A més velocitat, menys punts

L’eliminació de la limitació dels 80 km/h a la B-23 ha provocat que es tornin a retirar punts als conductors que superin la velocitat màxima en aquesta via. Fins ara, només hi havia una sanció econòmica.

Operaris canviant les senyals del límit de velocitat a la C-31 // Generalitat de Catalunya

Mentre la zona 80 era vigent, no es retiraven punts a aquells conductors que eren sancionats perquè suposava “un greuge comparatiu” amb la resta d’Espanya segons Joan Aregio, director del Servei Català de Trànsit. Des que es va començar a aplicar la limitació dels 80, al 2007, s’han obert més de 350.000 expedients sancionadors, una quantitat que ha anat disminuint progressivament a mesura que passaven els anys.Totes les multes només rebien una sanció econòmica, respecte en les excepcions d’aquells conductors que superaven els 131 km/h.

Ara, sense diferències amb els límits de la resta de l’Estat, tots aquells que superin els 100 km/h a la B-23 al seu pas per Molins de Rei tindran una sanció econòmica i també perdran punts del seu carnet de conduir. I és que Aregio ho ha deixat clar: “Serem absolutament inflexibles, no es podrà circular per sobre de la velocitat marcada. Aquesta ha de ser la nostra obsessió”.

Procés en revisió

L’eliminació de la zona 80 al tram de la B-23 entre Molins de Rei i Sant Feliu era l’últim que faltava per acabar amb un dels projectes més controvertits del tripartit. El Servei Català de Trànsit ha valorat positivament el procés de canvi i ha explicat que el 31 de maig es farà una primera avaluació del nou escenari i l’1 de setembre una segona revisió. Serà en aquell moment quan es sabrà si el medi ambient s’ha vist afectat per l’eliminació de la mesura.

Recomanacions personalitzades