Xavi Foj es situa entre els 20 primers de la classificació

Xavi Foj ha acabat la novena etapa en 24ena posició i escala fins a la vintena posició de la general. Es situa entre els millors i s’afiança com a millor segon cotxe de sèrie, només per darrere de Mitsuhashi.

El veterà Xavi Foj comenta l'etapa amb Carlos Sainz (Toyota Coopertires)

Fer la feina bé i a temps té la seva recompensa al Dakar. L’etapa del dia anterior va ser molt dura i va obligar a més d’un a passar la nit al desert. Quan Xavi Foj prenia la sortida, molts pilots encara estaven arribant a la meta de l’etapa anterior. De tots els que van sortir de Buenos Aires, ja només queden poc més d’una cinquantena de cotxes.

Ahir els esperava a Foj i a la resta una especial amb sortida i arribada a Copiapó on les dunes eren les autèntiques protagonistes. “Dunes, dunes i més dunes”, és com definia l’etapa Foj. Però el desert és el terreny en el que millor es mou el pilot molinenc, així que ni les grans dunes, ni la sorra que es filtra als cotxes i va eliminant etapa rere etapa a molts dels seus competidors van suposar un gran impediment. De moment, res pot amb Xavi Foj, que continua mantenint el bon ritme que li està permitint fer un increïble Dakar i mantenir-se a la classificació envoltat de cotxes prototips molt per sobre del seu Toyota Land Cruiser de sèrie. Entre els cotxes de sèrie –tot i que no s’enquadra oficialment degut a problemes burocràtics-, només el japonès Mitsuhashi es troba per sobre seu.

“Estem satisfets, el cotxe funciona molt bé i s’ha de reconèixer que amb aquestes pujades de sorra hem remuntat molt bé gràcies a la combinació de motor i neumàtics del cotxe”, ha explica Xavi Foj al finalitzar l’etapa al blog del seu equip Toyota Coopertires.

Recomanacions personalitzades