Ricard Domènech: El final de l’oasi molinenc

En el meu últim article feia referència als moments de confusió que es vivien a la vila, amb la dimissió encoberta del regidor d’economia i finances, l’Enric Franch, i que ens mostraven els primers indicis del procés de dissolució que pateix ICV  i que de retruc afectava  a  Molins de Rei per la falta de lideratge del propi Alcalde. Però estava equivocat.

Des d’aquells dies, a inicis de febrer, hem vist com també ha abandonat  ICV la Montse Cateura, cap de l’àrea de Sostenibilitat i Territori i regidora d’obres i que abandona el vaixell repartint retrets a tothom, excepte a casa seva, que fins a dia d’avui recordem que és la força majoritària de l’ajuntament.

També ha abandonat  IiE per Molins de Rei, ENMR . El partit d’en Jordi Romeu ha decidit deixar la coalició  de l’esquerra social després de vint anys per anar a conformar una aliança política amb ERC, per a bastir la candidatura de l’esquerra nacional. Tot això  juntament amb ex membres de Reagrupament que no tenen partit a la vila i s’afegeixen al projecte. Per cert algun politòleg ens haurà d’explicar algun dia què ha estat i significat Reagrupament, ja que penso que els historiadors no ho podrem fer degut al seu poc recorregut històric.

Ara que fa un any del 28F i que tot just recordem la consulta sobre la independència feta a Molins de Rei,  surten a la llum els objectius reals que varen impulsar a alguns a prendre-hi part. Sembla que per a ERC la consulta va ser més un mitjà que un objectiu, un mitjà per a  fagocitar tot el projecte independentista de la vila i presentar-lo a les eleccions municipals sota el seu paraigua.

I pel que fa a en  Jordi Romeu i el seu partit ENMR, per la seva capacitat d’influència durant tants anys a Molins de Rei, potser seria el moment que afrontessin unes eleccions municipals en les mateixes condicions que la resta de partits, presentant-se únicament sota les seves sigles per veure quin és el seu suport real que obtenen  i no intentant assegurar-se un lloc d’influència al Consistori previ a les eleccions.

Tampoc no vull oblidar, perquè algun dirigent local d’ERC ho havia posat en dubte en l’últim article que vaig escriure,  que sí, que  efectivament el PSC local ha portat a l’oficina antifrau i a la sindicatura de comptes els comptes municipals i la contractació municipal.

Per tot això , l’oasi molinenc ha esclatat, s’ha acabat. Aquell concepte expressat  per primer cop pel periodista Manuel Brunet a la Veu de Catalunya l’any 1936 i que amb els anys hem anat fent nostre, en el sentit de què les aigües  polítiques catalanes sempre estaven en calma, ha passat a la història.

Val a dir, per tant, que el model d’esquerres a  Molins de Rei és història. Aquest model on amb més o menys responsabilitat han governat, perquè tots han tingut l’alcaldia, i per tant tots ens són coresponsables,  IiE per Molins de Rei, PSC i ERC.

Un model que ha abocat a tenir un poble que ja no és referent a la comarca, que perd oportunitats de forma permanent, sense il·lusió, mancat d’esperança, brut, amb una mobilitat caòtica, poc acollidor i ple places dures entre d’altres mancances; en definitiva, sense  un projecte de present i de futur compartir i engrescador per a  la vila.

Des de CiU estem disposats a acceptar el repte de present i de futur de la vila. D’engrescar, d’esperançar i il·lusionar als molinencs i molinenques en un projecte comú que trenqui amb aquest oasi de més de trenta anys. Un oasi on les forces d’esquerres en base a canviar únicament la gent d’uns partits a altres i de presentar-se aglutinats darrere grans coalicions per no deixar-nos veure de manera transparent  quines eren les formacions polítiques que eren suport ideològic de les candidatures que conformaven, ens han portat a aquest moment de desencís total.

Per això , a CiU tenim la gent per acceptar el repte, i tenim el lideratge sobradament acreditat per encapçalar-ho. En Joan Ramon Casals, que amb la seva presentació com a cap de llista a l’alcaldia a Molins de Rei el proper dia 19 de març a la plaça del mercat, us començarà a desvelar les nostres propostes per  a generar un present i un futur ple de  convicció en un Molins de Rei millor.

Recomanacions personalitzades