Daniel Sánchez: Els joves, clau en la vida del municipi

El proper 22 de maig al Partit Popular de Catalunya (PPC) i a Noves Generacions (NNGG) se’ns ofereix de nou l’oportunitat d’iniciar la consolidació del resultat de les passades eleccions autonòmiques, aconseguint els millors resultats a nivell municipal. Tal com ha expressat en diverses ocasions Alicia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC: “Només aconseguirem ser un partit de Govern a nivell autonòmic si aconseguim abans ser un partit de Govern a nivell municipal, demostrant la nostra capacitat de gestió amb polítiques rigoroses, centrades en els problemes reals i oblidant-nos de debats que només preocupen alguns polítics i que no presenten cap solució al dia a dia dels ciutadans”.

El proper 22 de maig, la societat catalana en general i els joves en particular, ens juguem posar les bases del futur de l’administració més propera a la nostra vida quotidiana. Als problemes d’ocupació i emancipació, els joves també ens enfrontem a nous problemes i fenòmens sorgits en els últims temps, com la falta de seguretat, les bandes juvenils, l’assetjament a les xarxes socials, el consum de drogues o ingerir begudes alcohòliques de manera desproporcionada durant els caps de setmana.

Tots aquests problemes es poden resoldre si disposem d’una administració àgil, sensible als problemes dels joves i eficient.

En les següents setmanes, i en virtut de President de Noves Generacions a Molins de Rei, escriuré sobre el projecte que tenim per als joves en el municipi, ja que actualment els joves som la baula més sensible de la societat a causa del llast de la crisi i als problemes de valors, que pateix la nostra societat, jou del nostre futur.

En aquest primer escrit he decidit tractar el següent tema: “Els joves, clau en la vida del municipi”.

És cert que en l’actualitat hi ha un major desencís amb la classe política i cada vagada és més gran aquest desànim cap als governants a la nostra societat. Aquesta sensació de desànim també es produeix, fins i tot amb més intensitat, entre el col·lectiu juvenil. Des de Noves Generacions i el grup popular a Molins de Rei creiem que és el moment d’apropar les institucions i l’administració local als joves amb l’objectiu que es sentin identificats amb ella. És capital i de vital prioritat l’establiment de mecanismes, que permetin participar als ciutadans en la presa de decisions que els incumbeixen. Són ells els que han de decidir quin model de vila volen i, per tant, és l’administració pública la que ha de facilitar, promoure i establir aquests òrgans de consulta en els quals el ciutadà es vegi actiu, participatiu, útil i valuós per a la comunitat.

Simultàniament, des de NNGG a Molins de Rei considerem que el municipi ha d’acomodar un teixit associatiu sòlid pel fet que és sinònim d’una vila cohesionada, amb futur i amb progrés. Per aconseguir aquesta finalitat, la corporació local (l’Ajuntament) ha de deixar participar els diferents moviments associatius locals en la presa de decisions i, per això, ha d’oferir els canals i mitjans, en la mesura del possible, necessaris.

Les propostes que des del Partit Popular i Noves Generacions a Molins de Rei proposem per tal d’aconseguir que els joves siguem, tal com suggereix el títol de l’article, la clau en la vida del municipi, serien:

– Posada en marxa del programa “Assabenta’t” el qual informarà els joves de Molins de Rei, mitjançant l’enviament d’un SMS, de les diferents activitats adreçades al col·lectiu juvenil.

– Creació del Consell Local de la Joventut (CLJ) per debatre mesures que es prenguin en referència als joves de la localitat. Aquest consell estarà format per tècnics municipal i representants dels moviments.

– Creació de centres de recursos juvenils.

– Afavorir, sempre que les disponibilitats pressupostaries ho permetin, la creació d’un centre d’Entitats Juvenils que disposarà de locals que seran facilitats als diferents moviments associatius juvenils de Molins de Rei perquè aquests puguin realitzar les seves activitats.

– Gratuïtat dels diferents equipament municipals per a totes aquelles entitats juvenils i grups de joves de la ciutat que així ho demanin dins dels horaris establerts.

– Creació del Carnet Jove Municipal (“Carnet Jove Molins”) mitjançant el qual tots els joves de la localitat tindran importants bonificacions per accedir a les diferents instal·lacions municipals.

 • oriol bueno

  Volem mes articles de vandalos, aquest es molt avorrit!

  • Emilio

   Mi querido amigo si el discurso de Dani Sanchez te aburre o no lo as leido o poco te importa Molins de Rei

 • Charly

  Em fa dubtar de si viu a molins. s'han de millorar moltes coses per jovetut però:

  -existeix el punt jove

  -l'ajuntament acava d'ignaugurar el casal de joves, que respon en gran mesura al que demana

  -crec que és gratuit fer-hi activitats

  -carnet …del MOU!, al punt jove

  -hi ha un grup de correu electronic que gratuitament informa de tot el que es fa

  I em prenc el luxe de dir que aquesta persona no assisteix a les reunions de joventut (i se'l comboca com a NNGG-PP) que organitza la regidoria amb la tecnica de joventut, tal com ell demana que s'hauria de fer

  No defenso que l'ajuntament no tingui mil mancances, perquè s'han de millorar moltes coses,

  Però això fa mal a la vista, Perdoneu però algú ho havia de dir.

 • pandero

  Ves a tocar la pandereta a un altre lloc! Prou de dir mentides i tonteries. Vas b si creus q així aconseguiràs algo. Un consell: deixeu estar.

  Dedicat als bolos baratos amb la teva gran banda de tuna! Molta sort crack!

  • Tracteu d'evitar les al·lusions personals que no tenen res a veure amb el que s'està explicant al text d'opinió o la notícia. Us ho demanem per tal de mantenir el bon to del debat.

   Gràcies.

 • Enric

  Per ser un jove com cal ens haurem de posar brillantina als cabells, dur camises de marca i anar als toros ? haurem d´animar els èxits de les seleccions espanyoles? anar contra allò que decideix democràticament el Parlament de Catalunya i defensar que Catalunya no és una nació ? ostres…ÉS MOLT DUR SER JOVE…!!!

 • Teresa

  El “PP en Molins de Rei” no sale en el Google

  ¿ Pueden indicarnos la dirección de e-mail y la de correos de su sede?

  Gracias

  Teresa

  • Emilio

   Teresa estaria encantado en conocerte y esplicarte mi programa, seguro que los dos luchamos por lo mismo, me telefono es: 629507690 quedo a tu disposicion.
   Emilio