Un molinenc exdirectiu d’AXA és detingut per estafa

L’exresponsable del centre logístic d’AXA a Sant Feliu de Llobregat, el molinenc Francesc Pardo, ha estat detingut per crear, juntament amb altres treballadors, empreses falses des d’on facturaven obres que no s’han arribat a fer. D’aquesta manera haurien estafat 3,6 milions d’euros.

Durant la passada tardor, una auditoria de comptabilitat de l’empresa AXA va posar al descobert greus irregularitats en la facturació. Segons la investigació de la Guàrdia Civil a la que ha tingut accés la Cadena SER, Francesc Pardo i tres directius més, havien conformat una xarxa d’empreses inexistents a nom de familiars i amics des de les quals cobraven pagaments inexistents a AXA, l’asseguradora a la que treballaven. Eren empreses pantalla creades exclusivament per a l’ocasió dedicades a la construcció, neteja i manteniment amb les que feien factures falses d’obres i serveis que mai es van arribar a realitzar però que si que es cobraven. La construcció d’un nou centre logístic de l’empresa a Cervelló va ser l’excusa perfecta per justificar els treballs inexistents que, segons la investigació, es venien produint des del 2006, quan AXA es va fusionar amb Winterthur.

Segons la informació desvetllada per la Cadena SER, el valor d’aquesta estafa pot estar al voltant dels 3,6 milions d’euros.  La Guàrdia Civil va detenir a Pardo i tres directius més la setmana passada en una operació que ha implicat un total de 13 persones a Madrid, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona.

Francesc Pardo, que havia estat regidor de CiU als finals dels 90, portava més d’una dècada treballant a AXA -anteriorment Winterthur- i va ser apartat del seu lloc de feina el passat mes d’octubre, quan l’empresa va obrir-li un expedient disciplinari després de detectar irregularitats sospitoses en una auditoria interna. La direcció de l’asseguradora va decidir denunciar el cas a la Guàrdia Civil, qui després de quatre mesos d’investigacions ha acabat detenint al molinenc i tres directius més. Aquests altres detinguts depenien directament de Pardo, dos d’ells al mateix centre logístic de Sant Feliu i un altre a Madrid.

Els acusats, després de passar pel jutjat de Cornellà, han quedat en llibertat amb càrrecs acusat d’estafa i falsificació documental. Des de l’empresa afectada per l’estafa han assegurat a la Cadena SER que es presentaran com acusació particular a la causa.

Jose Polo / David Guerrero

Recomanacions personalitzades