Esquerra reclama a la Generalitat solucions contra la contaminació acústica abans d’eliminar els 80 km/h

Esquerra demana al Govern de la Generalitat solucions contra la contaminació acústica a l’autopista AP-2 al seu pas per Molins de Rei abans d’eliminar el límit dels 80 km/h. ERC també reclama mesures per millorar la qualitat de l’aire que empitjorarà amb l’augment de la velocitat màxima fins a 120 km/h.

Ben aviat es podrà circular a 120 km/h a l’AP-2 al seu pas per Molins de Rei. L’eliminació dels 80 km/h com a velocitat màxima es farà efectiva com a molt tard l’1 de març, amb les molèsties que això comportarà a nivell mediambiental per a Molins de Rei, que ja habitualment té uns elevats nivells de contaminació atmosfèrica. Una clara mostra és que la vila forma part del Pla de Protecció Atmosfèrica, tot i que des de l’entrada en vigor de la limitació a 80 ha millorat la qualitat de l’aire.

Però no és només mediambiental l’únic greuge que comporta augmentar la velocitat, ja que la contaminació acústica és un altra problema que s’incrementarà pels veïns més propers a l’autopista. Molts molinencs tenen les seves vivendes a menys de 100 metres de l’autopista i es veuen afectats pel soroll que produeix. Al llarg dels tres quilòmetres que l’autopista transcorre al costat de Molins de Rei, la via de circulació ràpida passa especialment a prop d’edificis de l’Avinguda de Caldes, el Passeig del Terraplè, el Pont de 15 Arcades i Felip Canalies. La contaminació acústica s’havia reduït amb la limitació de la velocitat a 80.

A l’AP-2 la velocitat no serà variable, sinó fixa, així que quan es modifiquin els senyals no hi haurà marxa enrere per molts anticiclons que hi hagin. A partir del punt de connexió entre l’autovia i l’autopista, a l’alçada de Sant Feliu de Llobregat, es podrà circular a 120 km/h. D’aquesta manera, els tram de 3 quilòmetres que transcorre al costat de Molins de Rei tornarà a veure -i sobretot escoltar- passar els vehicles a alta velocitat i tornarà a fer-se més molest el soroll produït pel trànsit de cotxes, motocicletes i camions les 24 hores del dia.

Esquerra Molins de Rei  ha mostrat a través d’un comunicat la seva preocupació pels efectes que pot tenir la decisió de CiU sobre els veïns de Molins de Rei i critica que “no s’han avaluat les conseqüències ni es proposa cap mesura alternativa”. Aquestes crítiques es sumen a les que ja va fer la setmana passada l’alcalde, Ivan Arcas, que va criticar l’augment de la velocitat màxima com  “un empitjorament de la qualitat de vida dels ciutadans, malmesa per una mesura electoralista de CiU”.

La moció que presentarà Esquerra al proper ple i que presumiblement comptarà amb el suport d’Iniciativa, portarà a debat públic una mesura que ha portat al Govern de la Generalitat a fer el ridícul aquesta setmana amb la instal·lació dels senyals per circular a més de 80km/h a la C-31 i la C-32 però no poder instaurar la nova velocitat per un anticicló que ha estat el millor aliat per donar la raó als que defensaven la limitació a 80 km/h.

Recomanacions personalitzades