La Biblioteca llegeix en veu alta “La casa de Bernarda Alba”

La Biblioteca Pau Vila organitza de nou unes lectures dramatitzades. Aquest dijous a les 20.30h és el torn de “La casa de Bernarda Alba”, de Federico García Lorca.

Poques obres transmeten l’opressió i l’angoixa de La Casa de Bernarda Alba. Va ser escrita per Federico García Lorca poc abans de la seva execució i és un reflex de com vivien les dones dels pobles d’Espanya d’aquella època. La història ens explica la vida de la Bernarda amb les seves cinc filles. La mare, una dona molt autoritària, viu obsessionada per mantenir les aparences. Les filles volen sortir d’aquella casa i desfer-se de la repressió de la seva mare, però només és possible si troben un home per casar-se.

L’obra comença amb l’enterrament del segon marit de la Bernarda. La mare imposa un dol rigorós a les seves filles i el dia a dia es converteix en un autèntic calvari. La foscor pesant i la calor d’aquella casa les ofega i senten que els hi absorbeix la vida. Elles mai han tingut contacte amb cap home. La rebel·lió arriba quan la filla gran hereta una gran fortuna i un dels homes del poble, Pepe el Romano, la demana per casar-se. La gelosia i les passions es desencadenen entre les germanes desembocant en un final tràgic.

A la lectura dramatitzada la Virgínia Olveira llegirà com a Bernarda i la Guillermina Amich com a Poncia. Les cinc filles seran llegides per la Mabel Amorós (Angustias), la Laura Soler (Magdalena), la Paula Pujol (Amelia), l’Ana Soria (Martirio) i la Irene Terrón (Adela). L’Estel Tort recolzarà la lectura llegint les acotacions de l’obra. Totes elles  són actrius vinculades al món de la interpretació, que en un moment o altre, han participat a muntatges teatrals de la nostra vila.

Recomanacions personalitzades