El projecte Ictineu es dóna a conèixer a Molins de Rei

Durant la Fira de la Candelera, ICTINEU Submarins van instal·lar-se a la plaça del Molí per donar a conèixer el seu projecte a tots els visitants.

El president de la Generalitat, Artur Mas, es va interessar pel projecte de l'Ictineu // David Guerrero

Des de l’any 2005 que l’Institut Ictineu va posar en marxa una idea complicada. La intenció era que Catalunya disposés d’un submarí per tal d’explorar amb detall el fons de la Mediterrània. Durant dos anys van engegar i empènyer aquest propòsit tots sols, fins que al 2007, van decidir-se a muntar l’associació ICTINEU Submarins, per tal de disposar de subvencions.

L’Ictineu 3 serà un submarí de tres places que podrà baixar fins a 1.200 metres de profunditat, sent així el 9è submarí amb més capacitat de descens del món.

A l’estand que van portar a la Fira de la Candelera es podia veure una reproducció a tamany real, així com saber-ne més detalls de la construcció que s’està realitzant a Sant Feliu de Llobregat. Qui doni 50€ o més, tindrà el luxe de tenir el seu nom gravat a l’Ictineu 3, el futur submarí català. Un dels que ho van fer va ser el president de la Generalitat, Artur Mas, que durant la seva passejada del diumenge a la Fira de la Candelera es va aturar a l’estand de l’Ictineu per conèixer de primera mà aquest projecte. El president de la Generalitat va conversar amb l’impulsor del submarí, Pere Forès, i es va interessar pel potencial comercial estimat un cop finalitzi la construcció del prototipus.

Es calcula que el submarí estarà acabat a finals d’aquest 2011. Mentrestant, en pot seguir la construcció i altres detalls a través dels butlletins actualitzats regularment a la web www.ictineu.net.

Ictineu 3

Recomanacions personalitzades