Xarxa per Molins celebra el seu primer debat públic

La plataforma ciutadana Xarxa per Molins ha realitzat el seu primer debat públic a l’antic Cava Swing. Les propostes de millora dels serveis públics van centrar les principals reivindicacions dels assistents que volen ajudar a aconseguir un canvi polític amb les properes eleccions.

Xavi Díaz es dirigeix als assistents en el format obert que caracteritza la Xarxa per Molins // David Guerrero

“No som trenta persones que busquem fer una calçotada”, va assegurar el periodista Xavi Díaz només començar, deixant també clar des d’un principi que no fan campanya pel PSC. “Som un grup que ens constituïm perquè no estem d’acord amb la política que es fa al poble, la ideologia que existeix és la del ciutadà”, va explicar Díaz a la cinquantena de veïns que es van reunir a l’antic Cava Swing el passat 27 de gener durant dues hores, amenitzades en una mitja part amb una actuació poètico-musical. L’objectiu de la plataforma cívica és impulsar un canvi de govern municipal i una gestió municipal més oberta i participativa. I com a garant d’aquest canvi, es troba el candidat socialista a l’alcaldia, Xavi Paz, que va ser present al debat prenent nota en tot moment.

La majoria dels assistents van coincidir en la demanda d’una millora de la qualitat dels serveis i dels equipaments, com ara de la Biblioteca Pau Vila, o també de les instal·lacions esportives com la piscina. “És una llàstima que no es pugui anar el dissabte a la piscina perquè qui té la concessió no ho vol fer”, lamentava un assistent.

També va aparèixer la demanda d’un major rigor en la gestió de les finances municipals i en el planejament de la mobilitat viària. Aquesta va ser una de les principals queixes dels assistents: “Trigo més en sortir de Molins de Rei que en fer la resta del camí fins a la feina”, va assegurar un membre de la Xarxa. Potenciar el poble com a capital de comerç va ser un altre dels temes que van aparèixer durant la nit.

Alguns veïns dels barris perifèrics també van ser presents a la trobada i van mostrar-se taxatius: “En molts casos, no ens sentim de Molins de Rei”. Representants de l’Associació de Veïns de la Riera Bonet van demanar que s’integrés més a la gent dels barris. Una altra veïna va criticar que “fins ara s’ha mirat molt qui vota als que manen i s’han arreglat només les coses dels que més els voten. Els problemes de Molins de Rei van molt més enllà de les escales de la Barraqueta”.

Al final de l’acte, Xavi Paz va prendre la paraula per resoldre algunes de les inquietuds aparegudes al llarg del debat. “Han sortit molts temes i hem de ser conscients de que venen temps difícils i no es pot fer tot -va advertir el candidat socialista-, però el que si que es pot fer és canviar la manera de governar el poble”, va assegurar Paz criticant la manca de lideratge, la falta d’assumpció de responsabilitats per part de l’equip de govern i les picabaralles internes entre els socis de govern.

Paz va destacar que un dels canvis que necessita l’Ajuntament és la seva web. “És una eina molt important i ha de permetre una comunicació fluida amb la ciutadania”, va assegurar deixant entreveure que el portal web de l’Ajuntament és una de les primeres coses que canviarà si arriba a l’alcaldia el 22 de maig. Altres aspectes que va dir que necessiten un canvi són la biblioteca –“una de les meves prioritats”, va assegurar Paz- i l’eliminació de la zona blava al barri de la Granja. Independentment de propostes concretes, Paz va enviar un missatge a tots els presents: “Jo crec en la Xarxa ara i en el futur“. De moment, la Xarxa ja prepara un debat centrat en polítiques juvenils.

Recomanacions personalitzades