Esquerra demana diners al govern espanyol per sufragar la rehabilitació de la Federació Obrera

Les obres de la Federació Obrera ja estan finalitzades, però Esquerra ha presentat a Madrid una proposició no de llei per què el govern de l’Estat col·labori econòmicament en el finançament de la rehabilitació de l’emblemàtic edifici.

Federació Obrera // Aj. de Molins de Rei

La Federació Obrera ha estat rehabilitada amb diners de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei. Tot i que l’edifici va pertànyer al govern espanyol fins el 1997, durant 60 anys després de ser encautat pel franquisme, l’Estat no ha participat en el finançament de la rehabilitació.

Per això, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats ha entrat al registre una proposició no de llei sol·licitant que l’Estat col·labori econòmicament a la rehabilitació de la Federació Obrera. Segons el primer tinent d’alcalde i portaveu d’Esquerra, Víctor Puntas, “l’Estat també ha de col·laborar econòmicament en la rehabilitació de l’edifici com a principal responsable de la gestió de l’edifici durant 60 anys i de l’estat d’abandonament amb que va ser retornat a la vila”. El diputat Joan Tardà, que forma part de la Comissió de Cultura del Congrés, és qui defensarà la proposició i intentarà que la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, incorpori una partida pressupostària en els propers pressupostos de l’Estat.

El nou centre cultural i cívic de la Federació Obrera obrirà les portes durant l’últim trimestre de l’any, just 90 anys després de la seva construcció. Abans però, amb la rehabilitació ja pràcticament finalitzada, aquest diumenge es celebrarà una jornada de portes obertes per tal de que els molinencs puguin comprovar l’estat final de l’obra i veure la nova cara de la Federació Obrera.

Recomanacions personalitzades