200 vilatants visiten la basílica de la Sagrada Família

El passat dissabte 200 molinencs van visitar la Sagrada Família gràcies a una activitat organitzada i concertada amb el rector de la basílica des de la parròquia de Sant Miquel.

Els feligresos a la façana del Naixement de la Sagrada Família

El recorregut es va iniciar a la cripta on també està enterrat l’arquitecte Antoni Gaudí i seguidament es van visitar les diferents façanes de la recent declarada basílica pel papa Benet XVI el passat mes de novembre. Al llarg de la visita, el rector del temple i germà de l’arquitecte en cap de les obres del temple, mossèn Lluís Bonet, explicava els significats de la simbologia arquitectònica de l’església. Dies previs a la visita, a la parròquia de Sant Miquel van arribar moltes més demandes de les previstes que va provocar que, segons mossén Xavier Aymerich, “s’hagués de limitar el volum de peticions per no sobrepassar de les 200 persones”.

Per alguns dels assistents, com la Cristina Julià, va ser la primera vegada que visitaven el temple, essent una experiència “única i molt emotiva, sobretot per la gent creient” afirmava Julià a Viu Molins de Rei. Pel mossén  Aymerich la riquesa en detalls religiosos que té la basílica té un interés especial per tot aquell que, “visita el temple no només des del punt de vista artístic”.

Arquitectònicament la Cristina en destaca l’altar perquè “és diferent i les columnes que l’envolten són impressionants, a més de la lluminositat que hi ha a l’interior del temple que és meravellosa”. El fet que les imatges religioses i els retaules, com els de la façana del Naixement o de la Passió, s’hagin edificat a l’exterior, pel mossèn Aymerich “és una marca de diferenciació i originalitat, ja que per dins la basílica està pràcticament buida d’imatges escultòriques”.

Recomanacions personalitzades