El conseller d’Agricultura inaugura la Fira de la Candelera

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha estat l’autoritat encarregada d’inaugurar la Fira de la Candelera d’enguany. Pelegrí ha participat en el recorregut inaugural de la Fira acompanyat de les autoritats locals, que li han demanat col·laboració i esforços en matèria mediambiental.

Josep Maria Pelegrí signa al llibre d'honor de l'Ajuntament abans d'iniciar la visita inaugural

Tot i que el recinte firal obre a les tres de la tarda de divendres, molts paradistes van arribant al llarg de la tarda de divendres i no és fins al vespre quan ja ho tenen tot muntat. És en aquell moment, quan la Fira comença a agafar aquella espurna màgica que il·lumina el cap de setmana, quan es fa la visita inaugural.

L’autoritat present a la inauguració d’aquesta 160à edició de la Fira de la Candelera ha estat el conseller d’Agricultura, Ramaderia,  Pesca i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. Feia set anys que un regidor d’Agricultura no visitava la Fira de la Candelera tot i que precisament el sector de l’agricultura i la ramaderia va ser el que va donar peu a la creació de la històrica Fira. “És molt important per a nosaltres perquè és la base d’aquesta Fira”, va destacar el regidor de Fira, Joan Ramon Casals (CiU), que va aprofitar l’ocasió per demanar a Pelegrí que des de la Generalitat es continuï donant suport a la Fira, “una de les més importants de tot el país i la única d’aquestes característiques que és d’interès tradicional i cultural”, va emfatitzar el regidor de Fira. Amb unes previsions meteorològiques favorables, Casals va mostrar el seu desig de que els pronòstics es confirmessin: “si no fa bon temps, ve menys gent i als expositors no els va bé, i patim per ells perquè són qui dedica més diners i esforços“.

La regidoria d’Agricultura, a la que ha arribat recentment Pelegrí, també s’ha incorporat Medi Natural, un tema que durant els últims anys havia tingut entitat pròpia com a conselleria i estava en mans d’ICV. L’alcalde, Ivan Arcas, va aprofitar la presència del conseller per remarcar que “el medi ambient és un sector molt arrelat a Molins de Rei”. L’alcalde va explicar que “a ningú se li escapa que la relació de Molins de Rei amb el riu Llobregat i el parc de Collserola és molt important”. Arcas va referir-se concretament a dos temes importants pel futur del medi ambient a Molins de Rei, d’una banda “que el parc de Collserola sigui un instrument eficaç”, i d’altra banda, “que el riu Llobregat torni a ser un riu proper i del que es pugui gaudir“. L’alcalde, en nom del consistori, va mostrar-se segur de que trobarà “complicitat i col·laboració de la Generalitat”. Per la seva part, Molins de Rei pretén aportar “la tenacitat i il·lusió” que ha permés tirar endavant projectes mediambientals “que han estat exemplars per altres municipis”, segons Arcas.

El conseller Josep Maria Pelegrí, va passar de puntetes sobre els temes que havia plantejat l’alcalde i va centrar les seves paraules en la Fira de la Candelera, que és al que havia vingut. Pelegrí va elogiar la conservació d’una fira tradicional com la de la Candelera perquè “ens ajuda a fer país des de la pluralitat i la diversitat”. El conseller va destacar “la perseverança dels molinencs per conservar la tradició en un entorn molt urbà” i va deixar clar que la seva presència era “per donar suport a la Fira i a l’activitat econòmica que en ella es desenvolupa en un context de crisi com l’actual”. Pelegrí va remarcar la importància de les administracions públiques, tant la Generalitat com els ajuntaments, “per estar al costat del sector productiu  i estimular l’activitat econòmica” i va deixar clar que no s’ha de fer a base de subvencions, sinó ajudant a “fer créixer l’economia del país”.

[nggallery id=7]

Després de la signatura de Josep Maria Pelegrí al llibre d’honor de l’Ajuntament, es va realitzar la visita inaugural amb molts regidors del consistori. Durant més de mitja hora van recórrer el planter, el pati del Palau de Requesens, la Fira Comercial i va finalitzar a la Fira de Vins.

Recomanacions personalitzades