Esquerra presenta una moció de rebuig a la sentència contra la immersió lingüística

Esquerra presentarà al proper ple municipal una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem sobre la utilització del castellà com a llengua vehicular a l’escola.

El portaveu d’Esquerra, Víctor Puntas, ha lamentat que amb aquesta sentència, “després del parèntesi electoral, tornem a la crua realitat de la nostra existència en la relació entre Catalunya i Espanya i la dificultat de trobar un encaix després de la via estatutària”.

Des de la secció local d’Esquerra es considera que la sentència del Suprem és “una seqüela retardada de la sentència del Tribunal Constitucional”. Aquesta és una de les primeres patates calentes que s’han enviat des de Madrid a Artur Mas. Per això, la moció presentada per Esquerra reclama que “el nou govern de CiU doni resposta”.

L’anunci de que Esquerra presentarà aquesta moció al ple municipal arriba dues setmanes després de que Viu Molins de Rei expliqués que Sant Feliu de Llobregat havia estat una de les ciutats pioneres en rebutjar la sentència del suprem. A la capital del Baix Llobregat, també va ser ERC el partit que va presentar la moció, a la que van donar suport tots els partits menys el PP.