Josep Lluís Cleries és el conseller del Govern actual més proper a Molins de Rei

Una nova legislatura ja ha arrencat al Parlament de Catalunya i aquest cop sense cap diputat molinenc. L’alt càrrec més proper a Molins de Rei és el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, veí de Vallirana i coneixedor de Molins.

Josep Lluís Cleries era el número 18 de la llista electoral de Convergència i Unió i representava al Baix Llobregat. Precisament per això, va ser l’escollit per Viu Molins de Rei en la sèrie d’entrevistes realitzades a polítics de la comarca abans del 28 de novembre. Finalment, ha estat quelcom més que això i ha aconseguit la conselleria d’Acció Social i Ciutadania -precisament, la única que ha encapçalat una molinenca, Carme Figueras (PSC)- que amb l’arribada de Cleries passa a anomenar-se “Benestar i Família”. Després de ser diputat des de 2003 i responsable de polítiques socials i atenció a les famílies de Convergència, Cleries assumeix la conselleria del camp en el que porta anys treballant.

El nou conseller, enginyer industrial de formació, té 54 anys i ja va ocupar un càrrec de responsabilitat durant la última etapa de Jordi Pujol, quan va ser Director General d’Acció Cívica del Departament de Benestar i Família entre 1996 i 2003. Previament va ser gerent de l’Institut Català del Voluntariat durant dos anys i funcionari de l’administració local des de 1981.

El conseller de Benestar i Família ha estat lligat al món de l’associacionisme juvenil cristià durant molts anys. De fet, ell va ser el fundador del grup d’esplai de la parròquia de Vallirana. Abans d’entrar en política va presidir la Coordinadora Catalana de Colònies, Esplais i Centres d’Esplai i el Moviment de Centres d’Esplai Cristians. També va ser fundador de la Coordinadora Catalana al Servei de la Infància i vicepresident de la Fundació Pere Tarrés.

Josep Lluís Cleries és un cristià de base declarat i ha estat clarament implicat en els moviments cristians. Va ser membre de la comissió executiva del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de Joventut de Catalunya i Balears i coordinador de l’Aplec de l’Esperit Sant dels Bisbats de Catalunya i Balears. També va presidir la Comissió per l’acollida, celebracions litúrgiques i informació religiosa durant els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992.

Recomanacions personalitzades