Ricard Domènech: La transformació en profunditat de Molins de Rei passa per les mans de tothom

Fa uns dies que sembla que tot és confús a Molins de Rei. S’ha instal·lat una sensació de desgavell institucional que afecta a la força majoritària de l’equip de govern municipal, IiE per Molins de Rei. Des del comptes de l’Ajuntament que han acabat a l’Oficina Antifrau, passant per la no assumpció de responsabilitats, perdó per la “jubilació” del regidor d’economia i finances l’Enric Franch i acabant per la decisió expressada aquesta última setmana pel portaveu d’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei, en Jordi Romeu, de no tornar-se a presentar en coalició amb ICV després de vint anys de projecte comú a la vila; tot fa indicar que ICV no està passant pels seus millors moments, més aviat que estem davant d’uns moments de final d’etapa.

Malauradament sembla que a cert periodisme de la vila li preocupa més el paper que juga i ha de jugar CiU en el futur proper que a la més que evident fase de disgregació de l’esquerra majoritària a Molins de Rei . En un article farcit de metàfores de to baix, desafortunades o de mal gust s’intenta desqualificar el treball realitzat per la força minoritària del govern municipal en la darrera legislatura. He d’entendre, que això fet en un principi per un periodista amb l’obligació d’informar, deixa ben clar a quina ideologia serveix. En fi, deuen ser criteris periodístics.

Però no és sobre aquest tema sobre el què vull centrar el present article.

Cal recordar que CiU és la força minoritària del govern municipal, que vàrem acceptar entrar al govern l’any 2007 amb la finalitat d’assegurar la governabilitat de la vila i de facilitar i millorar la vida dels molinencs i molinenques.

És en aquest sentit que CiU, des del govern municipal ha millorat i donat suport a l’activitat empresarial i comercial, hem promogut un pla pioner per a la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil respectant la distància d’instal·lació entre els propis operadors o la de seguretat als centres escolars o de salut i oposant-nos a la pèrdua del servei d’urgència del CAP entre les 12 de la nit i les 8 del matí, entre d’altres actuacions.

Tot això ho hem fet sent la força minoritària del govern i el què tenim clar és que a les properes eleccions municipals i per poder aplicar després el nostre programa electoral, necessitarem ser més forts. A més força, a més CiU, més possibilitats reals de transformar radicalment el funcionament habitual de l’ajuntament  i per tant de la vila.

Perquè cal fer memòria d’un aspecte que altres partits solen obviar  quan parlen de què són opcions reals de canvi per la vila.

En els més de trenta anys d’ajuntaments democràtics, amb més o menys temps al capdavant de l’alcaldia i per tant del govern municipal, tant ICV, com el PSC, com ERC  hi han estat al front en un moment o altre. I per tant, TOTS, en major o menor mesura en són responsables de la pèrdua d’oportunitats endèmica a la que Molins de Rei ha estat sotmesa en els últims temps.

Per tant ara és l’hora de CiU, ara toca CiU. Perquè saben el què volem, sabem on anem i tenim un grup de gent preparada i la millor persona per encapçalar el projecte i disposada a liderar el repte de retornar a Molins de Rei al nivell que es mereix.

Volem un Molins de Rei millor, una vila econòmicament pròspera; amb visió de futur, socialment equilibrada i amb qualitat de vida; neta, amable, endreçada, sostenible i sensible amb el medi ambient, i amb un Ajuntament que sigui la casa de tots, eficaç i transparent.

Però transformar la vila és un projecte de tots. Des de CiU farem les nostres propostes per a transformar la realitat de Molins de Rei i necessitarem de tots vosaltres, necessitarem que passeu a formar del projecte, fent-lo vostre i a partir d’aquí convertint-vos en motor de canvi; ajudant-nos a fer arribar a tots els racons de la vila la necessitat de transformació radical. Únicament sumant esforços, entre tots ho aconseguirem, perquè Molins de Rei ja no pot perdre més oportunitats.

Ricard Domènech, president de CiU Molins de Rei

Recomanacions personalitzades