Àlex Àlvarez: Marcant paquet

Aquest és un article basat en fets reals. L’altre dia bromejava amb una venedora dels encants del divendres. Millor dit, ella feia conya amb mi. “Doni’m un caixeta de tres, si us plau!”, li vaig demanar. “De quin vols? -tradueixo del castellà- Bòxer, eslip o tanga?”, em va respondre. No negaré que la idea del tanga va seduir-me prou al principi, però finalment vaig decidir ser fidel a les meves parts. “Sóc dels clàssics”, vaig respondre. A partir d’aquí, l’escena còmica. “Quina talla? Aquesta o vols una menys? Ja saps…”, va tutejar-me ella. Vaig quedar-me pensatiu, com dient ‘No, no sé!’. “Hi ha homes que trien una talla menys per…”, va picar-me l’ullet mentre el seu riure trobava la complicitat d’un grup de tres senyores que remenaven calces al meu costat. Fins i tot, una d’elles va denunciar: “Total, pel que han de mostrar alguns! No sé què volen marcar!”. Feia cara de saber-ne, la veritat. La veu de l’experiència, suposo. Cobrat el meu humil trio de calçotets -de la meva talla!- vaig marxar d’allà pensant en la immensa raó que tenia el quartet allà reunit.

I a Molins de Rei, extrapolant la idea abans plantejada, fa mesos que algunes formacions han començat a marcar paquet. Encara no hem paït els resultats del 28-N i… Pam! Tret de sortida a les municipals del 22 de maig. Ara toca demostrar que la meva… proposta! és més bonica, gran i potent. Es decanti, o no!, cap a la dreta o a l’esquerra, cal fer veure que la meva… candidatura! és més seductora que la del veí. Sobretot mostrar que el meu… projecte! té alguna cosa que el fa especial. Marcar paquet, perfil polític. Allò que eufemísticament porta fent Convergència i Unió a la vila els últims mesos. És el cas més evident. Soci de l’altre tripartit, el que forma amb IiE i ERC a l’Ajuntament, CiU s’ha desmarcat en el tram final de mandat. Els informes d’intervenció, la zona blava al barri de la Granja o la inauguració del nou ambulatori són alguns exemples que il·lustren com CiU s’ha erigit en oposició oficiosa al seu govern. El partit de Joan Ramon Casals podia haver-se despullat i anar a passar fred amb l’altre oposició, la oficial (PSC, PP i CUP). Però no. CiU ha preferit l’escalf del poder i una talla menys de calçotets. Esgotaran mandat lluint-los ben marcats. Ells ho negaran, és clar. Però, vosaltres sabeu d’algú que reconegui comprar calçotets una talla més petita? Jo només conec la venedora.

 • Comprando calzoncillos pasan ciertas cosas… – Àlex Àlvarez: Marcant paquet http://t.co/eU0BBe1 vía @viumolinsderei

 • georgina

  normalment no intervinc en els comentaris d'opinió de la gent, xo he de dir que em sembla que qui preten "marcar paquet" aquí ,es l'àlex… amb una certa manca de rigor tb voldría deixar-ho clar.

  des de CiU sempre hem dit que estem al govern pq tenim vocació de govern, i que nomès des del govern podrem tirar endevant el nostre projecte de vila, pq, cal deixar clar, que CiU Molins sí que te projecte de vila, no entrarè a valorar altres formacions. i des d'un punt de vista objectiu i amb la veritat i el criteri per davant, que algú pretengui que pel simple fet d'estar al govern vulgui dir que no podem fer sentir la nostra opinió quan és diferent a la de la resta de formacions del govern, em sembla de molt poques mires.

  tot i així, aclarir-te que aixó que tu consideres "desmarcar-nos" no passa des de fa uns quants mesos, pq fidels al nostre projecte i al servei de les necessitats de la gent del poble, hem dut a terme MOLTES altre iniciatives, des de ja fa molt temps. i si vols et recordo que fa més d'un any i mig vam endegar una campanya de recollida de signatures pel retorn de les 24h al CAP, per exemple.

  dit aixó, gràcies que soc dona i no em cal "marcar paquet" la veritat

 • Roger Tuset

  Doncs a mi l'article m'ha agradat molt, heu de ser una mica més oberts de mires! que us toquen la política i salteu tots com fieres… serà que s'acosta maig?…

 • georgina

  de cap manera… segurament és q acceptem les critiques, quan son ajustades al que passa.

  fa molt temps que treballem "pel maig" pero el més important és que fa molt temps que "treballem per la vila"

  • Roger Tuset

   Però és un article d'opinió! no un article periodístic, precisament no és objectiu sinó totalment subjectiu (és el subjecte qui escriu el que pensa, no cal que es basi en fets reals o que tingui cap rigor, si es que ho dius pel tema calçotets i paquet jeje) una columna d'opinió no és res més que això, hom hi pot estar d'acord o no, d'això es tracta! jeje salut!