de feina en un context de crisi i haver creat “una millor Fira de la Candelera amb menys diners”.

“Amb la força que tenim a l’Ajuntament, 3 regidors de 21, hem fet molta feina”, va concloure Casals, defensant la seva gestió de “fer més i millor amb menys diners”. Segons Casals, “CiU ha estat la força que més ha influït de manera constructiva”.

Tot i les crítiques als socis de govern, també van fer un repàs dels aspectes positius fets per l’Ajuntament durant els últims anys, des de la construcció del tanatori fins a les obres del carrer Major, passant per la construcció del nou ambulatori, l’ampliació de diverses escoles i l’adequació amb herba artificial als camps de futbol. Tot i que moltes d’aquestes millores han estat impulsades per regidories dirigides per ERC i IiE, CiU va defensar públicament la seva participació en elles.

Joan Ramon Casals i els dos regidors que l’acompanyaven també van deixar caure alguns dels projectes que possiblement apareguin al seu programa electoral: la construcció de la nova residència per a gent gran, el centre de dia de malalts d’alzheimer i transformar en plataforma única el carrer Rafael de Casanovas són alguns dels projectes de futur que van apuntar.

Recomanacions personalitzades