El ple de l’Ajuntament aprova una moció contra la retirada dels 426 euros per aturats

Tots els partits polítics es van sumar a la moció presentada per Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei en la que es mostra l’oposició a la retallada dels 426 euros mensuals a les persones aturades sense subsidi.

L’aportació de 426 euros mensuals als aturats que ja no tenen subsidi es retirarà a partir del febrer del nou any estrenat. Aquesta retallada aprovada pel Govern espanyol va ser portada al ple municipal el passat 22 de desembre per Iniciativa i Esquerra. És més un gest simbòlic que una altra cosa ja que la decisió és exclusiva de l’Administració central. La reivindicació des de l’Ajuntament va ser aprovada per tots els partits. La moció considera injustificable la retirada “perquè pot esdevenir un important greuge per a les famílies que estan passant per situacions de greus dificultats de tot el país i, en concret, de la nostra vila”.

Des d’Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei lamenten que “una vegada més els resultats més que probables d’haver d’intervenir en accions de rescat a les persones més vulnerables recau en el municipi”. Tots els grups polítics representats al ple municipal van aprovar la moció que demana al govern central el manteniment de l’ajut. També  insta a aplicar o dotar a les diferents administracions de les ajudes d’emergència a famílies que no poden pagar el seu lloguer o la seva hipoteca per evitar situacions d’exclusió social.La moció també es manifesta a favor de l’eliminació dels aspectes de la reforma laboral més lesius per als treballadors.

Recomanacions personalitzades