El nou servei Google Transit dóna resultats erronis a Molins de Rei

Ara fa dos mesos es va presentar un nou servei de Google per l’àrea de Barcelona. És Google Transit, un servei que funciona sobre els mapes de Google que ens diu quina és la ruta més adient per anar d’un punt a un altre en transport públic, amb indicacions a peu, transbords i el temps que trigarem en fer aquest trajecte. Incorpora totes les parades i horaris de bus i metro de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), totes les línies de tren d’FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), Tramvia i autobusos incorporats a l’EMT (Entitat Metropolitana del Transport).

Aquest servei no incorpora ni Rodalies de Renfe ni els autobusos interurbans de fora de l’EMT, a la qual Molins de Rei no forma part. Per això, aquest servei dóna resultats erronis. Per exemple, si demanem quina és la ruta més ràpida per anar en transport públic des del Carrer Carril de Molins de Rei fins al punt on hi ha la parada de Rodalies de Cornellà de Llobregat, una ruta que es pot fer fàcilment amb Rodalies en deu minuts, ens farà caminar vint minuts fins a Quatre Camins i agafar allà els Ferrocarrils, en una ruta que trigarem 52 minuts a realitzar. Però aquest cas no només es limita a la nostra vila. També passa, per exemple, a Sant Feliu de Llobregat, que sí que pertany a l’EMT. Si volem anar des de l’estació de St. Feliu fins a l’estació de Barcelona-Sants (amb Rodalies, un quart d’hora), ens dirà que agafem un autobús interurbà de l’EMT i després el metro, en un recorregut que dura tres quarts d’hora.

En fer la presentació del servei es va dir que en poc temps s’hi incorporaria Rodalies Renfe i Bicing, però aquest fet encara no s’ha produït. A més, els autobusos interurbans que no depenen de l’EMT (per exemple els de Soler i Sauret) no hi estan inclosos i tampoc sembla que hi siguin en el futur basant-nos en l’anunci que es va fer.

Una molt bona alternativa a a aquest servei de l’empresa Google és un que ofereix la Generalitat de Catalunya. S’anomena “Mou-te”, i es pot trobar a la pàgina www.gencat.cat/mou-te. Incorpora, a més de tots els transports que hem citat, els trens regionals i els autobusos d’arreu de Catalunya. També conté l’autobús urbà de molts municipis catalans, tot i que no és el cas del MolinsBus. El servei també és accessible des del mòbil a través de la pàgina mou-te.gencat.mobi.

Recomanacions personalitzades