Molins de Rei commemora el Dia Internacional de la Dona

Molins de rei ha celebrat el Dia Internacional de la Dona amb el lema “Desconstrueix la desigualtat”. La lectura del manifest del 8 de març s’ha fet a la plaça de l’Ajuntament, acabant amb una xocolatada després d’una caminada per a la gent gran i una exhibició de ball.

Laura Duran va llegir el manifest del 8 de març // Laura Herrero

La jornada va començar amb una caminada de les 10:30 a les 11:45 amb inici al Poliesportiu i final a la Plaça de Catalunya, organitzada pel grup dels serveis esportius municipals per als grups d’activitat física per a gent gran juntament amb la regidoria d’Esports. A les 12 del matí, davant de l’Ajuntament, es va dur a terme l’exhibició del ball “Destrueix la desigualtat” a càrrec del grup Ritmes de l’Escola Esportiva Municipal. La cançó escollida va ser “Na-nai” de la Mala Rodríguez que crítica la violència de genere.

Seguidament, la regidora de Polítiques d’Igualtat entre l’Home i la Dona, Laura Duran va procedir a la lectura del manifest del dia Internacional de la Dona. L’acte central va tenir lloc a la plaça de l’ajuntament i va ser organitzat per la regidoria de Polítiques d’Igualtat Dona-Home i amb la col·laboració del Casal de la Dona. Duran va recordar els fets més significatius en el procés de la integració de la dona en la segona meitat del segle XX, com el dret del divorci. La regidora va marcar que cal “desenvolupar polítiques socials eficaces” per tal de que s’aconsegueixi la igualtat entre el sexe masculí i el sexe femení. També va parlar de l’esforç dels dos sexes per mantenir relacions de respecte a favor de la igualtat. Per últim, Laura Duran va concloure la lectura del manifest dedicant un aplaudiment a totes les dones del Magrib i el Líban que lluiten cada dia per la seva inserció a la societat  i la igualtat en front els homes.

La celebració va concloure amb una xocolatada per a tots els participants i els assistents d’aquest acte de denúncia a les desigualtats de gènere, de reflexió a l’entorn dels rols masculí i femení, i per a la construcció d’una societat, i en concret, d’una vila sense diferències per a tothom.

No obstant, no només en el dia d’ahir sinó que durant tot el mes de març s’estan realitzant una serie d’activitats de tipus literari i cultural que fomenten aquesta igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes amb la col·laboració dels grups polítics i entitats municipals de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades