La nova estació de La Sagrera millora les connexions ferroviàries amb Barcelona

Avui ha entrat en funcionament una nova estació a la línia que passa per Molins de Rei (R4). L’intercanviador de La Sagrera – Meridiana permet una connexió més ràpida amb més punts de la ciutat, gràcies a la connexió amb les línies 1, 5, 9 i 10 de metro.

Vestíbul de l'estació // Generalitat de Catalunya

Aquesta matinada, amb l’inici del servei de Rodalies, ha parat per primer cop un tren en servei a la nova estació de La Sagrera – Meridiana. Està situada entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal de Rodalies, en realitat molt a prop de l’estació de St. Andreu Arenal, tot i que la nova estació té un gran avantatge respecte la ja existent: fa la funció de gran intercanviador, ja que es troba justament a l’estació de metro de La Sagrera, punt on conflueixen moltes línies de metro. Les línies de metro que hi paren actualment són: la L1 (la vermella, Fondo – Hospital de Bellvitge), la L5 (la blava, Cornellà Centre – Vall d’Hebron) i les noves línies L9 i L10. Aquestes dues línies es troben parcialment en fase de construcció, per la qual cosa ara mateix tenen com a estació final justament La Sagrera. Actualment les línies 9 i 10 porten fins a Santa Coloma (Can Zam) i Badalona (Gorg), respectivament, però un cop entrin en servei completament travessaran tota la ciutat pel nord fins arribar a l’aeroport i la Zona Franca. També està prevista, però, una connexió amb ambdues línies a l’Hospitalet, en una nova estació de Rodalies que s’ha de construir (La Torrassa). També en un futur l’estació de La Sagrera – Meridiana tindrà connexió amb la L4 de metro gràcies a la prolongació de la línia des de La Pau fins a La Sagrera.

Totes les connexions que es poden fer des de La Sagrera - Meridiana. Feu clic per veure el plànol complet (PDF)

Sigui com sigui, des d’avui mateix els usuaris molinencs ho tindran més fàcil i ràpid si han d’anar a les estacions properes al barri de la Sagrera de Barcelona. Això sí, aquells usuaris que hagin d’agafar el tren per anar més enllà de La Sagrera – Meridiana (St. Andreu Arenal – Manresa) hauran d’afegir dos minuts més al seu trajecte, ja que ara els trens tenen una parada més per fer. En canvi, els usuaris de la línia R4 que la utilitzin únicament en el seu tram sud (Barcelona – St. Vicenç de Calders) no notaran cap diferència en els horaris perquè els canvis s’han fet de manera que afecten tan sols al tram nord de la línia, també el més beneficiat.

D’altra banda, els trens de la línia R1 (Molins de Rei – Mataró – Maçanet) tampoc es veuen afectats en cap sentit, perquè La Sagrera – Meridiana només dóna servei a les línies de Rodalia R3, R4 i R7, i a la R12 de Regionals.

Andana i accessos de l'estació de La Sagrera - Meridiana // Generalitat de Catalunya.

Recomanacions personalitzades