Conservar l’alcaldia de Molins de Rei és un dels objectius de Joan Herrera

El líder d’ICV, Joan Herrera, ha assegurat en una entrevista a l’agència EFE que “mantenir l’alcaldia de Molins de Rei” és un dels objectius que té sobre la taula el partit de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig.

Joan Herrera (ICV)

Joan Herrera busca convertir ICV en una alternativa al PSC per recuperar ajuntaments de l’àrea metropolitana, segons les paraules que es desprenen de l’entrevista concedida a l’agència EFE. ICV va ser l’únic partit que no va patir excessivament les conseqüències dels set anys de tripartit i ara es planteja recuperar alcaldies importants com la de Sant Feliu de Llobregat i Cerdanyola del Vallès, en mans dels socialistes però de tradició ecosocialista. Al mateix temps, esperen mantenir les alcaldies històriques de Molins de Rei i El Prat de Llobregat, on Lluís Tejedor és batlle des de la restauració de la democràcia.

Herrera també ha assegurat a l’entrevista que ICV anirà a les eleccions municipals amb EUiA i l’Entesa pel Progrés Municipal. Tot i això, a Molins de Rei encara no s’ha confirmat l’acord de coalició entre Iniciativa i Esquerra Nacionalista de Molins de Rei, de la que el regidor de Cultura, Jordi Romeu, és la cara visible. L’any passat, les discrepàncies amb el pressupost van fer que Romeu presentés la seva dimissió que finalment no es va fer efectiva. A hores d’ara, encara no s’ha confirmat si ICV i Esquerra Nacionalista es presentaran junts a les properes eleccions sota el nom d’Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei com fins ara.

“Segurament en aquests moments som la veu més clara de l’esquerra catalana perquè enfoquem la política en la problemàtica social”, ha indicat Herrera, que vol aconseguir als votants d’esquerra desenganyats del PSC també a les municipals. Herrera també ha mostrat el seu desig de que l’aliança entre PSC i CiU a l’investidura d’Artur Mas no es produeixi a les municipals perquè “perjudicaria al conjunt de la ciutadania ja que simplement no hi hauria alternativa”.