Un camió s’endú per davant el cotxe de Foj a la sisena etapa del Dakar

Xavi Foj ha aconseguit acabar l’etapa més dura del Dakar fins el moment després de que un camió s’endugués per davant el seu Toyota. El pilot molinenc ha finalitzat l’etapa en 49ena posició i es manté 24è a la classificació general.

Ni un gran camió pot deixar fora del Dakar a Xavi Foj. Durant el transcurs de la sisena etapa del Dakar, un camió es va endur per davant el Toyota de Xavi Foj. El pilot molinenc i el seu copilot, Pablo Jatón, van quedar tocats però sense cap lesió. El seu cotxe si que va quedar més malferit, amb el xassís que tenia visibles els efectes de la topada. A més al llarg de l’especial es van trencar els dos amortidors i l’embragament. Tot i això van poder seguir a la cursa.

La sisena etapa del Dakar, amb una especial cronometrada de 456 quilòmetres, entre Iquique i Arica va ser la més difícil fins el moment. L’últim tram, amb una gran quantitat de passos complicats i fesh-fesh (sorra tova que deixa atrapats a molts vehicles), va provocar que molts pilots no poguessin acabar l’etapa i es veiessin obligats a abandonar. Foj, veterà i coneixedor de les dificultats del Dakar, va anar poc a poc, però amb bona lletra.

Un cop acabada l’especial cronometrada no s’acabava l’etapa. Encara quedava un llarg tram d’enllaç, de més de 200 quilòmetres, amb molts revolts a gran altitud i carreteres perilloses que vorejaven rius secs. “Dia dur, dia complicat, però seguim al rally”, concloïa amb un somriure Xavi Foj al finalitzar l’etapa.

A un quart d’una de la matinada, el veterà pilot molinenc arribava al campament, amb un visible cansament a la seva cara. Com cada final d’etapa, el pilot molinenc analitza com ha anat el dia al blog de l’equip Toyota Coopertires. En el vídeo es pot veure de fons els efectes en el seu cotxe del xoc amb el camió.

Avui és dia de descans i Foj ha pogut dormir a un hotel d’Arica mentre el seu copilot i els mecànics de l’equip intenten deixar el cotxe en les millors condicions possibles per afrontar la segona setmana del Dakar. Aquesta tarda ja tornarà al campament per preparar l’etapa de demà. Aquest diumenge els espera una etapa de 839 quilòmetres, 631 d’ells cronometrats i d’una duresa considerable.