La cavalcada de Reis recupera el recorregut tradicional

Dimecres 5 de gener SSMM els Reis d’Orient arribaran a Molins de Rei. La cavalcada torna a fer el recorregut tradicional, passant per la plaça de l’Ajuntament, i gaudirà en el tram final del nou carrer Major.

Carrossa de la Cavalcada 2010 (Comissió de la Cavalcada de Reis)

A partir de les sis de la tarda, la màgia serà la protagonista dels carrers de Molins de Rei, com passa cada cinc de gener, quan SSMM els Reis d’Orient arriben a Molins de Rei. Els Reis arribaran de la carretera de Vallvidrera, amb tots els seus patges reials, a les sis de la tarda. A aquella hora s’incorporaran a les carrosses de la cavalcada, que els esperaran a l’avinguda Collserola.

El recorregut serà: Jacint Verdaguer, pl. de la Vila, Rafael Casanova, carrer Molí, passeig del Terraplè, Verge del Pilar, Parc Pont de la Cadena, Raseta, passeig de Pi i Margall, plaça de la Creu, carrer Major i Pare Manyanet.

Enguany es recupera el pas pels carrers tradicionals després que l’any passat les obres del carrer Molí obliguessin a allargar el trajecte pel carrer Jacint Verdaguer i fessin passar als Reis d’Orient per una desangelada plaça de la Llibertat. L’ampli espai existent a banda i banda i la pluja que va caure intermitent durant tota la tarda va aigualir l’espectacle fa un any.

Aquest 2011, amb les obres dels carrers del centre finalitzades, la plaça de la Vila, el carrer Rafael Casanova i el carrer Molí tornaran a veure passar la desfilada reial. La resta del recorregut, també serà l’habitual, inclosa la parada tècnica per repostar al parc Pont de la Cadena. El tram final de la cavalcada per l’estret carrer Major aquest any gaudirà del nou paviment de plataforma única fins arribar al carrer Pare Manyanet, on els reis baixaran de les seves carrosses.

El recorregut acaba a la plaça de l’Església, on SM els Reis d’Orient seran rebuts per les autoritats municipals. Els Reis es dirigiran als ciutadans de Molins de Rei entre dos quarts de nou i les nou del vespre. L’alcalde de la vila, Iván Arcas, i el regidor de Cultura, Jordi Romeu, seran els encarregats de rebre’ls a les portes de l’església, respectant el format dels últims anys.

Abans de tot això, a les cinc de la tarda, el patge Amelí iniciarà l’última sortida acompanyat dels seus patges fins a la plaça de l’Ajuntament. Allà recollirà les cartes dels nens i nenes i els convidarà a gaudir de la cavalcada. A les 17.30, el patge Amelí i tot el seu seguici es dirigiran cap a l’avinguda Collserola, punt de partida de la cavalcada.

Tots aquells que no puguin gaudir de la cavalcada de Molins de Rei podran seguir-la en directe a través del Twitter de Viu Molins de Rei i el programa especial de Ràdio Molins de Rei fet per integrants d’aquest diari digital.