Toni de la Flor: Temps de silenci

Des del passat 21 de gener no havia publicat cap altre col·laboració meva en aquest mitjà molinenc. I és que, d’ençà d’aquell dia, he guardat silenci per poder dedicar-me, juntament amb altres companys, a establir converses amb la resta de grups polítics de l’àmbit independentista de la vila.

La pausa ha valgut la pena ja que, de forma discreta i costosa, hem avançat en el que nosaltres anomenem unitat independentista de cara a confeccionar una llista conjunta per a les properes eleccions municipals del 22 de maig. El passat dia 9 de març es va donar a conèixer l’acord d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb Esquerra Nacionalista de Molins de Rei (ENMR), amb persones independents provinents tant del teixit associatiu molinenc com de l’organització de la consulta del 28 de febrer de l’any passat, així com amb algun ex-membre de Reagrupament. És, a dia d’avui, el màxim que hem pogut aconseguir amb l’esforç i la predisposició d’alguns i la confirmació per part d’altres que s’estimen més presentar-se en solitari. Això no treu que després del 22 de maig, i siguin quins siguin els resultats obtinguts per tots, continuem insistint en treballar plegats per conformar el més aviat possible la màxima unitat independentista a la nostra vila.

Mentre no comença la campanya per a les eleccions municipals tenim temps per anar treballar les ofertes electorals que portem preparant des del setembre de l’any passat i que, conjuntament amb els companys d’ENMR, podrem oferir properament a la ciutadania. També serà el moment de donar a conèixer totes les persones que aniran a la llista dels propers comicis.

Esperem presentar persones amb predisposició per treballar amb esperit renovador, partint de l’autocrítica al govern anterior, esmenant el que no s’ha fet bé i aportant el millor de les seves experiències i de les seves propostes innovadores en tots els camps de la gestió municipal. Això si és que formem part del nou govern, i si no és així ho farem des d’una oposició constructiva i no destructiva, postura que han pres alguns en aquest mandat que s’acaba.

Per això establirem contacte amb les associacions de veïns de tots els barris i amb les entitats de la vila, a fi d’incorporar el que ells creguin que poden aportar de positiu a la nova etapa que es presenta a partir d’aquest 22 de maig en una situació de crisi econòmica que esdevindrà encara força complicada.

Un cop estigui tot elaborat ho donarem a conèixer a la ciutadania, juntament amb les persones que proposarem per ser regidors i regidores capaços de gestionar convenientment el nou ajuntament. En definitiva, demanar-vos que ho valoreu tot per donar el vostre vot a qui més confiança us mereixi de tots els grups polítics que ens presentarem.

 

P.D. – Després d’escriure aquest article per al “Viu Molins”, aquest  mateix mitjà publicava avui el següent: “La CUP nega haver-se reunit amb ERC per crear una candidatura unitària”. És veritat. El nostre propòsit ha estat fer-ho amb tots els grups polítics de l’àmbit independentista, i així ha estat a excepció de la CUP. Hem tingut converses informals amb una persona molt significada i representativa d’aquesta formació, amb qui coincidim els dimecres com a comentaristes a Ràdio Molins de Rei. A dia d’avui, però, no ha estat possible concretar un dia que els anés bé a la CUP. De fet, l’última cita s’havia fixat per aquest dijous passat a les sis de la tarda, però aquest cop van anul·lar la trobada poques hores abans. Hem de suposar que és aquest el motiu pel qual han emès ara aquest darrer comunicat. I aquesta és una informació que, haig de dir, no s’ajusta del tot a la realitat.

El que sí ha fet la CUP és donar a conèixer públicament les condicions que posen per pactar amb qui sigui, i que el 80% dels seus prefereix anar en una llista sols, és a dir, sense pactar amb ningú. Les converses que han tingut amb ENMR ens han donat a entendre que ells tenien clar anar sols o amb qui acceptés aquestes condicions. Possiblement a sis mesos vista hagués estat mes fàcil poder treballar-les per intentar arribar a un acord, però donat que el 30 de març venç el termini per poder presentar les candidatures de coalicions per aquestes properes eleccions municipals, i tenint en compte el diàleg que han mantingut amb ENMR, el cert ens que no ens ho han posat gens fàcil.

Tal com hem dit, el 22 de maig no s’acaba el món, i per tant seguirem intentant conformar la màxima unitat independentista a la nostra vila, deixant de banda els resultats electorals que cadascú de nosaltres obtingui.

Recomanacions personalitzades

  4 comments for “Toni de la Flor: Temps de silenci

 1. Teresa
  14/03/2011 at 9:28

  Era de prever la repulsión de ERC hacia la CUP ya que a lo largo de los últimos 4 años , las relaciones de la CUP con el tripartito han sido malas, en especial con ERC por no aceptar los de la CUP los sueldos abusivos de los regidores.
  Ahora queda en evidencia lo mentirosos de ERC por lo de no haber contactado con la CUP por eso de lo de palo de pajar,.. y es que la CUP , con su falta de ambición para gobernar, posiblemente por no disponer de personal capacitado, y con sólo su interés manifiesto de mantenerse en la oposición y de seguir menando la perdiz, lo tiene mal.
  La nueva coalición de ERC con EN es “continuista” , ERC es capaz de alinearse con el mismísimo diablo, con los del barça, con los Laporta si es preciso, y ahora ya se ha asegurado en Molins los sueldos a tiempo completo de 2 regidores.
  Tras la renuncia del aparejador jubilado especialista en lambordas móviles de la almendra y el químico investigador, todos estamos pendientes de la lista que presentará Víctor Puntas, ¿se recompnesará a la Maritxell por lo de el estudio del moli, lo del libro de los barrios, los apellidos, y que sale muy convencida en MTV y o va a repatir la Francesca,….?, Ciertamente la nueva coalición no tiene en cuenta a los de la CUP por su falta de ambición.
  La coalición ERC+EN es buena, Puntas y Romeo son viejos lobos, y son una buena baza en contra a los niñacos del PSOE y los de la CUP , a pesar de que no tengan nuevos proyectos, ya que en política local está todo inventado, y que sólo quieren coaliciones para mantenerse en sus poltronas.
  Eso de la independencia solo sirve para distraer al personal, que se distrae las verdaderas necesidades del municipio , y que no tiene sentido plantearlo a nivel local, hay que plantearlo en el Parlamento Catalán y no en los ayuntamientos, con distracciones y pérdidas de tiempo en mociones y más mociones,.. sobre la si prostitución o no de la mosca,….

  • víctor
   01/04/2011 at 18:39

   Esta tal teresa : presentate ya para alcaldeeeee,estas en todos los fregaos, no se como puedes controlarlo todo,lastima que no aportes nada positivo ni constructivo….. no se que hariamos la sociedead sin la extrema derecha, verdad teresa???

 2. Albert Botran
  14/03/2011 at 14:19

  Hola Toni,

  Sóc “la persona molt significada i representativa d’aquesta formació, amb qui coincidim els dimecres com a comentaristes a Ràdio Molins de Rei” (per tractar-se d’una el·lipsi, una mica més i poses on és casa meva).

  Per no avorrir la parròquia amb el tema de les reunions, només un parell de detalls:

  – És veritat que tu has comentat moltes vegades, fins i tot en reunions de Molins Decideix, el desig de la unitat de partits independentistes a Molins. Però sempre has aclarit que era un posicionament personal, no de partit.

  – L’anul·lació “poques hores abans” no és tal, sinó que aquella cita mai havia estat confirmada. Era una proposta, que havia de quadrar amb les agendes de la gent de la CUP, enfeinats com estem pel volum de reunions i actes públics. També ens ha costat fixar una cita a petició d’ICV, i ningú ho interpretarà políticament.

  I sobre el contingut general de l’article: tothom s’adona que anar junts la CUP (oposició contundent durant 4 anys) i ERC (govern, 1r tinent d’alcalde) seria difícil de relligar. Llevat d’alguns membres d’ERC, als quals ja ens referim al nostre comunicat, és fàcilment deduible que ERC no pensava en una unitat amb la CUP. Altra cosa és l’oferiment del pal de paller d’en Víctor Puntas, que per mi és pura retòrica. Quan algú vol sumar voluntats, el primer que fa no és erigir-se’n líder.

  Per la banda de la CUP, això del 80% deu fer referència a una enquesta anònima al bloc de l’Àlex Maymó, oberta a tothom. Dins la CUP, quan hem discutit qüestions relatives a la unitat, les decisions s’han consensuat estudiant pros i contres col·lectivament.

  El panorama que queda és, en certa manera, més coherent. Uns (ERC i ENMR) heu participat del govern i uns altres (CUP) ens hem oposat a moltes de les polítiques que executàveu. Hem coincidit en poques qüestions fora de la Consulta, que va ser importantíssima però que obeïa a un moviment nacional, no local.

  Dic que el panorama queda més coherent per dir que, el que no s’hi val, és presentar la CUP com la que estripa la baralla. Aquesta unitat, uns i altres sabem que és difícil si no canvien moltes coses.

  Salut i fins dimecres!

  Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *